Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Вінницькі депутати «поповнять» комунальну власність новими лікарнями та амбулаторіями, проголосують за мільйони гривень для «Вінницякартсервісу» та нові велодоріжки

Вінницькі депутати «поповнять» комунальну власність новими лікарнями та амбулаторіями, проголосують за мільйони гривень для «Вінницякартсервісу» та нові велодоріжки

О 10 годині  29 січня 2021 року  в залі засідань міської ради відбудеться перше у цьому році сесія Вінницької міської ради. На розгляд депутатам виноситься 52 питання та різне.

Депутати мають внести багато змін до різних програм та рішень, у тому числі до “Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2020 рік”, та «Комплексної правоохоронної програми на 2019-2021 роки», затвердити  Програму «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади» в новій редакції.

Також планують внести зміни до «Програми розвитку культури і мистецтва на 2016-2021 роки», затвердити базову мережу закладів культури Вінницької міської територіальної громади та їх штатні розписи, прийняти до сфери управління комунальну установу «Вінницько-Хутірську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини»,  «Писарівську дільничну лікарню», «Гавришівську амбулаторію загальної практики/сімейної медицини», затвердити у новій редакції статути різних медичних закладів та ін.

ЦГК «ДІЙ-Вінниця!» проаналізував найцікавіші з нашої точки зору проекти рішень.

 

“Картсервісу” – 19 мільйонів гривень

Прийнявши рішення «Про внесення змін до Програми цифрового розвитку на 2018-2022 роки» депутати дозволять додати до програми пункт, яким передбачено забезпечення надання фінансової підтримки КП «Вінницякартсервіс». Заплановано, що у 2021 році вона становитиме майже 19 мільйонів, у 2022 році – 18 мільйонів. У проекті зазначено, що фінансова підтримка підприємству на «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті в м. Вінниця» в 2019 році була близькою до 15 з половиною мільйонів, а у 2020 – 12 мільйонів гривень.

Коли депутати приймали «Програму цифрового розвитку на 2018-2022 роки» на забезпечення надання фінансової підтримки КП «Вінницякартсервіс» на реалізацію проекту «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті в м. Вінниця» планувалось виділити за 5 років з бюджету територіальної громади  трохи більше 22 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що на реалізацію програми «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті в м. Вінниця» комунальне підприємство «Вінницякартсервіс» отримало кредит від Європейського банку  реконструкції та розвитку під гарантію Вінницької міської ради у розмірі 8 мільйонів євро строком на 13 років. Місцева гарантія забезпечує виконання зобов’язань позичальника за кредитним договором, гарантія покриває 100 відсотків кредитної суми. Тривалість підтримки з 19.12.2016 по 19.12.2029 року.

Наступним питанням депутати затвердять « Порядок використання коштів, передбачених в бюджеті Вінницької міської територіальної громади на надання фінансової підтримки комунальному підприємству «Вінницякартсервіс». У проекті йдеться, що  бюджетні кошти спрямовуються на виконання заходів Програми цифрового розвитку на відповідний рік для надання фінансової підтримки у вигляді дотації на покриття збитків та дотації на придбання основних засобів.

 

Автобуси возитимуть велосипедистів

Депутати мають затвердити “Програму розвитку велосипедного руху у Вінницькій міській територіальній громаді на 2021-2023 роки”. Бюджет програми – 1 053 850 гривень. Кошти планують витратити на:

  • Закупівля та встановлення критих та відкритих велосипедних паркінгів – 390 000 гривень
  • Технічне обслуговування, поточний та капітальний ремонт велосипедів, придбаних у рамках проекту “Розвиток велоінфраструктури міста Вінниці за підтримки Швейцарської Конфедерації” – 150 000 гривень
  • Закупівля промоматеріалів для популяризації велосипедного руху – 24 000 гривень
  • Закупівля, встановлення,  та обслуговування мап велосипедних маршрутів – 49 850 гривень
  • Придбання, встановлення та утримання велосипедних станцій технічного обслуговування ВелоСТО – 130 000 гривень
  • Капітальний ремонт раніше встановлених велосипедних станцій технічного обслуговування ВелоСТО – 30 000 гривень
  • Закупівля та встановлення “велосипедних тотемів” для автоматичного підрахунку велосипедистів на велодоріжках міста – 220 000 гривень
  • Забезпечення функціонування велошколи згідно з порядком затвердженим виконавчим комітетом міської ради – 60 000 гривень

За програмою планується створити єдину систему з приєднаними селами до Вінницької МТГ: Десна, Гавришівка, Стадниця, Малі Крушлинці, Великі Крушлинці, Вінницькі Хутори, Писарівка, Щітки. Створення загальної інфраструктури варто розглядати можливість інтеграції велосипеду з автобусними маршрутами, тобто надання можливості перевезення велосипедів в автобусі. Дана можливість дозволяє мінімізувати вплив метеоумов на рішення використовувати велосипед. Для зручного перевезення велосипедів у салоні автобуса, необхідно виділити та позначити двоколісному транспорту місце у салоні, поінформувати пасажирів про таку можливість та визначити години пік, в які їхати з велосипедом у автобусі заборонено. Для прикладу, у місті Конья (Туреччина) випустили на лінію спеціальний трамвай для велосипедистів, який курсує по маршруту максимально наближеному до велосипедних доріжок. В салоні прибрали частину сидінь та замінили їх на стійки для велосипедів. У такому вагоні можна одночасно перевозити 21 велосипед.

Для початку у Вінниці планують зробити пілотними кілька автобусних маршрутів, на яких облаштують місця для перевезення велосипедів у салоні та планують перевірити, наскільки послуга користується попитом і чи є комфортною для інших пасажирів.

гектари для «Вінобларолісу» та зміна цільового призначення у центрі

Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству “Віноблагроліс” планують надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі, що раніше належали Лука-Мелешківській сільській раді, три земельних ділянки орієнтовною площею 36,1 га, 3,2 га та 6,4 га для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг, що перебувають в постійному користуванні.

 

Серед земельних питань також увагу журналістів привернув пункт, у якому планують змінити цільове призначення земельної ділянки за адресою: Грушевського, 4.

У проекті значиться, що цільове призначення  земельної ділянки, яка знаходиться Центральному історичному ареалі міста планують змінити з «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)» на «для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку)»

Відповідно до розпорядження Вінницької ОДА № 248 від 25.07.1997 р за цією адресою знаходиться будинок «Особняк», пам’ятка місцевого значення 1900 року.

Згідно кадастрової карти України, власницею цієї земельної ділянки, у вересні 2020 року стала Білоус Ольга Борисівна. Людина з таким самим ім’ям та призвіщем є приватним нотаріусом у Вінниці, офіс якої знаходиться у сусідньому будинку по Грушевського, 6.

 

Трансформація лікарні

49 питанням розглядатиметься передача Вінницької районної лікарні у комунальну власність Вінницької  МТГ.  20 січня відбувся мітинг біля будівлі Вінницької районної ради на який вийшли працівники цієї лікарні, вважаючи, що їх звільнять, а лікарню закриють.  25 січня представники влади зустрічалися з працівниками лікувального закладу. Їм пообіцяли, що ні працівники, ні пацієнти не відчують змін після переходу, нікого не звільнятимуть та доплачуватимуть лікарям  муніципальні надбавки  до заробітної плати.

Такі трансформації  відбуваються через те, що 6 грудня 2020 року набрав чинності Закон № 1009-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» від 17 листопада 2020 року. Цим документом передбачається, що усі заклади освітньої, культурної, соціальної та медичної сфери, які були у спільній власності територіальних громад району, а саме у власності Вінницької районної ради, мають у власність тих громад, на території яких вони розташовані.

Головне фото: Анастасія Демянчук

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds