Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

У відповідь на виступ депутата щодо рейдерського захоплення заводу у Вінниці мер нагадав про заборгованість підприємства

У відповідь на виступ депутата щодо рейдерського захоплення заводу у Вінниці мер нагадав про заборгованість підприємства

Без конфронтацій, злагоджено і швидко відбулось чергове засідання сесії Вінницької міської ради. За годину депутати розглянули 44 питання. За двома з них від трьох обранців надійшли заяви про конфлікт інтересів. З 55 участі у роботі сесії не брали вісім депутатів.

За встановлення надбавок до зарплатні тренерам спортивних шкіл, затвердження статуту нового дитячого садочка, нові запозичення для термомодернізації закладів освіти, реконструкцію аеродрому, дозвіл на придбання акцій страхової компанії “Місто” та інші не менш цікаві питання, що були на порядку денному, депутати голосували майже одностайно. Жоден з них не проголосував “проти” запропонованих проектів рішень. Найчастіше кнопкою “утримався/утрималась” користувалась депутатка Ганна Давиденко. На її рахунку Агенція нарахувала десяток таких рішень. На питання, чому вона вирішила вчинити саме так, депутатка зауважила, що по Фонду муніципальних інвестицій дуже багато питань. В даному випадку міська рада фактично купує акції сама у себе. Багато питань і щодо запозичень.

  • Вся Вінниця в кредитах і заставах, – зауважила Ганна Давиденко. – По цьому кредиту, який ніби-то взяли з благою метою, треба буде віддавати 5 мільйонів гривень на рік тільки відсотків. А ще тіло кредиту. Це в той час, коли на утеплення можна було отримати міжнародні гранти і утеплити соціальні об’єкти безкоштовно.

Найактивніше “не голосували” цього разу голова постійної комісії міської ради з питань законності, депутатської діяльності та етики депутат Юрій Зажирко і голова постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи Антоніна Іващук. За даними поіменного голосування на сайті ВМР, кожен з них не голосував по чотирьох питаннях. 

Бюджетні питання

Найбільше депутатів утримались від прийняття рішення у питанні №8, що стосується звіту щодо виконання бюджету Вінницької міської ОТГ за 2019 рік, а також питанні №9, що стосується внесення додаткових змін до Програми соціально-економічного розвитку Вінницької міської ОТГ на 2019 рік.

Міський голова Сергій Моргунов з цього приводу зауважив, що даним рішенням з бюджету буде додатково передбачено 14 мільйонів гривень на продовження будівництва загальноосвітньої школи в мікрорайоні Поділля. Зокрема, за його словами, буде здійснено видатки на реконструкцію мереж теплопостачання водопроводу по вулиці Данила Нечая, де цього року розпочнуть першу чергу капітального ремонту дороги.

Депутати проголосували за внесення змін та затвердили статут КП “Вінницький муніципальний центр інновацій” в новій редакції. Внесли зміни та затвердили статут МКП “Вінницький муніципальний центр інвестицій” в новій редакції. Переважною більшістю голосів надали йому дозвіл на придбання акцій приватного акціонерного товариства “Страхова компанія “Місто” та набуття істотної участі в ПрАТ “Страхова компанія “Місто”. Утримались від голосування за дане питання лише два депутати — Ганна Давиденко і Олександр Зєрщиков. Не голосували за дане рішення депутати Юрій Іорданов і Олександр Колісник. З 47 присутніх у залі депутатів підтримали дане рішення 43 депутати.

Депутати одноголосно внесли зміни та доповнення до рішення “Про затвердження Програми підвищення ефективності роботи комунальних підприємств міста Вінниці на 2016-2020 роки.

Проголосували обранці і за рішення, що передбачає фінансування встановлення понад 200 загальнобудинкових теплових лічильників багатоповерхових будинків.

Теплий” кредит, нові садочки та надбавки

Депутати міської ради майже одноголосно прийняли рішення щодо здійснення запозичення до бюджету Вінницької міської ОТГ. Утрималась від такого рішення Ганна Давиденко.

Навіщо Вінниця позичає, пояснив міський голова. Він наголосив, що дане рішення стосується 14 обєктів закладів освіти. З них – 11 садочків і 3 — школи.

– Це Програма термомодернізації, – пояснив Сергій Моргунов. – Кредит на два роки. Умови отримання кредиту в два етапи за два роки. Цього року — 7 закладів отримають кошти. В даному випадку це дасть нам можливість збільшити кількість закладів освіти, які термомодернізовані, з 20 до 34.

З позитиву в галузі освіти, рішенням міської ради створено заклад дошкільної освіти №22 та затверджено його статут.

– Відповідно до низки інвестиційних угод у Вінниці будується чотири дитячих садочка, – повідомив міський голова. – ДНЗ №22 — перший з них. Він розпочне свою роботу з першого вересня на території житлового комплексу Туркіш Сіті, адреса: Коцюбинського, 43 г.. Дитсадок розрахований на 120 дітей.

Депутати також вирішили встановити з першого червня надбавку у розмірі 20% посадового окладу тренерам-викладачам міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів бюджету Вінницької міської ОТГ,

За словами мера, після запровадження у дію даного рішення зарплата тренерів в залежності від тарифної сітки зросте від 700 до 1000 гривень в кожного.

Втім, депутат Олександр Парвадов з цього приводу додав, що залишилось дві категорії працівників даної галузі, які також потребують підвищення зарплатні.

– Це працівники центрів підліткових клубів за місцем проживання, а також школи мистецтв та музичні школи, які входять до складу департаментів культури. Ми очікуємо, що на найближчих сесіях це питання також буде вирішене, – зауважив депутат.

Земельні” питання і конфлікти інтересів

У питанні 22 депутат Олександр Чернега оголосив про конфлікт інтересів. Цим рішенням міська рада затвердила межі земельних ділянок в натурі та передала у власність майже трьом десяткам вінничан. Серед них і родич депутата – Андрій Чернега. За рішенням міської ради в історичному центрі міста поряд з дитячою художньою школою у власність він безоплатно отримав для будівництва індивідуальних гаражів земельну ділянку площею 0,0100 га. Оскільки ділянка розташована в центральному історичному ареалі нашого міста, розпочинати будь-які будівельні роботи він може лише за погодженням із відповідним органом охорони культурної спадщини.

Не голосував за дане рішення не лише Олександр Чернега, як того вимагає закон, але й депутат Григорій Ткачук. Утрималась від голосування за питання, що містило конфлікт інтересів, і депутатка Ганна Давиденко.

Свої заяви про конфлікт інтересів до голови міської ради у питанні 26, яке стосувалось надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою, надали депутати Андрій Очеретний і Андрій Андреєв.

Серед земельних питань цього разу і рішення, за яким земельну ділянку несільськогосподарського призначення невдовзі виставлять на земельні торги.

Дороги, аеродром і аеровокзал

Депутатський корпус підтримав рішення щодо прийняття з державної у комунальну власність майже 2,5 км автомобільних доріг на в’їздах у місто. Це ділянки доріг загального користування: Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта – Велика Михайлівка і Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка.

Ухвалили депутати рішення і щодо закупівлі робіт за проектом “Рекострукція аеродрому КП “Аеропорт Вінниця” на території Гавришівської сільської ради “ (І черга будівництва) .

28 травня ми отримали експертну оцінку щодо розгляду кошторисної частини проектної документації від “Укрдержбудекспертизи”, – повідомив міський голова з даного приводу. – Це якраз в рамках тієї нашої стратегії щодо реконструкції аеродрому Вінниця. І зараз якраз необхідно підготувати належну тендерну документацію для проведення міжнародного тендеру. Ми очікуємо, якщо все буде гаразд, початок робіт – серпень місяць. Відповідно кошти в державному бюджеті є для початку будівництва.

Мер також зауважив, що головне – організувати всі процедури належним чином, обрати для тендеру нормального підрядника, який би міг якісно виконати роботи.

– Крім того, паралельно ми проводимо виготовлення проектно-кошторисної документації щодо реконструкції аеровокзалу. Я вважаю, що це стратегічний напрямок для розвитку економічного і туристичного потенціалу Вінниці і в радіусі 200 км навколо Вінниці, – додав Сергій Моргунов.

То чиї ж молодики?

З приводу рейдерського захоплення цілісно-майнового комплексу “Вінницький консервний завод” у різному наприкінці сесії виступив депутат Вінницької міської ради Володимир Базелюк.

Він зауважив, що звертається із офіційним запитом. Втім, на чию адресу, не зазначив.

– По-перше, з боку тих молодиків лунала інформація, що вони діють за підтримки поліції. Тому я хочу звернутись до відповідних органів провести службове розслідування, і або спростувати цю інформацію, або знайти винуватців, які мають понести відповідне покарання, – зазначив Володимир Базелюк. – Друге. Ми сьогодні з вами прийняли досить гарне рішення про збільшення зарплатні тренерському складу наших спортивних шкіл. Але хочу також звернутися до директора департаменту фізкультури та спорту для того, щоб він звернувся до тренерів і провів роз’яснення щодо останніх подій. Для того, щоб тренера провели виховну роботу зі своїми спортсменами. Тому що ми знаємо, що серед затриманих хлопців є представники вінницьких спортивних шкіл.

Депутат просив міського голову взяти дане питання на свій особистий контроль.

Я вважаю, що поліція відпрацювала належним чином. Вона забезпечує публічний, громадський порядок, – прокоментував звернення Володимира Базелюка міський голова. Я вважаю, що в процесі слідства будуть виявлені всі зацікавлені особи, які мали до того відношення.

Разом з тим, міський голова наголосив, що підприємство, на території якого відбулось рейдерське захоплення, має перед вінницьким міським бюджетом достатньо серйозну заборгованість по оренді землі, по сплаті земельного податку і по податку по об’єкту нерухомості.

З боку ВМР ми будемо вимагати погашення всієї цієї заборгованості в рамках чинного законодавства, – зауважив Сергій Моргунов.

Поділитися:

Тетяна Куц

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds