Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Мій дім – моя фортеця, або Хто з керівників держслужб на Вінниччині задекларував найбільшу житлову площу

Мій дім – моя фортеця, або Хто з керівників держслужб на Вінниччині задекларував найбільшу житлову площу

Не депутатами та громадськими активістами єдиними сайт Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) повниться. Є на ньому і місце для декларації керівників державних служб. А в тих деклараціях, зробила припущення Агенція журналістських розслідувань, може бути багато чого цікавого

Тож вирішила дослідити, що саме задекларували посадовці, які очолюють десять державних служб у Вінницькій області: аудиторську, фіскальну, казначейську, міграційну, лікарських засобів та контролю за наркотиками, з питань праці, надзвичайних ситуацій, а також Держгеокадастр, Держпродспоживслужби та обласне управління статистики.

За результатами досліджень було складено п`ять ТОП-5: власники найбільшої житлової площі, найбільшої площі земельної, найбільшої кількості транспортних засобів, найбільшої суми грошових заощаджень та – отримувачі найбільших сум доходів, окрім зарплат та пенсій.

Оскільки робота над розслідуванням почалася, коли більшість посадовців ще не заповнили декларації за 2017 рік, за основу були взяті декларації за 2016.

Отже, хто голів держслужб Вінниччини задекларував найбільшу житлову площу?

Перше місце у рейтингу посів Григорій Сидорук, який очолює Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області і до моменту створення цієї структури був керівником Головного управління санітарної медицини Вінниччини.

За інформацією ЧЕСНО,  у 2002 та 2010 роках він балотувався до Вінницької обласної ради – відповідно від Народно-демократичної та Аграрної партій, а у 2006 – до Верховної Ради від Блоку Народно-демократичних партій. Також пан Сидорук у 2007-2012 роках був помічником народного депутата від блоку Володимира Литвина Василя Чернія, колишнього заступника голови Вінницької облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу.

У деклараціях Григорія Сидорука за 2016 та 2017 роки зазначений житловий будинок площею 53,9 кв.м. у с. Яланець Томашпільского району Вінницької області, який належить самому декларанту. Право власності на будинок пан Сидорук набув у 2014 році, а коштував будинок на той момент 38 491 гривню.

Ще один об`єктт житлової нерухомості – будинок у 239,2 кв.м., який належить його дружині, Сидорук Наталії та яким безоплатно користується їхній син, Сидорук Тарас Григорович. Придбаний будинок був у 2010 році за 806 000 гривень.

На другому місці опинився Сергій Ігнатов, начальник Головного управління статистики у Вінницькій області. Загальна площа задекларованої ним житлової нерухомості – 258,8 кв.м. Але якщо б рейтинг складався залежно від кількості об`єктів, то пан Ігнатов опинився б на його верхівці, адже родина Ігнатових задекларувала три квартири та садовий будинок.

Одна з квартир, площею 49,9 кв.м., належить самому Сергію Ігнатову. Знаходиться вона в будинку  у мікрорайоні «Поділля», а право власності на неї було набуте у 2009 році. На той момент вартість цієї нерухомості становила майже 280 000 гривень.

Ще дві квартири, згідно з декларацією, знаходяться у власності дружини пана Ігнатова, Світлани Анатоліївни. Квартира площею 88,2 кв.м. була придбана у 2011 році за 542 321 гривень, площею 61,3 кв.м. – у 2013 році за 323 534 гривень. Садовий будиночок в с. Агрономічному пані Ігнатова придбала у 2002 році. На той момент його вартість становила 13 756 гривень, за останньою оцінкою зросла до 224 522 гривень.

Третє місце у рейтингу належить Володимиру Маруньку, начальнику Управління Державної служби з питань праці у Вінницькій області. Єдиний задекларований ним житловий будинок має площу 237 кв.м. та належить Слободяник Ганні Михайлівні, щодо якої в декларації зазначено «інший зв`язок».

Інформацію про цю пані знайти не вдалося. Однак на сайті НАЗК розміщена декларація заступника директора – начальника відділу надання соціальних послуг Крижопільського районного центру зайнятості Слободяника Михайла Анатолійовича. А в біографії Володимира Марунька, розміщеній на сайті Держслужби з питань праці зазначено, що він народився у смт Крижопіль. Зважаючи на такий збіг можна припустити, що пан Марунько користується будинком, який знаходиться у власності вірогідної родички свого земляка.

Четверте місце, за підсумками декларування-2016, посіла єдина у десятці жінка, начальник Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області Олена Вахновська.

19 жовтня 2017 року її було затримано у порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та ч. 3 с т. 369 КК, а наступного дня відсторонено від виконання обов`язків відповідно до наказів Північного офісу. За інформацією Держаудитслужби, станом на 02.03.18 Олена Вахновська продовжувала обіймати свою посаду. А судячи з того, що 14 березня вона подала щорічну декларацію і момент публікації матеріалу на сайті НАЗК відсутня її декларація перед звільненням, можна зробити висновок, що на посаді вона перебуває і на даний момент. Це ж підтвержує і інформація офіційного сайту Держаудитслужби.

Що стосується задекларованого Оленою Вахновською житла, то на момент подачі щорічної декларації за 2016 рік його загальна площа становила 206,6 кв.м.

Перший об`єкт – це житловий будинок у 133,2 кв.м. у Вінниці, який належить Ковалевському Анатолію Анатолійовичу, який спільно проживає, але не перебуває у зареєстрованому шлюбі з пані Вахновською. Другий – квартира у Вінниці площею 73,4 кв.м., що належить самій декларантці. Придбана вона була у 2007 році за 253 650 гривень. Але у декларації за 2017 рік ця нерухомість вже відсутня. Можна було б припустити, що Олена Вахновська продала її, але відомості про дохід, який вона мала б отримати від продажу, декларація також не містить.

Володар останнього місця ТОП-5 – Ігор Котлінський, який очолює Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Вінницькій області.

Його декларація за 2016 рік містить відомості про дві квартири. Одна, що належить декларанту, має площу 63.10 кв.м. і була придбана у 2007 році за 429 948 гривень. Друга, площею 100,90 кв.м., також у Вінниці, перебуває у власності дружини Ігоря Котлінського, Тетяни Вікторівни. Придбана вона була у 2014 році і коштувала на той момент 454 050 гривень.

А ось у декларації за 2017 з`являється ще й житловий будинок площею 389 кв.м., що знаходиться у с. Стрижавка Вінницького району. Належить він громадянину Соломку Володимиру Юхимовичу, а декларують його, разом із Тетяною Вікторівною Котлінською, Глєб Ігорович та Володимир Ігорович Котлінські – сини декларанта. При цьому усі троє зазнчають: «Право користування у зв’язку з реєстрацією місця проживання».

Що стосується самого пана Соломка, то, за даними Youcontrol, він є одним із засновників, а також керівником та підписантом ТОВ «Виробничо-наукова фірма «Полімергаз», що спеціалізується на виробництві плит, листів, труб і профілів із пластмас та зареєстроване у смт Чечельник Вінницької області.

За інформацією ЧЕСНО, Володимир Соломко двічі балотувався до Вінницької обласної ради: у 2010 році від Партії регіонів, а у 2015 – від Нашого краю. Також він є членом політради Вінницької обласної організації Єдиного Центру – партії, яку очолює Віктор Балога.

№6

Другу половину рейтингу відкриває начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак. У його деклараціях за 2016 та 2017 роки фігурують два будинки.

Перший, площею 58,1 кв.м., знаходиться у с. Нестерварка Тульчинського району. Належить він самому декларанту, який придбав його у 2015 році за 28 432 гривеньДругий, площею 47,4 кв.м, задекларований Юрієм Козаком та його дружиною Оленою Никифорівною як будинок, де вони проживають, належить Тамілі Никифорівні Нежевенко і знаходиться у Вінниці.

Ще один об`єкт нерухомості – квартира площею 56,57 кв.м., яку задекларувала Олена Козак. У декларації за 2016 рік вона значиться як незавершене будівництво, а за 2017  – вже як власність пані Олени вартістю 792 980 гривень.

№7

У декларації за 2016 рік начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Руслана Шевчука містяться відомості про дві квартири однакової площі – 87 кв.м.

Перша, у Вінниці. значиться як службове житло, власником якого є департамент жилового господарства Вінницької міської ради. Друга квартира, зазначена як іпотечне житло, що перебуває у власності Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, знаходиться у Балаклії Херсонської області. Вона ж фігурує і в декларації за 2017 рік. А ось відомості про іншу квартиру в ній відсутні.

Натомість там зазначена квартира площею 72,7 кв.м. у Вінниці, яка перебуває у спільній власності Руслана Шевчука та його дружини та дочки, відповідно по 33% та 34%. Дата набуття права власності на неї – 29.10.12.

За даними Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартира відповідної площі знаходиться у будинку на розі вулиці Смирнова та І провулку Українського, і право власності на свою частку в ній Руслан Шевчук набув у 2017 році. А станом на 15.11.12 квартира перебувала у власності територіальної громади Вінниці в особі Вінницької міської ради. У той же час, повідомили в міськраді, у департаменті житлового господарства відсутнє рішення, на підставі якого це житло перейшло у приватну власність пана Шевчука, та попросили надати реквізити зазначеного документу «для результативного пошуку».

№8

Начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Вінницькій області Сергій Бакута із житла задекларував садовий будинок площею 141,1 кв.м., який із 2006 року належить його дружині, Ірині Віталіївні.

№9

У деклараціях за 2016 та 2017 роки керівника Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслана Осмоловського також містяться відомості про єдиний об`єкт житлової нерухомості. Це квартира площею 116,6 кв.м. у Вінниці, яка належить його дружині, Ларисі Олександрівні. Придбана вона була у 2008 році за 675 000 гривень.

№10

Начальник Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Олександрович Наливайко задекларував будинок площею 93 кв.м. у Вінниці, який належить його дружині, Ользі Борисівні. Придбане це житло було у 2003 році за 36 600 гривень.

Поділитися:

Катерина Баркалова

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds