Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

У вересні вінниччани просили в петиціях встановити світлофори, обрізати дерева, заборонити продаж алкоголю

У вересні вінниччани просили в петиціях встановити світлофори, обрізати дерева, заборонити продаж алкоголю

Щомісяця у Вінницьку міську раду надходить  сотні нових петицій. Звернення громадян стосуються усіх сфер життя.  У цій статті ви зможете переглянути усі петиції що надходили до міської ради протягом вересня 2021 року.  А також проголосувати за ті петиції, втілення яких вважаєте дійсно важливим для розвитку нашої громади.

 

Стоянки автомобілів”

Петиція була створена 01.09.2021 року .

Автор : Баланюк Наталія Григорівна

Автор  говорить :«Чи не пора у Вінниці, як у європейському місті (можна для прикладу подивитись в Google той-же Цюрих та ін.), зайнятись розбудовою навколо міста багатоповерхових стоянок або підземних, щоб не бути схожими на суцільну стоянку. У Вінниці немає умов для паркування машин вздовж вулиць, бо вони всі вузькі(особливо в центральному районі) і буває навіть пройти нелегко (не те що проїхати). В Європі всі машини паркують на окраїнах, а в містах користуються муніципальним транспортом, немає пробок і не страждає екологія міста(смог і алергії). Взагалі там більше користуються велосипедами,а машинами (в основному) для міжміських поїздок. Місто росте і росте кількість машин. Треба берегти себе і своїх дітей. Будьмо європейцями не на словах, а на ділі!»

За петицію проголосували 97 осіб із 350 необхідних.

 

«Встановлення відбійників на тротуарах міста»

Петиція була створена  06.09.2021 року

Автор : Бобровицька Марія Олександрівна 

У петиції автор стверджує «У місті критично мало відбійників уздовж доріг. Для мінімізації вірогідності аварійних ситуацій між водіями і пішоходами бажано встановити відбійники. »

Петицію підтримали  63 особи із 350 необхідних.

 

“Обрізка дерев по вул. Івана Богуна 6/2”

Петиція створена 06.09.2021 року

Автор: Станіслав Ірина Федорівна

Звернення у петиції звучить так :«Шановний Сергій Анатолійович!
Повторно прошу Вас доручити підлеглим службам вивчити питання негайної ліквідації двох старих дерев (верби віком більше 50 років), які знаходяться біля в’їзду до будинку за адресою м. Вінниця, вул. Івана Богуна, буд. 6 кв. 2. Вказані дерева становлять небезпеку для комунікацій та ліній електропередач.
З подібним зверненням декілька років назад зверталась до першого заступника міського голови м. Вінниці Корольчука І.Є., бригада, яка приїхала на виклик виконала лише обрізку дерев, які знову розрослись та становлять загрозу для ліній електропередач. Прошу зрізати дерева повністю.  »

Петицію підтримали 3 особи із 350 необхідних.

 

«Обрізка аварійного дерева по вулиці 600-річчя, 15»

Петиція створена 06.09.2021 року

Автор: Станіслав Ірина Федорівна

Автор просить :

«Шановний Ігорю Євгеновичу!
Просимо Вас доручити підлеглим службам зрізати дерево (дикий горіх) дерев, яке знаходяться біля адмінбудинку за адресою м. Вінниця, вул. 600-річчя, буд. 15 на земельній ділянці, яка знаходиться в комунальній власності. Вказане дерево частково посохло і становить небезпеку для пішоходів та транспорту.»

Ця петиція зібрала 21 голос із 350 необхідних.

 

«Заборона продажу алкогольних напоїв в нічний час на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади»

Дата створення 08.09.2021 року

Автор: Заскін Владислав Миколайович

Петиція звучить так : «Пияцтво це – гостра соціально проблема. За непідтвердженими даними, щороку в Україні ставлять на облік 100 000 алкозалежних осіб. Надмірне вживання алкоголю призводить до десятків тисяч смертельних наслідків. Проїхавшись містом в нічний час біля так званих “наливайок”, які працюють цілодобово, збираються особи для придбання алкоголю. Значна частина з них в стані алкогольного сп’яніння починає шукати пригоди на вулицях міста, або дома. Це сприяє погіршенню безпеки не лише у місті, але й на сімейно – побутовому рівні.

Згідно з даними МВС соціально – побутові конфлікти є одними з найпоширеніших видів. Не в останню чергу через пияцтво. Європейське місто не має сприяти такій проблемі! Тим більше, що практика заборони продажу алкоголю в нічний час успішно діє в багатьох містах України.

Враховуючи вище вказане, та керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування”,пропоную на черговому, позачерговому засіданні сесії прийняти рішення щодо заборони реалізації алкогольних напоїв з 23:00  до 07: 00  на території Вінницької міської об’єднаної громади. »

Петицію підтримали 147 осіб із 350 необхідних .

 

«Зміна графіку руху автобусного маршруту №22»

Петиція створена 09.09.2021 року

Автор: Бабій Кирило Олександрович

Прохання звучить так :

«Громада мікрорайону «Академічний» вдячна всім причетним до введення додаткового рейсу автобусного маршруту №22 !!!

Одночасно, звертаємо Вашу увагу на той факт, що більшість дітей нашого району навчається в комунальному закладі «Гімназія №24 Вінницької міської ради» по вул. А.Бортняка, 3. Існуючий розклад маршруту №22 (навіть з урахуванням додаткового рейсу), не вирішує проблему багатьох батьків щодо супроводу школярів (особливо маленьких дітей), на перші уроки, які починаються у 8.30

Враховуючи вище викладене, просимо змінити розклад руху, щоб хоча б один із рейсів відправлявся із зупинки «мікрорайон Академічний (кінцева)» у 7.45-8.00 »

Петицію підтримало 68 осіб із  350 необхідних .

 

«Виконувати свої обіцянки»

Петиція створена 09.09.2021 року

Автор : Дощук Анатолій Григорович

Петиція звучить так:«Нам обіцяли парк ХІМІК зробити до дня міста але там зроблено на відсотків 10, два роки назад громада старого міста виграла проект громадських ініціатив на площі шкільній але за цей час зробили тренажерний майданчик на якому граються тільки діти .Ви збудували його на футбольному полі . Тепер не має ні нового ні старого поля !!!! ДІТЯМ НЕМА ДЕ ГРАТИ!!!!!!!!! Прошу закінчити реконструкцію цих важливих зон!!!!!! »

Петиція набрала 43 голоси  із 350 необхідних .

 

«Дозволити поворот з Барського ш. на Келецьку з середньої смуги»

Петиція створена 09.09.2021 року

Автор: Адаменко Іван  Іванович

Петиція має такий вигляд :

«На Барському шосе від автовокзалу траса М21 Е583 в час пік і не тільки, накопичуються великі затори особливо в лівій полосі, які можна трохи пом’якшити за рахунок дозволу повороту з Барського ш. на Келецьку з середньої смуги.
Затори бувають такі, що навіть на Стельмаха де розворот із-за заторів ускладнено розвернутися.
Було б дуже доречно трошки змінити напрямки руху по смугах:
Ліва смуга тільки розворот і поворот наліво, середня смуга тільки прямо і наліво, права смуга тільки прямо.
Таким чином не будуть утворюватись великі затори, і ті хто порушує кожного дня на тому відрізку дороги, не «підрізатимуть» і т.п., чим провокують ДТП, які там стаються час від часу. »

Петицію підтримали 90 осіб із 350 необхідних.

 

«Встановлення світлофору»

Петиція створена 11.09.2021 року

Автор: Височинська Катерина Ярославівна

Петиція звучить так : «Встановлення світлофору по вул.С.Зулінського,а саме зупинка зоопарк!!!»

Петицію підтримали 48 осіб із 350 необхідних

·

«Посилити карантинні обмеження у міському транспорті»

Петицію створено 14.09.2021 року

Автор : Бубнов Олексій Вікторович

Петиція голосить наступне :

«У міському транспорті не достатня інформація щоб люди були у масках! ПОСИЛИТИ заходи більше інформації у транспорті щоб водій казав у мікрофон бо все вакциновані думають що їм не потрібна маска у транспорті, все сидять у масках, а 5 людей ні.
Ситуація ускладняється с кожним тижнем. щось потрібно робити, бо люди їдуть 40 хвилин у транспорті, а люди без масок сидять і чхають кашляють та крапельним шляхом заражають.
Дякую. »

Петицію підтримали 98 осіб із 350 необхідних.

 

«Знищення підземного переходу біля ринку Урожай»

Петиція створена 16.09.2021 року

Автор: Педина Петро Леонідович

Петиція звучить так: «Жителі міста Вінниця давно звикли до підземного переходу між ринком та медичним університетом. Ми звикли до бруду, капання незрозумілих рідин на голову, запахів туалету та кафе з однієї сторони та нудотної шаурми з іншої. Ми не бачимо проблем у тому що заради комфорту сотні автомобілістів, щодня тисячі людей змушені відчувати дискомфорт. Ми звикли щодня заганяти маломобільні групи населення під землю, заради автомобіля. Люди поважного віку, які так люблять ринок, люди з інвалідністю, діти, вагітні, травмовані, люди з багажем тощо, всі ці категорії вінничан уступають свій комфорт заради людини, яка сидить на м’якому сидінні в комфортному автомобілі.
У місті не повинні існувати підземні переходи. Місто повинно функціонувати для усіх людей, а не для автомобіля. Стати маломобільним громадянином на жаль може кожен, купити автомобіль – ні. Тому давайте думати про всіх.
Звісно, що така ідея не сподобається власникам шаурмячних/фотомаркету/кафе/…. Але давайте запитаємо у людей, які щодня ходять на ринок, а не збирають прибуток з незрозуміло чого.»

Петицію підтримали 38 осіб із 350 необхідних .

 

«Поділля без заторів»

Петиція створена 17.09.2021 року

Автор: Українець Юрій Іванович

Автор пише :«З початком нового навчального року в мікрорайоні “Поділля” постійно утворюються затори. Проблема виникла давно і з кожним роком буде посилюватись. Зумовлено це тим, що кількість жителів мікрорайону постійно зростає. Наразі ще не заселені два нові будинки поблизу школи та “Перлина Поділля”, добудовується муніципальне житло поблизу гімназії №24, та багатоквартирний будинок біля стадіону гімназії. Також будуються житлові будинки біля психіатричної лікарні ім.Ющенка, це створить додаткове навантаження на заїзд/виїзд зі сторони вул.Р.Скалецього та Князів Коріатовичів. Всі ці додаткові забудови не враховувались під час проектування транспортних розв`язок мікрорайону.

Окрім заторів, що утворюються на заїздах/виїздах з мікрорайону, затори утворюються біля 24-тої гімназії по вул Бортняка, яка просто не розрахована на таку кількість автотранспорту.
Також варто зауважити, що до гімназії на Поділлі возять своїх дітей мешканці м-ну Академічний, який взагалі забудований тільки на третину, а будівництво школи там планується орієнтовно в 2032 році. Тобто найближчих років 10-11 кількість учнів гімназії буде стрімко збільшуватись.

Впевнений, якщо не почати вирішувати проблему з заторами в м-ні Поділля вже сьогодні, то через кілька років автомобільний рух тут в “годину пік” буде практично паралізований.
Зважаючи на це пропоную Вінницькій міській раді розглянути варіант створення додаткового заїзду/виїзду з мікрорайону Поділля, а саме, фактично зробити об`їзну дорогу навколо Поділля по вул.Юківка (поруч психіатричної лікарні ім.Ющенка) через гаражний кооператив, заїзд якого виходить на вул. Пирогова (в районі трамвайної зупинки “Електромережа”). Також пропоную створити парковку біля школи №24 зі сторони психіатричної лікарні та кільцеву розв`язку на виїзді/заїзді з мікрорайону в напрямку вулиці Р.Скалецького та Князів Коріатовичів.

Такий варіант дозволить мешканцям м-ну Академічний возити своїх дітей до школи практично не заїжджаючи на територію м-ну Поділля, що значно зменшить трафік та затори. А створення парковки зі сторони психлікарні вирішить проблему з великою кількістю припаркованих авто по вул.Бортняка, що значно ускладнює рух та виїзд мешканців з дворової території.
Додаю до петиції схему проектної дороги.»

Петицію підтримали 249 осіб із 350 необхідних .

 

«Встановлення світлофорів»

Петиція створена 20.09.2021 року

Автор: Захарчук Лілія Олександрівна

Петиція  голосить: «Доброго дня. Хочу звернутись з проханням встановлення світлофорів по вулиці Юзвинській. У зв’язку з масштабною розбудовою даного мікрорайону, збільшення кількості мешканців, а відповідно транспорту , створюється дискомфорт як для пішоходів так і для транспортних засобів. Стає неможливим перейти дорогу, що наражає на небезпеку всіх учасників дорожнього руху. Саме тому прошу встановити світлофори на перетині вул. Юзвинської та Гніванського шосе, а також напроти кладовища с. Пирогово.»

Петицію підтримали 232 особи із 350 необхідних

 

«Створення станцій сортування сміття»

Петиція створена 21.09.2021 року

Автор: Кошевець Дмитро Анатолійович

Автор стверджує :«З кожним днем в нас накопичується все більше і більше сміття. Це і побутові відходи і будівельне сміття, але найбільше загрозу становить пластик, який майже не розкладається. В більшості європейських країн прийнято сортувати сміття і здавати його на повторну переробку. Наприклад, купивши воду в супермаркеті, покупець також сплачує і вартість пляшки, яку можна повернути – в кожному супермарткеті стоїть спеціальний автомат для прийому вторинної сировини (ПЕТ-пляшки, склотара тощо) і після здачі людина отримує чек на знижку в цьому супермарткеті. Це звичайно найпримітивніший рівень сортування, адже майже всі види пакування можна повторно переробляти, або спалювати без шкоди для довкілля.

Наразі в нашому місці присутні так звані “пункти прийому вторинної сировини”, але більшість з них орієнтовані на великі партії склотари або ж там настільки брудно, що бажання ще раз прийти туди одразу відпадає. Такі “точки” більше орієнтовані на безпритульних, які приносять склотару з сміттєвих баків і запах в цих приміщеннях стоїть відповідний. Зараз правильне сортування сміття тримається на благодійних організаціях, які працюють в 0, існуючи за кошти від благодійних внесків. Правильне сортування – це пункти, де приймають чисте і сухе пакування, розподілене за різними фракціями, і після накопичення достатньої кількості відправляють на завод виробника для повторної переробки, неліквідні пластики – на спалювання, небезпечні відходи (батарейки, лампочки, шини) – на безпечну утилізацію. Прикладом такої організації є NoWaste (https://nowaste.com.ua/), яка, на жаль, має лише один філіал в Києві, але за рахунок соціальних медіа і правильного підходу вони чудово справляються зі своєю місією.

Для закріплення звання найкомфортнішого міста пропоную виділити кошти з бюджету на існування такої станції сортування. Наступним кроком має стати закріплення норм сортування на рівні законів, та поступове зменшення кількості несортованих відходів, які осідають на сміттєзвалищах. Важливим пунктом є те, щоб сортування було не тільки на папері, коли після сортування сміття вантажать в одну машину і вивозять на полігон, а з подальшою переробкою і спалюванням. Давайте зробимо наступний крок на шляху до чистого довкілля!»

Петицію підтримали 129 осіб із 350 необхідних .

 

«Скейтпарк на Тяжилові»

Петиція створена 23.09.2021 року

Автор: Ткачук Ірина Петрівна

Петиція звучить так :

«Доброго дня! Просимо побудувати Скейт парк на Тяжилові, щоб забезпечити дозвілля дітей підліткового віку для заняття даним видом спорту! Місць для відпочинку і прогулянок тут вистачає, а от для для активного розвитку молоді нашого району на жаль бракує.
Дуже сподіваємось на позитивний результат! »

Петицію підтримали 110 осіб із 350 необхідних.

 

«Встановлення світлофору на перехресті Ватутіна та Москаленка»

Петиція створена 23.09.2021 року

Автор : Ткачук Ірина Петрівна

Автор говорить: «Просимо встановити Світлофор на перехресті Вулиць Ватутіна та Москаленка, в зв’язку з великим скупченням машин.»

Петицію підтримали 108 осіб із 350 необхідних .

 

«Муніципальний автобус в село Стадниця»

Петицію створено 29.09.2021 року

Автор: Снігур Володимир Олексійович

Автор просить :«Пустити комфортабельний муніципальний автобус в село Стадниця, що входить до складу територіальної громади міста Вінниця.»

Петицію підтримали 143 особи із 350 необхідних .

 

«Встановлення світлофора біля ж/к «Східна перлина» в Тяжилові»

Петиція створена 29.09.2021 року .

Автор : Кірюхіна Оксана Леонідівна

Петиція голосить: «Просимо Вас розглянути можливість встановлення світлофора біля ж/к “Східна перлина” в Тяжилові. На даний час на цьому місці є нерегульований пішохідний перехід з острівцем безпеки. Але перейти дорогу дуже складно, навіть дорослому. А цьому районі проживає велика кількість дітей. Машини їздять з великою швидкість і не пропускають пішоходів. Неодноразово були збиті знаки на острвці безпеки. Сподіваємось на Вашу допомогу!»

Петицію підтримали 121 особа із 350 необхідних.

 

«Перенесення зупинки «Служба колії КП’ВТК» по маршруту 15А»

Петицію створено : 29.09.2021 року .

Автор: Сивицька Інга Геннадіївна

Петиція звучить так :«24 червня у Вінниці відбувся запуск подовженого тролейбусного маршруту 15А «Вишенька-ВПЗ», що дійсно чудово, оскільки дозволило зменшити інтервал руху. Але зупинка «На вимогу (служба колії КП ‘ВТК’)» по цьому маршруту (Вишенька – Муніципальний ринок – ВПЗ ) знаходиться у вкрай незручному та дуже небезпечному місці. Пасажири після виходу із тролейбуса вимушені йти по проїзній частині чи вузькій протоптаній стежці, бо тротуар в цій частині дороги (вул.Стрілецька) не передбачено (див. фото). Така ситуація є дуже небезпечною та потенційно несе ризик ДТП. У дощову погоду стежка взагалі перетвориться на непридатну для переміщення.
Прошу розглянути питання про перенесення зупинки «На вимогу (служба колії КП ‘ВТК’)» на частину маршруту після повороту на вул. Батозьку (біля торгівельного центру ВІВАТ), де облаштовані тротуари. Це буде не тільки зручно відвідувачам торгівельного центру, студентам та викладачам ДонНУ імені Василя Стуса, робітникам Муніципального ринку, але й дозволить пасажирам використовувати цей маршрут максимально ефективно та безпечно.»

Петицію підтримали 63 особи із 350 необхідних .

 

Пропозицій було багато, проголосувати за ті, які вважаєте доречними для втілення, ви зможете на офіційному сайті Міської Ради Вінниці, у розділі: «Петиції на звернення громадян» – «Переглянути петиції» – «Усі петиції».

 

Головне фото: dyvys.info

Автор: Юлія Юнова

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program». Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds