Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Вінницькі депутати перейменували муніципальну поліцію та не «дали добро» на оцінку землі під «Вінницяфармація»

Вінницькі депутати перейменували муніципальну поліцію та не «дали добро» на оцінку землі під «Вінницяфармація»

Майже сотню рішень прийняли сьогодні вінницькі депутати під час засідання сесії Вінницької міської ради. Щоправда, чимало з них стосувались фактично змін у статутах комунальних підприємств, установ та закладів, пов’язаних з утворенням Вінницької міської ОТГ.

Втім, переважна більшість проектів, які виносились на розгляд депутатського корпусу, стосувались фінансування міських комплексних програм, підтримки бізнесу, створення нових робочих місць, розвитку інфраструктури міста, земельних питань, об’єктів приватизації, соціальної проблематики міста.

Під час засідання депутати та присутні у сесійній залі не заслуховували звіти очільників вінницької міської поліції Сергія Синявського та управління патрульної поліції у Вінницькій області Редвана Усеінова. Докладні звіти про роботу правоохоронців міські обранці почули та змогли з’ясувати всі нагальні питання, працюючи у постійних комісіях міської ради напередодні засідання сесії.

Депутатський корпус був майже одностайний під час голосування за питання, що стосувались соціально-економічного розвитку громади, зокрема, підтримки малого та середнього підприємництва. Так, до Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва у Вінниці на 2017-2020 роки внесені зміни, що передбачають розширення заходів, передбачених програмою. До їх переліку додали пункт про сприяння розвитку жіночого та молодіжного підприємництва, а також створення у Вінниці бізнес-інкубаторів.

Депутати схвалили та затвердили рішення про встановлення з першого квітня надбавки за складність та напруженість в роботі педпрацівникам окремих закладів освіти. Так, від понеділка надбавку у 20% від посадового окладу нараховуватимуть педпрацівникам вінницьких дитсадків, дошкільному відділенню КЗ “Деснянський НВК : початкова школа — заклад дошкільної освіти ВМР”, дошкільному відділенню КЗ “ Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням для дітей з вадами фізичного розвитку ВМР”, а також КЗ “Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної”. Завдяки прийнятому рішенню підвищення зарплатні отримають понад півтори тисячі освітян.

Серед прийнятих сьогодні рішень і зміна назви “Муніципальна поліція Вінниці” на Муніципальна служба правопорядку”. Прийняття цього рішення від місцевих рад вже давно вимагали у Києві. МВС і Мін’юст висловили свою чітку позицію з цього приводу ще навесні 2017 року. Тоді “комунальникам” заборонили створювати структури із подібними назвами, а всі існуючі муніципальні поліції запропонували перейменувати. Між тим, крім зміни назви служба отримала сьогодні і нові обов’язки. Тепер її працівники обслуговуватимуть і смт Десна, яке увійшло до Вінницької міської ОТГ.

Депутати підтримали проект рішення “Про встановлення результатів земельних торгів”, яке дає можливість ТОВ “ХЕД Вінниця” вже цього року розпочати у Вінниці будівництво заводу з виготовлення продукції для зимових видів спорту. Очікується, що завдяки створенню у нашому місті нового підприємства буде працевлаштовано близько тисячі вінничан, які отримуватимуть середню та вищу середньої по Вінниці заробітну плату.

– Меморандум про будівництво заводу на території індустріального парку з компанією був підписаний минулого року. Згідно цього меморандуму з аукціону була продана земельна ділянка, – зауважив міський голова Сергій Моргунов. – 34 мільйони 500 тисяч гривень надійшло до бюджету ВМР. Це дає можливість в цьому році розпочинати першу чергу будівництва цього заводу. Крім того, ми працюємо по індустріальному парку щодо створення інфраструктури, а саме, облаштування водовідведення, водопостачання і дороги згідно проекту.

За словами вінницького міського голови, першу чергу заводу планують побудувати за два роки. Він також наголосив, що за останніх чотири роки у Вінниці запрацювало три нових заводи. Наразі розпочалась реалізація по четвертому проекту.

Очікується, що нове підприємство це не лише можливість працевлаштування вінничан, але й додаткові надходження у вигляді податків до бюджетів усіх рівнів, зокрема, і Вінницької міської ОТГ.

Серед питань, за які сьогодні проголосували депутати, припинення КП “Затишок”, яке раніше обслуговувало житловий фонд смт Десна.

Із бюджетними питаннями присутніх в сесійній залі ознайомила директор департаменту фінансів Вінницької міської ради Наталія Луценко.

Депутати проголосували за прийняття рішення, що затверджує граничні суми витрат на придбання службових автомобілів, меблів, техніки, устаткування, комп’ютерів виконавчими органами міської ради, установами та організаціями, які утримуються за рахунок коштів бюджету. “За” таке рішення свої голоси віддали 45 обранців.

Проголосували депутати і за передачу субвенцій обласному бюджету.

Зокрема, у 2019 році для Стадницької сільської ради на оздоровлення дітей, що мешкають у населених пунктах навколо полігону Стадниця, буде передано субвенцію у розмірі 150 тисяч гривень.

За програмою “Військово-патріотичне виховання молоді та організація підготовки громадян до призову і служби в Збройних Силах України в м. Вінниці на 2018-2022 роки” депутати виділили 818 тисяч гривень з бюджету Вінницької міської ОТГ на капітальний ремонт приміщення Вінницького об’єднаного міського військового комісаріату за адресою Замостянська, 23. Кошти будуть направлені КЕВ.

За надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 0,1938 га за адресою Соборна, 9 проголосували “за” лише 9 депутатів. Тож, рішення не прийняте. Як зазначив директор департаменту земельних ресурсів Вінницької міської ради Сергій Кушнірчук, були розходження з цього приводу і під час розгляду даного питання у депутатських комісіях напередодні сесії.

За цією адресою наразі розташована напівзруйнована будівля колишнього фармацевтичного підприємства «Вінницяфармація». За інформацією у проекті рішення ділянка перебуває у користуванні ТОВ Компанія “Бізнесторгінвест”. На вказаній ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, що належать цьому підприємству. Проект рішення сформований на підставі клопотання СПД, а також рішення Дніпровського райсуду м. Києва.

Депутати проголосували за проведення експертної грошової оцінки вільних від забудови земельних ділянок, що виставлять на земельні торги у формі аукціону. Це дві ділянки — по вулиці Немирівське шосе біля буд. №88 та на перехресті вулиці Ватутіна і 1-го провулку Індустріального. Крім того, погодили міські обранці і питання продажу двох земельних ділянок несільськогосподарського призначення по вулиці Миколи Амосова. Загалом від продажу землі планується отримати до бюджету 7 мільйонів 868 тисяч 140 гривень.

Також депутати сьогодні погодили питання виділення коштів ВЧ 2656 та ВЧ 3008, Подільському управлінню кіберполіції, ГУ патрульної поліції у Вінницькій області, СБУ у Вінницькій області, Регіональному сервісному центру, Могилів-Подільському прикордонному загону, фіскальній та казначейській службі. Ці кошти підуть переважно на придбання транспорту, техніки, паливно-мастильних матеріалів. Серед іншого з бюджету ОТГ виділили кошти для забезпечення супроводу гемодіалізу.

Мешканцям мікрорайону Сабарів вже найближчим часом обіцяють відкрити амбулаторію сімейної медицини в їх мікрорайоні, а не їздити до сімейного лікаря до мікрорайону “Академічний”. Амбулаторію можуть розмістити в одноповерховій будівлі дитячого садочка. Нині міська влада планує придбати для дошкільного навчального закладу нове більш просторе приміщення. Це будівля площею близько 700 квадратних метрів по вулиці Черняховського, 82. Відповідне рішення щодо її придбання рада ухвалила під час сесії.

Наприкінці засідання депутати погодили перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації у 2019 році. Так, способом викупу приватизуватимуть чотири об’єкти, а у переліку об’єктів, які приватизуватимуть шляхом проведення аукціону, 22 лоти.

Приміщення по вулиці Юності, 61 має намір викупити ТОВ “Вінекс”, який є виконавцем земельних торгів, що організовує міська рада. Частину нежитлової будівлі по проспекту Юності, 14 — ТОВ “Монтажник — ВОД”, вбудоване приміщення по вулиці Соборній, 91 — ФОП Шевченко С.Г., нежитлову будівлю з прибудовою по вулиці Хмельницьке шосе, 29 — ФОП Кузьмин В.М.

У різному виступив депутат-свободівець Віктор Мартинюк.

Він закликав колег та міського голову сприяти прискоренню вирішення питання облаштування у Вінниці скверу на честь добровольця Євгена Костюка, який загинув два роки тому на війні на Сході. Депутат зауважив, що майже два роки тому на сесії міської ради він звернувся з ініціативою про присвоєння назви “імені Євгена Костюка” скверу, розташованого неподалік школи, де навчався та неподалік якої мешкав Євген Костюк. Там же депутат пропонував висадити алею дерев на честь кожного загиблого на війні вінничанина. Втім, питання з незрозумілих причин і досі не вирішене.

Отже, Віктор Мартинюк закликав внести на розгляд найближчої сесії проект рішення про створення відповідного скверу.

Поділитися:

Тетяна Куц

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds