Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Все норм: вінницькі чиновники відповіли на петицію про «відмивання коштів» на реконструкції Замостянської

Все норм: вінницькі чиновники відповіли на петицію про «відмивання коштів» на реконструкції Замостянської

У вінницькій мерії відкидають закиди щодо можливого відмивання бюджетних коштів під час проведення реконструкції вулиці Замостянської.

У відповідь на петицію вінничанина Володимира Рожкова, який висунув низку зауважень до реалізації даного проекту, виконавчий комітет Вінницької міської ради надав свої висновки щодо проведення зазначених робіт і, разом з тим, запевнив, що зауваження будуть усунуті. Їх врахують в подальшій реконструкції ІІ черги, а роботи планують провести при настанні сприятливих умов.

У своїй петиції Володимир Рожков звернув увагу міської влади на жахливу, на його думку, якість проведених робіт. Автор петиції ініціював проведення перевірки за фактом можливого відмивання коштів. Підтримали петицію 370 вінничан.

Вінничанин зауважив, що І етап реконструкції вулиці Замостянської не відповідає високим стандартам схожих проектів у Вінниці. А саме: 1) Асфальтне покриття правої проїжджої частини нижче рівня лівої. До того ж, після першої зими на ньому з’явились вибоїни біля люків. 2) Бордюри по всій площі залишено старі. 3) Плитка біля зупинок, особливо біля Будинку побуту, вся розколота навпіл, і гуляє ходором. 4) Перехід між плиткою та асфальтовим покриттям узбіч просто жахливий. 5) Широко пропіарені лавки з usb-зарядками тільки на початку та в кінці алеї. По середині алеї стоять звичайні двомісні лавки без зарядки. 6) Вздовж тротуарів дерева висаджені якнебудь, а замість красивих металевих решіток для накриття землі навколо дерев, як роблять в європейських містах, звичайні бордюрчики, які просто жахливо виглядають. 7) Обіцяна реконструкція площі біля РАЦСу обмежилась лише асфальтною доріжкою.

В порівнянні з проспектом Космонавтів, ця реконструкція просто розчарування, – підсумовує автор петиції. – Прошу розібратись по цьому факту, усунути недоліки, і роз’яснити жителям міста причину такого недбальства.”

Натомість у міській раді зауважили, що реконструкція вулиці Замостянської та реконструкція проспекту Космонавтів – різні за складністю робіт проекти. На вулиці Замостянській виконувалися роботи з прокладання зливової каналізації, побутової каналізації, мереж водопостачання, тепломережі, низькоструменевих мереж та перевлаштування трамвайних колій. Тому порівнювати такі об’єкти не є доцільним.

У вінницькій мерії прокоментували кожне з зауважень автора петиції. Зокрема, зазначили, що асфальтне покриття правої проїжджої частини нижче лівої, оскільки непарний бік проїжджої частини заасфальтовано нижнім шаром асфальту. Причина тому ймовірність просідання основи дорожнього покриття в зв’язку з перекладанням інженерних мереж побутової каналізації, яка проходить безпосередньо по смузі дорожнього руху. Для дотримання норм та технологій укладання асфальтобетонного покриття з уникненням можливих просадок роботи по влаштуванню верхнього шару по непарній частині вул. Замостянської заплановано виконати в 2019 році при настанні сприятливих погодних умов.

Щодо встановлення нових бетонних бортових каменів на заміну старих природних (гранітних) бортових каменів у мерії зазначили, що відповідно до проектно-кошторисної документації такі роботи не передбачалися. Пояснили таке рішення тим, що природні бортові камені мають досить міцну структуру та є довговічними. Крім того, таким чином зекономили бюджетні кошти.

Щодо площі біля Будинку побуту у відповіді на петицію зазначається, що дана територія не входила в межі проекту, а розміщення лав з USB- портами для зарядки електронних пристроїв виконувалося відповідно проектно-кошторисної документації.

У мерії також запевнили, що зелені насадження висаджені відповідно “Обов’язкових вимог до робіт з вуличної посадки дерев та чагарників у м. Вінниця” та розробленої проектно-кошторисної документації. Дерева посаджені з висотою стовбура до крони відповідно до Європейських стандартів. Для закріплення висаджених рослин використані кілки для захисту молодого дерева від пошкодження та надання прямого росту. Крім того, влаштування металевих решіток не є обов’язковим елементом. Дана технологія застосовується в місцях із звуженим тротуаром, що в даному випадку не є проблемою. Влаштування решіток значно збільшує вартість виконання робіт та їх обслуговування в подальшому. Отже, влаштування решіток для накриття місць посадки дерев не передбачалися проектно-кошторисною документацією. Не входили в межі проекту і роботи з реконструкції площі біля РАЦСу.

Відповідно до інформації на сайті системи публічних закупівель ProZorro замовником робіт з проведення реконструкції вулиці Замостянської виступив Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради.

Промоніторивши закупівлі департаменту впродовж останніх 14 місяців, ми виявили кілька закупівель, що стосуються даного об’єкту реконструкції.

Так, 30 січня 2018 року на сайті ProZorro було опубліковано оголошення про укладання двох договорів з МКП “Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури” на виготовлення проектно-кошторисної документації. Одного – на 475 739.47 гривні, іншого – на 1 128 301.83 гривні.

У квітні минулого року департамент уклав два договори: 4 квітня – на 114 228.34 гривні з ВОКУ “Служба технічного нагляду за об’єктами житлово-комунального господарства”, а 12 квітня – на 801 437.03 гривні з ПП “Велес+”.

Втім, найдорожчі тендери, що передбачали роботи в рамках цього проекту, департамент уклав у травні минулого року. Так, 30 травня з КУП “ЕкоВін” було укладено договір на суму

1 497 141.60 гривні, а з ТОВ “ШЛЯХБУД”, який посів першу сходинку у рейтингу Топ-10 постачальників Департаменту,на суму 74 799 000 гривень. Зміни до найдорожчого договору вносили 9 разів. Крім цього, строк його дії продовжили до 27 грудня 2018 року. Відповідно до інформації на ProZorro сума оплати за договором становить 73 684 205.26 гривні.

З МКП “ВМЦМіА” договір укладений 30 січня цього року. Відповідно до інформації на сайті Dozorro підприємство взялось виконувати роботи, а саме, здійснювати технічний нагляд та окремі функції замовника, за 589 680 гривень.

Крім того, 22 травня департамент уклав договір із ТОВ “Мікс Лайтза оголошенням про реконструкцію мережі зовнішнього освітлення по вулиці Замостянській, 18 і 20. За 125 646 гривень підприємство взялось за роботи відповідно до дефектного акту.

Фото vn.depo.ua

Поділитися:

Тетяна Куц

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds