Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Цивільна дружина Кернеса володіє шикарним автопарком та нерухомістю

Цивільна дружина Кернеса володіє шикарним автопарком та нерухомістю

Журналісти програми “Наші Гроші з Денисом Бігусом” проаналізували незадекларовані статки та бізнес харківського міського голови Геннадія Кернеса

Міський голова Харкова Геннадій Кернес у своїх електронних деклараціях з 2015 року вносить оренду кімнати в будинку пенсіонера, готельний номер, колекцію годинників та прибуток від компанії ТОВ “КУА Фінекс-капітал”. Разом з тим за час свого мерства він жодного разу не задекларував цивільну дружину Оксану Гайсинську та записані на неї активи.

За останні роки Гайсинська володіла автопарком автомобілів. Серед них: Bentley brooklands, Rolls-royce ghost, BMW X-6, Audi A8. Сукупна вартість на час купівлі близько 700 тисяч доларів.

Також з 2015 року Гайсинська володіє квартирою на 150 квадратів поруч з урядовим кварталом Києва, на вулиці Шовковичній. Ринкова вартість – приблизно 25 мільйонів гривень.

Ще дві квартири Гайсинської загальною площею 300 квадратів – у Харкові. Ринкова вартість – більше 300 тисяч доларів.

Завдяки ії інстаграм сторінці, журналісти Bihus.Info визначили точні місця, де проходить відпочинок родини харківського міського голови. У 2014 році Гайсинська разом зі своїм сином Родіоном Гайсинським відпочивали в готелі Anantara kihavah на Мальдівах. Ціна за тиждень проживання складає приблизно півмільйона гривень.

У 2015 році Гайсинська відпочивала на Сейшельских островах у готелі Fregate Private Island. Визначити точне місце журналістам допомогли дрібні деталі на фото: черепаха та остров на обрії.

Пляжі цього курорту названі журналом “Times” найкращими у світі. Ціна за тиждень відпочинку сягає півтора мільйони гривень.

Майже кожен рік родина Кернеса відпочиває у п’ятизірковому готелі Palace Merano в Італії. Журналісти знайшли місце розташування готелю завдяки деталям, які потрапили на світлину.

Окрім готелю, тут розташована клініка одного з найвідоміших дієтологів у світі Анрі Шено. Тиждень відпочинку в готелі коштує понад 5 000 євро без детокс програми.

Також частина фотографій Гайсинської була зроблена у Лондоні. Тут, у елітній Regent’s Business School, навчався її син Родіон Гайсинський. На своїй старій сторінці в соціальній мережі “Вконтактє” Родіон вказав факультет, де він навчався.

Навчання на магістерській програмі коштує від 17 тисяч фунтів за рік. Термін навчання варіюється від 3 до 4х років. Тож мінімум 3 роки навчання пасинка Кернеса коштували п’ятдесят одну тисячу фунтів або мільйон вісімсот тисяч гривень.

Завдяки світлинам в інстаграм-сторінці Оксани Гайсинської, журналісти знайшли будинок, в якому найімовірніше проживав Родіон Гайсинський. Це Parkwiev Residence на відомій вулиці Baker Street. У 2014 році Гайсинська сфотографувалась в холі цього будинку.

Через рік вона знову cфотографувалась в цьому ж холі.

Окрім того, у різний період світлини на фоні фасаду цього будинку викладала Анна Егіазарян – дівчина Родіона Гайсинського. На кожній з цих світлин Анна відмічала Родіона Гайсинського.

У британському реєстрі нерухомості неможливо дізнатись власників квартири саме в цьому будинку, швейцари також відмовились надавати якусь інформацію щодо його жителів.

Оренда квартири на 3 роки коштує приблизно 390 тисяч фунтів, купівля – від мільйона фунтів стерлінгів.

На Оксану Гайсинську переєстрована більша частина старих бізнесів Кернеса: медіа та компанії, які займаються нерухомістю.

Наприклад, компанія Гайсинської ТОВ “Рівлад” володіє торговельної площею на вулиці Валентинівська у Харкові. Ця земля передавалась в оренду громадянській дружині Кернеса від міста, в тому числі, під час мерства Геннадія Адольфовича. Потім ця земля була приватизована через суд.

Крім того, Кернес з 2015 року отримав прибуток від задекларованої ним компанії “Фінекс-капітал” у розмірі 60 мільйонів гривень. “Фінекс” – компанія з управління активами, створена ще у 2006 році. Її засновником значиться Ігор Когут, – бізнес партнер сина Геннадія Кернеса Данила Привалова.

У портфелі “Фінексу” декілька компаній, які отримують гроші з міського бюджету. Наприклад, будівельна компанія “ДБК-Уровень”. За останні 3 роки вона отримала замовлень з бюджету майже на 200 мільйонів гривень.

Ще одна з компаній “Фінексу” – ТОВ “ФК Платіжний центр”. Від місцевої влади вона отримала монополію на встановлення та обслуговування терміналів для оплати електронних квитків. Кожен раз, коли харків’яни поповнюють свою картку, Геннадій Кернес опосередковано, через “Фінекс-кепітал”, отримує свій відсоток з кожного білету. У 2018, за розрахунками харківських журналістів, монополія на встановлення терміналі приносить компанії 52 мільйони гривень прибутку на рік.

Після того, як харківські журналісти почали писати про зв’язок “Платіжного центру” з “Фінексом”, компанію переписали на інших людей. Журналісти намагались зв’язатись з однією зі співвласниць компанії Катериною Авраменко, проте вона не змогла пояснити чим займається “її” компанія.

Окрім компаній з портфелю “Фінексу”, підряди отримують компанії людей з найближчого бізнес-оточення Геннадія Кернеса. Компанія “Паркінг+” за 9 років мерства Кернеса отримала підрядів на два з половиною мільярда гривень.

До 2010 року вона належала Володимиру Чумакову. В тому ж році Геннадій Кернес став міським головою, а Володимир зайняв посаду голови Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради.

Щойно Чумаков очолив департамент, фірму “Паркінг+” одразу ж переписали на низку офшорних компаній та людей з оточення самого Чумакова, і компанія почала отримувати підряди від Харківської міської ради.

Володимир Чумаков не просто підлеглий Кернеса. Донька Чумакова та пасинок Кернеса Родіон Гайсинський є співвласниками фірми у Чехії.

Окрім того, у 2015 році співвласником “Паркінг+” значилась віргінська компанія “Валдхелм трейдінг корп”, яка виступала засновником разом з менеджеркою Геннадія Кернеса Ольгою Солоп в інших компаніях.

Також майже за 10 років оточення Геннадія Кернеса монополізувало ще одну сферу – міськи ринки. Фірма сина Кернеса Данила Привалова ТОВ “Діана” у 2011 році на пільгових умовах придбала один із найбільших ринків Харкова – Сумський. Наразі фірму, яка володіє ринком переписали на все ту ж довірену особу Ольгу Солоп та інвестиційний фонд “Фінекс”, з якого Кернес отримує гроші.

Ще один ринок, який дістався оточенню Кернеса – “Центральний”. У 2011 році його отримали компанії з бізнес-оточення Кернеса на пільгових умовах, а пізніше перепродали фірмам Віктора та Олени Довгих.

Компаніям Довгого належить земля  ще під одним Харківським ринком – “Кінним”. Він теж спочатку дістався від міста компаніям з бізнес-оточення Кернеса на пільгових умовах, а пізніше переписаний на фірми Віктора Довгого.

У резюме Віктора Довгого вказано, що він шукає роботу інженера-технолога за 8 тисяч гривень.

А мама його дружини повідомила журналістам, що подружжя вже 3 роки живе у Ізраїлі та не має жодного бізнесу.

Окрім того, на фірми Віктора Довгого переписали ресторан “Нікас”, який розташований в центрі Харкова. До цього ресторан належав компанії, якою володіла вищезгаданий “Фінекс-Капітал”, з якого Кернес отримує гроші.

Редакція Bihus.Info декілька тижнів намагалась домовитись про коментар з Геннадієм Кернесом. Спочатку прес-служба повідомила про інтерв’ю “після 10-го травня”. Але після 10-го травня там припинили відповідати на дзвінки та повідомлення.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds