Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Територію колишнього таксопарку у Вінниці забудує фірма з «запахом» газу, криміналу та офшорів

Територію колишнього таксопарку у Вінниці забудує фірма з «запахом» газу, криміналу та офшорів

На останній сесії вінницької міськради 27 квітня 2018 року  депутати надали дозвіл  на розроблення технічної документації із землеустрою фірмі, яка вже скоро забудує колишню територію таксопарку на Івана Богуна багатоквартирними будинками.

 

Замовляли одні, будуватимуть інші

31 січня 2018 року на сайті Вінницької міської ради з’явилось оголошення про проведення громадських слухань щодо обговорення Детального плану території будівництва житлово-громадського комплексу по вул. І.Богуна №27а в м. Вінниці. Замовником даної документації виступила ТОВ «Промислова Група «ВІННИЦЯ-БУД» в особі генерального директора Крикливця Ігоря Миколайовича. Самі ж громадські слухання переносились, і відбулись 12 березня. Серед присутніх на слуханнях були депутатки Антоніна Іващук та Наталя Панчук та колишній вінницький мер Дмитро Дворкіс, який зазначив, що представляє інтереси інвестора.

Вже через місяць після слухань, 12 квітня 2018 року виконком вінницької міської ради затвердив договір про забудову території по вулиці Івана Богуна, 27а.  Забудовником території, згідно договору виступає інше підприємство – ТОВ «Родинний маєток» в особі все того ж Крикливця Ігоря Миколайовича. В договорі зазначено,  що колишню територію таксопарку забудують трьома житловими будинками, на орієнтовно 285 квартири, з підземним паркінгом на 120 машиномісць, та відкритими паркувальними місцями на 115 машиномісць. Також, згідно договору планується побудувати дитячий садочок на 90 місць.

 

У договорі змінили орендаря

Як же так сталось, що замовником документації та забудовником території виявились дві різні фірми, про те з однаковим призвіщем директора?

Виявляється, у грудні 2017 року виконком Вінницької міськради рішенням №2892 вніс зміни до договору оренди на земельну ділянку у 2,5258 га за адресою Ів. Богуна 27а від 20.06.2008 року, замінивши орендаря ТОВ «Промислова група «Вінниця-Буд» на ТОВ «Родинний маєток» у зв’язку з переходом права на нерухоме майно.

За інформацією державного реєстру речових прав на нерухоме майно цю комунальну земельну ділянку ТОВ «Родинний Маєток» орендував до 2033 року. Також фірма має у приватній власності комплекс будівель та споруд, що розташовані на цій землі.

Саме підприємство були засноване у грудні 2016 року. Його юридична адреса – вулиця Івана Богуна 27а. Статутний капітал фірми –  1 010 000 гривень. Засновником та беніфіціаром підприємства є Крішна Пемсінг, випускник Науково-дослідного інституту будівельної механіки (Київ), який працював у країнах СНД в 90-х і початку 2000-х років.  Він також є генеральним директором трейдингової швейцарської компанії Petroforce Trading and Shipping SA. На сайті компанії вказано, що Petroforce є нафтовою торговою компанією, що спеціалізується на торгівлі нафтою та нафтопродуктами. В липні 2017 року Petroforce створила в Україні дочірнє підприємство «Петрофорс Україна», яке менш, ніж за місяць від створення отримало ліцензію на постачання природнього газу в Україну.

Крішна Пемсінг. Фото: petroforce.ch

Крішна Пемсінг є беніфіціаром декількох підприємств у Вінницькій області: ТОВ «Дюк-08», яке зареєстроване у м.Стрижавці, Вінницького району, ТОВ «Газпостачсервіс», місце реєстрації якого – село Зарванці, Вінницького району.

Окрім цих підприємств, Крішна Пемсінг є беніфіціаром ТОВ «Родинний Затишок-2». Фірма зареєстрована у лютому 2017 року. Юридична адреса підприємства, як і номер телефону, зазначений у Державному реєстрі фізичних та юридичних осіб повністю співпадає із ТОВ «Родинний Затишок».  Основним видом діяльності фірми є будівництво житлових і нежитлових будівель.

Підписантом фірми «Родинний Затишок-2» є Гошка Андрій Андрійович. Людина з таким самим прізвищем була присутня на громадських слуханнях, як представник замовника документації, про що вказано в протоколі громадських  слухань

Крішна та Віргінські острови

Засновником підприємства «Родинний Затишок-2» є офшорна компанія з Британських Віргінських островів «Юскі Інвестмент Лімітед», яка внесла до його статутного фонду майже шість з половиною мільйонів гривень.

Ця сама офшорна компанія, разом з ще однією Віргінською «Серстріт Інвестмент Лімітед»  з 2010 року є засновниками фірми «Промислова група «Вінниця-Буд», яка була замовником документації по обговоренню Детального плану території та підписала з Вінницькою міськрадою договір про співпрацю.

За інформацією пошуково-аналітичної системи YouControl, ТОВ «Промислова група «Вінниця-Буд» була заснована у жовтні 2006 року. Тоді серед засновників значився вище згаданий Крішна Пемсінг. Основний вид діяльності підприємства – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна та будівництво житлових і нежитлових будівель. У 2017 році  фірма змінила свою юридичну адресу, змінивши вінницьку прописку на київську.

Неповернений кредит та кримінальне провадження

Серед 58 судових документів у підприємства журналісти знайшли ухвалу суду 2015 року, у якій слідчі клопотали про тимчасовий доступ до документів, а саме реєстраційної справи підприємства, яка знаходилась в вінницькому міському управлінні юстиції . В січні 2015 року було відкрите кримінальне провадження, про те, що ТОВ «Промислова група «Вінниця – Буд» 26.02.2007 уклавши кредитний договір з ТОВ «Український промисловий банк» шахрайським шляхом заволоділи коштами останнього в сумі 3,8 млн. доларів США (еквівалент на той час складав 30 295 500 грн.), які до того часу не було повернуто.

Як значиться у судовому документі, фірма взяла кредит під заставу нерухомого майна, яким володіла на той час. Це були 19/25 частин адміністративно-виробничих будівель, що розташовані в м. Вінниця, вул. І.Богуна, 27а.  Згідно заяви правонаступника банку, майно було мало ліквідне і його вартість була значно завищена при видачі кредиту.

Після цієї ухвали суду була ще низка клопотань від слідчих про тимчасовий доступ до фінансових документів декількох банків, у яких були відкриті рахунки фірми «Промислова група «Вінниця – Буд».  Однак останній судовий документ у реєстрі судових рішень по цьому підприємству був датований 2015 роком.

Що планують збудувати, та як зараз виглядає територія колишнього таксопарку – дивіться у фото:

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds