Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

На сесії депутати мають затвердити перенесення червоних ліній та роздати вінницьку землю

На сесії депутати мають затвердити перенесення червоних ліній та роздати вінницьку землю

18-та сесія Вінницької міської ради 7 скликання відбудеться 28 квітня о 10.00 годині в залі засідань міської ради. На порядок денний винесено  42 питання та різне.

 Бізнес розвиватимуть тренінгами за мільйони

Першою депутати мають затвердити  «Програму посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва м. Вінниці на 2017-2020 роки». Цей документ було розроблено департаментом економіки і інвестицій Вінницької міської ради  спільно з українсько-канадським проектом «ПРОМІС: Партнерство для розвитку міст». На фінансування цієї програми проектом ПРОМІС передбачено два мільйона гривень. Саме таку суму озвучив головний експерт проекту ПРОМІС з розвитку бізнесу  Валерій Кокоть, перебуваючи у Вінниці.

«ДІЙ-Вінниця», проаналізувавши Програму, не знайшли у ній інформації про те, на що саме будуть витрачені ці кошти. У програмі також не зазначено скільки на її виконання піде грошей з міського бюджету.

Пишуть, що більшість заходів, що вказані  у плані програми не потребують фінансування. Фінансування з міського бюджету та інших джерел (ймовірно, ПРОМІС) потребує «Розробки, виготовлення, розповсюдження дорожньої карти майбутнього підприємця», «Конкурс на кращу бізнес-ідею серед студентів міста», «Розробки, виготовлення та поширення каталогів товарів місцевого бізнесу…»,  «Проведення форуму Вінницького бізнесу»,  «Участь у проведенні виставкових заходів», «Поширення історій успіх у вінницьких експертів у розділі «Підприємництво» на сайті ВМР», «Проведення зустрічей підприємців з носіями англійської мови», «Здійснення бізнес-місій до міст партнерів…», «Розробка, виготовлення та поширення каталогів експортерів Вінниці…», «Налагодження співпраці з Офісом просування експорту…», «Стажування підприємців на підприємствах у містах-побратимах»,  проведення великої кількості семінарів та тренінгів для підприємців.

Через три роки по завершенню програми вінничани зможуть побачити чи дадуть прописані заходи користь у розвитку вінницького підприємництва.

На сьогодні експерти  ПРОМІСУ у своєму дослідженні «Бізнес-профіль Вінниці», констатують, що кількість зареєстрованих суб’єктів малого та середнього підприємництва юридичних і фізичних осіб у Вінниці протягом останніх років має тенденцію до незначного скорочення. Насамперед, це зумовлено зменшенням кількості фізичних осіб підприємців міста. Протягом 2012–2016 років їх кількість скоротилася майже на 21 відсоток. Маємо тенденцію до зниження кількості найманих працівників на малих та середніх підприємствах. За 2013-2015 роки кількість найманих робітників фізичними особами підприємцями скоротилась на 23 відсотки.

Нове бюджетне підприємство для бізнесу

10 квітня, Вінницька міська рада та ПАТ “Українська пивна компанія» (UBC Group) підписали Меморандум про співпрацю по створенню на території східної частини міста ще одного індустріального парку. Він матиме назву «Вінницький кластер холодильного машинобудування» і в майбутньому має об’єднати підприємства, які пов’язані із виготовленням елементів холодильного обладнання. Депутати мають схвалити цей меморандум та затвердити створення парку.

Також депутати мають прийняти рішення про створення ще одного комунального підприємства  «Вінницький муніципальний центр інновацій» та затвердити його статут.

Метою створення за Статутом  є діяльність пов’язана з «Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва м.Вінниці на 2017-2020 роки». А саме залучення інвестицій в економіку міста, забезпечення сприятливих умов для функціонування та розвитку промислових підприємств,

малого та середнього підприємництва, поліпшення інвестиційного іміджу міста, забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території тощо. Ймовірно, що Центр підтримки підприємництва, який мають створити в рамках Програми,  за фінансової підтримки ПРОМСІСУ,  буде функціонувати на базі «Муніципального центру інновацій».

У статуті також зазначено, що один з основних напрямків діяльності –  створення індустріального парку та здійснення господарської  діяльності у його межах. Це пов’язано з тим, що відповідно до діючого законодавства відколи Вінницький індустріальний парк було внесено до державного реєстру індустріальних парків України , а це сталося у липні 2016 року, протягом двох років необхідно провести конкурс і укласти договір з управлінською компанією.  Ймовірно, що саме « Муніципальний центр інновацій» стане цією компанією. Нагадаємо, що під Вінницький індустріальний парк у 2014 році було відведено майже 80 гектарів землі у мікрорайоні Східний.

 

Землю роздають, червоні лінії переносять

На чергову сесію винесено близько двадцяти земельних питань, які стосуються надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам, укладання договорів оренди та  земельного сервітуту. Найзагадковішими є два останніх питання сесії  «Про надання дозволу на внесення локальних змін до Плану червоних ліній міста Вінниці», Про розроблення «Проекту внесення змін до Плану зонування м.Вінниця». У проектах не вказано, які саме червоні лінії та куди депутати дозволяють перенести. Вінницькі активісти пов’язують ці питання з тим, що нещодавно  відбулись громадські слухання щодо будівництва нового ЖК “GREENS” на вулиці Максимовича.

В ході активісти виявили масу порушень, з якими збираються будувати житловий комплекс- ЖК “GREENS” знаходиться в межах санітарно захисної смуги в якій заборонено будівництво житлових об’єктів, будинки планують зводити на території СК “Спартак” яка згідно Генплану міста Вінниці віднесена до земель спорту і культури, а не багатоквартирної житлової забудови, будувати багатоповерхівки планують на відстані меншій за 150 від Підлісного кладовища в той час як захисна санітарна смуга обмежує можливість будівництва на відстані не менш ніж 300 метрів.

Шановні опозиційні депутати Вінницької міської ради, прошу Вас бути максимально уважними на черговій сесії. Вінницький мер з чесною кампанією намагаються всучити Вам свиню від благим наміром, – написав на своїй сторінці у ФБ, юрист Олексій Мусіровський.

Забудовника ЖК “”GREENS” пов’язують з сім’єю мера Вінниці Сергія Моргунова.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds