Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Що знає Гугл про діяльність вінницьких депутатів у 2016 році

Що знає Гугл про діяльність вінницьких депутатів у 2016 році

googleЧинним законодавством передбачено обов’язок депутатів місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, звітувати про свою роботу перед виборцями. Правда, дана норма чітко не визначає строку та форми звітування депутатів. Практика, свідчить про те, що депутати місцевої ради дійсно звітують по різному. Одні оприлюднюють звіти у засобах масової інформації, інші – на відкритій зустрічі з громадянами, але більшість обранців взагалі ніколи і ні перед ким не звітують…

На офіційному сайті Вінницької міської ради у рубриці «Депутати вінницької міської ради 7-го скликання» ми знайшли лише один документ з назвою «Звіт  депутата про свою діяльність» у депутата Алли Власюк.  Якщо натиснути на звіт, то можна побачити сюжет телеканалу ВІТА «Що виконали депутати по мікрорайону Олійножирового комбінату за півроку».

Тому «ДІЙ! Вінниця» вирішив відслідкувати, що знає про рік роботи вінницьких депутатів у 2016 році  найпопулярніша пошукова система Гугл.  Ми проаналізували  перші десять сторінок  посилань за результатами пошуку  за прізвищем, ім’ям,  по-батькові кожного з вінницьких обранців. Першим посиланням в усіх депутатів виявилися біографії на офіційному сайті міської ради.

Нагадаємо, що вибори до Вінницької міської ради у 2015 року  відбулися за новою пропорційною системою з відкритими списками. А відтак представництво політичних сил у міській раді є наступним:

  • Вінницька міська організація політичної партії «Вінницька Європейська Стратегія» – 20 депутатів;
  • Вінницька міська організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»- 10 депутатів;
  • Вінницька організація політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»- 9 депутатів;
  • Вінницька міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода»- 6 депутатів;
  • Вінницька міська організація політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» – 5 депутатів;
  • Територіальна організація політичної партії «Опозиційний Блок»- 4 депутати.

Найактивніші – вінницькі депутатки

Найбільше гул знає про діяльність депутаток Ганни Давиденко та Світлани Ярової.  Обидві молоді жінки – депутатами стали вперше.

Ганна та Світлана – публічні та медійні особи, відвідують багато заходів та охоче дають коментарі журналістам, активні користувачки мережі Фейсбук.

Ганна Давиденко – ректор університету «Україна», обрана від партії «Батьківщина» по виборчому округу №8. Перше, що знає Гугл про її діяльність у 2016 році  – внесення  змін до “Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності тварин у м. Вінниці на 2013-2020 роки”.

Згідно з оновленою програмою передбачається відкриття інформаційного-консультативного центру, у якому буде зібрано інформацію про бездомних тварин міста, про людей, які шукають тварин та буде база даних собак, яких хочуть віддати в родини. Найскандальніше питання –  евтаназію собак через 45 діб перебування в притулку з програми прибрали.

Саме цей пункт викликав хвилю обурення в громади, коли стало відомо, що за бюджетні кошти побудують новий притулок, в якому вбиватимуть безпритульних собак.  Ганна Давиденко, як депутат, організувала громадські слухання, розробила зміни до програми разом з експертами, винесла це питання на голосування.

ganna-davidenko

Ганна Давиденко, каже Гугл, підняла хвилю серед громади по питанню виділення майже трьох гектарів лісу біля Соцького озера у Вінниці  невідомому благодійному фондові. За втручання у це питання депутатки, вдалося добитися, щоб питання зняли з голосування на сесії.

Також вона активний користувач Фейсбуку, де регулярно розповідає про свою роботу, має блог на  сайті «Громади Вінниччини».  Депутатка, яка нещодавно побувала у Швеції  за програмою “Місцеві політичні лідери – підтримка жінок у політиці”, каже, що у Вінниці фіктивна європейськість.

Ми живемо у місті, де пересічного вінничанина намагаються переконати у «європейськості». Слово «європейське» у нас приєднують до всього – від велодоріжок і трамваю до місцевої партії, яка має більшість у міській раді. Але ж, як говорить мудра східна приказка, скільки не кажи «халва» – в роті солодко не стане. Не сховати під гарними словами та політичними маніпуляціями гірку українську правду, – каже Ганна Давиденко.

Депутатка Світлана Ярова на відміну від Ганни Давиденко, навпаки у своїх численних інтерв’ю розповідає про «європейськість» Вінниці та про прекрасну роботу команди своїх однопартійців.

yarova-svitlana-andriyivna

Світлана Ярова – наймолодша депутатка сьомого скликання, ровесниця Незалежної України, обрана від партії «Вінницька європейська стратегія» по територіальному виборчому окрузі №38. Гугл знає, що депутатка 4 липня 2016 року була у якості спікера  на території дитячого санаторію «Подільський Артек» в молодіжному  таборі-форумі «Молодь Вінниччини – інвестиція у майбутнє». Брала участь у створені етичних кодексів для депутатів та етичних комісій при місцевих радах.  Світлана від імені вінничан говорила про позитивні аспекти мерства Володимира Гройсмана на включені з Вінниці ефіру «Шустер Live».  Світлана Ярова має свій блог  на сайті 20minut.ua, активно веде сторінку у Фейбуці.

Кава з депутатом «Вінницької європейської стратегії»

Багато депутатів «засвітилися»  на  «Каві з депутатом»  в програмі телеканалу ВІТА. Проект  «Кава з депутатом» задуманий, як комунікаційний майданчик для спілкування виборців з депутатами  від різних партій  Української міської ради «45 каналом». У вінницькому виконані – це спілкування в ефірі комунального телеканалу  обмежується лише депутатами від провладної «Вінницької європейської стратегії». На «Каві з депутатом» побували Степан Бессолов, Світлана Ярова, Антоніна Іващук, Володимир Онуфрійчук, Олег Стукан, Василь Павлюк, Олександр Чернега, Віталій Погосян, Ігор Скоромний, Андрій Оеретний, Алла Власюк.

Прогульники міської ради

Всюдисущий Гугл розповів нам і про «прогульників» серед депутатів Вінницької ради. Такі результати проміжного дослідження оприлюднив громадянський рух “Чесно” Згідно з Законом України “Про статус депутатів місцевих рад”, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандату. Нашим обранцям пощастило — їх приїхали попередити з піврічним підсумком, щоб вони мали час виправитися до кінця поточного року. Ігор Ткачук з “Солідарності” зумів пропустити 67% сесій і 100% засідань постійної комісії з питань промисловості, підприємництва. Був він у лавах прогульників і в попередню каденцію, за що аналітики віднесли його до категорії “рецидивістів”. А батько Прем’єр-міністра України Борис Гройсман (“Вінницька європейська стратегія”) пропустив половину сесійних засідань і третину засідань постійної депутатської комісії з питань ЖКГ. Також серед «прогульників» відзначились Юрій Зажирко, Олександр Третяк, депутатське подружжя Лепей Михайло Васильович та Лепей Олена Володимирiвна, Олександр Дан, Павло Задорожнюк, Алла Власюк та Юрій Іорданов.

progulniki

Фігуранти журналістських розслідувань

Вінницький депутат Петро Бабій в 2016 році займався утепленням будинків , облаштовував перехрестя, та був помічений у розслідуванні «Господарі вінницьких базарів». Брати Бабії є співвласниками ПТФ «Алі Баба і Ко», яка володіє одною третьою торговельно-побутового комплексу «Караван» площею 1287 кв.м за адресою вул. Грушевського, 56-А. Цей комплекс збудували у 2014 році на місці колишнього ринку «Супутник».

babij-petro-valerijovich

Як власник ринків у цьому ж розслідуванні  фігурує  депутат вінницької міської ради від ВО «Батьківщина» Тихонюк Микола Сергійович.   Також він згадується  у публікації «Політична» карта вінницького майна». Кажуть, що депутату та його фірмі  пощастило з ціною на орендовану землю.  ПП “Трансторгбудсервіс” отримало 50 кв.м. землі за ціною 928 грн, що складає 18,5 грн за 1 кв.м.

tihonyuk-mikola-sergijovich

Фігурантом розслідування «Як у Вінниці династія депутатів Ткачуків роздерибанила заплаву річки» є депутат Ігор Ткачук.  У розслідуванні йдеться про те, що помічники нардепа Геннадія Ткачука (фракція БПП) мають ділянки в заплаві річки Вишня. По сусідству з ними — ділянки спостерігачів на виборах дружини брата Ткачука та знайомих сина Ткачука. Територію, яку просили для ведення рибного господарства, віддали під котеджі ще за мерських часів Володимира Гройсмана. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

tkauk

Гугл каже, що Ігоря Ткачука 14 вересня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман офіційно призначив головою Одеського порту.

У розслідуванні  «Юність» Гройсманів і $10 мільйонів  згадуються депутати Вінницької міської ради Борис Гройсман та Віктор Мацера. У розслідувані вони фігурують, як учасники схеми  по банкрутству фірми що будувала торговельний центр «Юність» .

У розслідуванні «Вінницькі махінації: як на комунальних землях побудували приватні маєтки» мова йде про депутата Павла Задорожнюка, який допоміг отримати   комунальну землю під забудову фірмі своєї дружини.

zadorozhnyuk-pavlo-mikolajovich

Цікавий факт видав Гугл і про ще одну депутатку, Людмилу Ваколюк. А саме ухвалу від 14 липня 2016 року про стягнення збитків у сумі 182 тисяч гривень на користь міській раді .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Інші вінницькі депутати у зв’язку зі своєю депутатською діяльністю  у Гуглі не відзначилися.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds