Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Груповий конфлікт інтересів та приєднання Десни – завтра на сесії Вінницької міськради

Груповий конфлікт інтересів та приєднання Десни – завтра на сесії Вінницької міськради

Після невеликих канікул міські обранці знову стають до роботи. Літня 32-га сесія Вінницької міської ради 7 скликання відбудеться 23 серпня о 10.00 годині в залі засідань міської ради. На порядок денний винесено 43 питання та різне. Серед них продовження терміну дії міських програм «На варті міського порядку» до 2022 року та «Розвитку культури та мистецтва», припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території міста, приєднання Десни до Вінниці та традиційні земельні питання.

Пайові договори та притулок для тварин

Згідно порядку денного, першим питанням депутати мають заслухати звіт про хід виконання Програми економічного та соціального розвитку м.Вінниці за І півріччя 2018 року.  У проекті рішення про хід виконання Програми вказано, що з початку року із забудовниками укладено 32 договори про сплату пайової участі у розвитку інфраструктури міста. Станом на 01 липня 2018 року від сплати пайової участі до бюджету розвитку міського бюджету надійшло 5,28 мільйонів гривень , що складає 99,2 відсотків до плану на рік.

Нагадаємо, Агенція намагалась дізнатись, скільки коштів та від яких забудовників отримав бюджет Вінниці за 2014-2016 роки. У інформаційному запиті до Вінницької міськради попросили надати копії всіх інвестиційних договорів зі  всіма забудовниками, які будують або будували житлові будинки у період з 2014-2016 роки.  Також запитували про  кошторисну  вартість всіх житлових комплексів, які були побудовані у Вінниці в цей період. У відповідь отримали лише інформацію про те, що місцевий бюджет від пайової участі  в період з 2014 по  І півріччя 2016 року  отримав 13 400 000 гривень. Що до надання копій відповідних угод, зазначили, що замовники в повному обсязі виконали свої грошові зобов’язання перед міським бюджетом, а тому документи, не зберігаються.

Також у звіті вказано, що завершено будівництво притулку для безпритульних тварин по вулиці Гонти та розпочато його роботу в тестовому режимі. Триває будівництво комплексу по знешкодженню побутових відходів на території  Людавської сільської ради.

Десна стане Вінницею

Одним із важливих питань порядку денного стане рішення про добровільне  приєднання територіальної громади селища Десна до міста Вінниці. Це перший населений пункт, який забажав приєднатись до обласного центру в рамках добров​​ільного об’єднання територіальних громад, повідомляє прес-служба міської ради. За словами сільської голови Десни Галини Обливач,  більшість жителів селища цю ідею підтримали. Ще весною на сесії селищної ради було ухвалено рішення звернутися до міськради Вінниці із проханням приєднати селище до міста. А 22 червня уже у Вінниці, у ПМП “Зоря”, пройшли громадські обговорення – присутні на них вінничани також були не проти приєднання Десни до Вінниці.

Індустріальний парк та Харків

Ще одним із питань порядку денного депутати затвердять результати конкурсу керуючої компанії Індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Як значиться в проекті рішення, перемогла у конкурсі ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія». Міська рада планує укласти з підприємством договір про створення та функціонування індустріального парку терміном на два роки та передати в оренду земельну ділянку площею майже у вісім з половиною гектарів землі  терміном на 30 років.

Підприємство було створене у 2002 році в Харкові зі статутним капіталом у 16 з половиною тисяч гривень.  Керівник фірми – Кобилка Олександр Вікторович. Засновником та беніфіціаром підприємства є відомий харківський бізнесмен  Ігор Григорович Гуменний.  Він також є беніфіціаром низки підприємств, зокрема ПАТ «Українська пивна компанія» та ТОВ «Ukrainian Beer Company Group».  До речі, в одній із структур корпорації  UBC Group – компанії «Експогаз» ще в 2007 році працював відомий «газовий олігарх», як його ще називають «головний фінансист «сім’ї» Януковича» – Сергій Курченко.

 

Груповий конфлікт інтересів

Не обійдеться й на цій сесії без традиційних земельних питань. Їх у порядку денному 12. Найцікавішим питанням, який має викликати конфлікт інтересів міського голови Сергія Моргунова та депутатів міськради Віктора Мацери і Миколи Тихонюка стане 38 питання.

У пункті 3, першого додатку цього питання вказано, що міськрада передає в оренду дві земельні ділянки майже 62 сотки батькові мера міста Анатолію Моргунову на 10 років за адресою Хмельницьке шосе, 112. За тією ж адресою отримає в оренду 13 соток  землі депутат Віктор Мацера. Ще 30 соток по сусідству отримає в оренду громадянин Євген Володимирович Антонець.

У пункті 6 того ж додатку значиться, що ще одну земельну ділянку у 20 соток передають ТОВ «АМІК» (засновником якого був батько міського голови), Анатолію Моргунову,  Євгену Антонцю та Віктору Мацері все за тією ю ж адресою Хмельницьке шосе, 112.

Тут  знаходиться триповерховий будинок, житлову площу якого орендують різні  підприємства. Саму будівлю у кінці квітня 2016 року розпродали різним власникам, серед яких був і батько міського голови  Сергія Моргунова. Найбільша частина цієї будівлі,  81 відсоток, належить Євгенію Антонцю, фірми якого зареєстровані у Києві. Депутат Вінницької міської ради Віктор Мацера теж тут  придбав  9 відсотків будівлі.

У тому ж рішенні йдеться, що фірма депутата міськради Миколи Тихонюка «Океан-1» отримає в оренду терміном на 10 років земельну ділянку майже у 18 соток на Привокзальній,1.

Колишній мер та його готель

Наступним пунктом у тому ж додатку йдеться, що майже три сотки по вулиці Оводова отримає в оренду на 10 років колишній міський голова міста Дмитро Дворкіс. Земельну ділянку відносять до земель житлової та громадської забудови.

Нагадаємо, мова йде про скандальне будівництво готельно-ресторанного комплексу на вулиці Оводова, за кількадесят метрів від водонапірної вежі, у центрі міста. Минулого року суд ухвалив знести чотириповерхову споруду екс-мера Вінниці.  Позов подав Квартирно-експлутаційний відділ Вінниці, якому належить колишнє приміщення військової комендатури площею у 288 кв м, яке звели ще у 1917 році. Будівля не використовувалась останні 10 років, оскільки комендатура переїхала в інше місце. Відповідачами стали Вінницька міська рада, Дмитро Дворкіс та Іван Немировський, ще один користувач земельною ділянкою. Третьою особою у справі значиться Міністерство оборони України. У суді позивачі просили визнати незаконним та скасувати рішення Вінницької міської ради, визнати недійсним договір сервітуту про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного будівництва. Втім, справа опинилася в Апеляційному суді Вінницької області.

Згідно з даними Реєстру судових рішень, у грудні минулого року апеляція скасувала рішення про визнання недійсними договорів сервітуту з Дворкісом та Немировським, та про знесення готелю. Зокрема, Апеляційний суд Вінницької області дійшов висновку, що Міноборони не довело своє право на спірну земельну ділянку, а також, що готель є самочинним будівництвом. Крім того, Міністерство Оборони не обґрунтувало вимоги знесення будівлі. Міністерство намагається оскаржити рішення в касації.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds