Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Невістка народної артистки та АТОвець, який зламав носа депутату: Хто бореться за мандат на 15 окрузі на Вінниччині

Невістка народної артистки та АТОвець, який зламав носа депутату: Хто бореться за мандат на 15 окрузі на Вінниччині

Мурованокуриловецький, Томашпільський, Тульчинський, Чернівецький та Шаргородський райони охоплює мажоритарниий округ №15. 21 липня 149 285 виборців, зареєстрованих на його території, обиратимуть депутата Верховної Ради серед 11 кандидатів. Що відомо на даний час про потенційних власників мандату, з’ясовувало Depo.Вінниця.

Леді – перша

Очолює список єдина жінка-кандидат по округу, безпартійна самовисуванка Лариса Білозір. Вона народилась у 1981 році в смт Тростянець на Вінниччині та є виконавчим директором благодійної громадської організації “Життя та розвиток громад”.

У 2015 році Білозір була обрана депутатом Вінницької обласної ради, де входить до фракції Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, а також є членкинею міжфракційної депутатської групи “За майбутнє Вінниччини” та міжфракційного депутатського об’єднання “Рівні можливості”. Окрім того депутатка очолює постійну комісію облради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва.

Згідно з інформацією персонального сайту кандидатки у нардепи, її чоловік Андрій – син українського композитора Ігоря Білозіра та народної артистки України Оксани Білозір.

За 2018 рік Лариса Білозір задекларувала чотири квартири у Києві на 340,7 “квадратів” та чотири земельні ділянки на Київщині загальною площею понад 23,5 тис. кв. м. Також у декларації фігурують годинник Breguet вартістю 120 тис. грн. та два автомобілі: Lexus RX200t 2016 року випуску та BMW X5 2017, які загалом коштують 3 млн 79 тис 630 грн. Окрім цього, кандидатці у народні депутатки належать 726 акцій ВАТ “Вінницький комбінат хлібопродуктів 2” номінальною вартістю 181 грн, а її чоловіку – майнові авторські права спадкоємця на музику Ігоря Білозіра.

СВОБОДний боєць

Другий у списку – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, якого висуває у народні депутати ця ж політсила, Василь Івасько 1974 року народження, учасник АТО. Він проживає у с. Хоменки Шаргородського району та зареєстрований фізичною особою – підприємцем з основним КВЕДом “Вантажний автомобільний транспорт”.

У 2018 році між ним та депутатом Шаргородської райради внаслідок конфлікту навколо розподілу земельних ділянок учасникам бойових дій на Сході України виникла сутичка, у ході якої Івасько зламав опоненту ніс та вибив два зуби. Постраждалий звернувся до суду, вимагаючи 26 тис. грн компенсації.

Залізничник-прогульник

Начальник служби матеріально-технічного забезпечення, регіональної філії “Південно-Західної залізниці” АТ “Українська залізниця” Дмитро Копера 1982 року народження – член та висуванець політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”. На даний час він є депутатом Вінницької обласної ради від цієї політсили та секретарем постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження.

За даними Руху ЧЕСНО, Копера входить у 20% депутатів облради, які пропустили понад половину засідань, а отже є кандидатами на відкликання. Разом із ним до цієї когорти увійшли й інші обласні депутати, які вирушили у похід за нардепівськими мандатами: Володимир Зарічанський (округ №17), Геннадій Вацак та Михайло Вдовцов (округ №16).

Заробітна плата Копери за 2018 рік склала 775 664 гривень. У його декларації значаться земельна ділянка площею 1007кв.м, житловий будинок площею 222,1 кв.м у Софіївській Борщагівці на Київщині, а також кімната в столиці у 18,3 “квадрати”.

Також кандидату в нардепи належить автомобіль Ford Focus Trend 2008 року та мотоцикл Jawa 350 1976 року “народження”. Його дружина Ірина Копера володіє автівкою Volkswagen Touareg 2008 року випуску, також їй належать € 23 тис. та $8 тис. готівкою. Сам Копера задекларував готівку у розмірі 220 тис. грн та $55 тис..

Директор “За життя”

Політична партія “Опозиційна платформа – За життя” висунула у народні депутати свого представника Олександра Лунька, який народився у 1985 році та працює заступником директора ПП “Батьківська Земля”.

На цій посаді у 2018 році він заробив 58 387 гривень. Його дружина Олена Лунько задекларувала 37 525 гривень заробітної плати. Також до декларації кандидата в народні депутати внесені 100 тис. грн готівкою, вантажний автомобіль КАМАЗ 53212, житловий будинок площею 94,6 “квадратів” та три земельні ділянки загальною площею 41 361 кв.м.

ФОП-самовисуванець

Самовисуванцем іде до Верховної Ради безпартійний Павло Мельник, який народився у 1982 році в селі Липівка Томашпільського району та є приватним підприємцем. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, ФОПом він зареєструвався у березні 2016 року в Києві та має 21 КВЕД, основний з яких – “Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами”.

За 2018 рік кандидат задекларував дохід у сумі 907 380 гривень, земельну ділянку в Киснці Крижопільського району площею 2 тис. кв.м та квартиру в Києві площею 75,5 “квадратів”.

 Офіцер-розвідник від “Слуги народу”

Безпартійного Віталія Пращука, який народився у 1980 році та проживає в смт Сутиски Тиврівського району, висунула у народні депутати партія “Слуга народу”. Свого часу він обіймав посаду першого заступника генерального директора Державного господарського об’єднання Консорціум “Військово-будівельна індустрія” Міністерства оборони України. Ще раніше, працював у Державному підприємстві Міністерства оборони України “Харківський проектний (Науково-дослідний) інститут” на посаді першого заступника начальника.

Також відомо, що Пращук закінчив Харківський економіко-правовий університет за спеціальністю “Правоведення” та Національну академію державного управління при президенті України, був учасником бойових дій на Сході України в 2014-2016 роках (снайпер, командир ДРГ), зараз – офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України у запасі.

Безпартійний директор

Наступний безпартійний, який балотується по округу №15, – це самовисуванець Володимир Романюк. Він народився у 1978 році в смт Теплик та працює регіональним директором ПрАТ “Зернопродукт МХП”. Директором цієї ж компанії у 2004-13 роках був Микола Кучер, який також самовисувається до Верховної Ради, але по 17 округу.

Керівник фракції “Самопоміч”, який вже не в “Самопомічі”

Самовисуванцем йде до парламенту і безпартійний заступник директора ТОВ “Формоза Компаунд Україна” Вадим Соляник, який народився у 1988 році та проживає в Шаргороді. На даний час – керівник фракці “Самопомочі” у Вінницькій обласній раді, де входить до міжфракційних депутатських груп “За майбутнє Вінниччини”, “Промисловці і підприємці Вінниччини”, а також є членом постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження.

За 2018 рік Соляник задекларував квартиру площею 68,28 м. кв. та нежитлове приміщення у 30 “квадратів” у Шаргороді, автомобілі Peugeot 306 1998 року випуску та Audi A8 та 46 $ тис. готівкою. Його заробітна плата за минулий рік склала 62 579 гривень.

Також кандидат у нардепи є засновником громадських організацій “Фонд Вадима Соляника” та “Вінницька обласна федерація таїландського боксу муей-тай”. Підписант останньої – кандидат у народні депутати по округу №17 Богдан Петришин.

Минулий переможець по округу

Продовжити своє перебування у парламенті пробує Іван Спориш – чинний депутат Верховної Ради України, голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. За даними офіційного сайту ВР, цього нардепа вирізняє майже зразкова відвідуваність засідань Ради: 99%. І хоча зараз Спориш входить до складу фракції Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, балотується він як самовисуванець.

За 2018 рік нардеп задекларував 494 167 гривень заробітної плати та 2 тис. грн благодійної допомоги. Окрім доходів до декларації вписані автомобілі старенькі ВАЗ 2107 і ЗАЗ 8191, а також “Сітроєн Берлінго”. Із нерухомого майна – житлові будинки площею 157,2 та 33,7 “квадратів”, п’ять земельних ділянок загальною площею майже 8 га в с. Високе Томашпільського району, де й проживає Спориш, а також квартира у Вінниці площею 93,1 кв.м.

Адвокат із Томашполя

Ще один мешканець Томашпільського району, що йде самовисуванцем до Верховної Ради, – адвокат Сергій Тітов, безпартійний, 1974 року народження.

Чиновник-“опоблоківець”

Замикає список кандидатів по округу №15 член та висуванець Політичної партії “Опозиційний блок” Олексій Черкевич 1962 року народження, головний спеціаліст із питань екології та охорони навколишнього середовища відділу агропромислового розвитку Шаргородської районної державної адміністрації.

За 2018 рік він задекларував 77 045 гривень зарплати та 21 335 гривень пенсії, із нерухомості – житловий будинок на 118 кв.м, квартиру в 50,2 “квадрати” у Шаргороді, а також земельну ділянку 33 726 кв. м в с. Вербівка Шаргородського району.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds