Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

У грудні вінничани просили встановити світлофори, спеціальні контейнери для збору одягу та побудувати новий стадіон

У грудні вінничани просили встановити світлофори, спеціальні контейнери для збору одягу та побудувати новий стадіон

Щомісяця громадяни Вінниці звертаються у міську раду із масою нових цікавих петицій. Звернення авторів стосуються усіх сфер життя.  У цій статті ви зможете переглянути усі петиції що надходили до Міської Ради протягом грудня 2021 року .

Нижче – огляд петицій

1. Петиція від Костилей Максима Константиновича 3 грудня 2021 р

Підвищення безпеки пішохідного переходу на вул. Янгеля поруч з СК Нокаут”

Доброго дня!
Хочу звернути вашу увагу на пішохідний перехід на вул Янгеля, який сполучає зупинку трамвая “Муніципальний ринок” та сам ринок. Цим переходом користується багато категорій громадян: мешканці прилеглих територій, відвідувачі ринку, студенти університету, відвідувачі СК Нокаут, зокрема дитячих гуртків. Нещодавно, дана зупинка трамваю стала кінцевою, що підвищило навантаження на вищезазначений перехід.

Проблематика переходу (додатково додаю фото):
1. Недостатня освітленість у вечірній та нічний час.
2. Довгий прямий відрізок дороги, який спонукає водіїв до збільшення швидкості.
3. Стихійна парковка у межах 10 метрів до переходу — авто заважають водію побачити пішохода.
4. Відсутність пониження бордюру з обох сторін переходу — маломобільні громадяни не можуть швидко звільнити проїжджу частину.
5. Трамвай и трамвайна колія, які можуть заважати завершенню маневра пішоходам.

Пропоную розглянути можливість підвищення безпеки пішохідного переходу на вул. Янгеля, який сполучає зупинку трамвая “Муніципальний ринок” та сам ринок поруч з СК Нокаут.

Петиція  зібрала 96 із 350 необхідних голосів. Переглянути петицію можна тут.

 

2. Петиція від Булгакова Олександра Миколайовича 3 грудня 2021 р

“Організація дорожнього руху на перехрестях вул. Хм. шосе, – дитяча обл. лікарня, вул. Хм. шосе – вул. Воїнів Інтернаціоналістів”

У зв’язку із збільшенням транспортних засобів на в’їзді у місто зі сторони західного вокзалу дуже важливим є пропускна властивість двох смуг по вул. Хм. шосе в напрямку центру міста. При повороті ліворуч до дит.обл. лікарні, водії змушені зупинитись та пропустити ТЗ, що рухаються у зустрічному напрямку, тому ліва смуга втрачає повністю пропускну властивість. Відбувається затор. В той час як на зустріч, з перехрестя Воїнів інтернаціоналістів в напрямку дит.обл. лікарні задіяна лише одна смуга. Крайня ліва тільки ліворуч, її продовженням є близько 90 метрів не задіяного простору на дорозі. Пропоную розглянути можливість організації дорожнього руху відповідно до складеної схеми дорожнього руху (додається), використавши вільний простір для розмежування транспортних потоків, відокремлення смуг розгону, додаткового світлофорного регулювання. Дана організація не потребуватиме розширення проїзної частини, збільшить пропускну властивість даної ділянки та зробить проїзд перехресть безпечнішим.

За петицію проголосували 19 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут.

 

3. Петиція від Погорілої Юлії Володимирівни 3 грудня 2021 р.

“Про створення об’єднань, відповідальних за чистоту м. Вінниця”

Петиція про створення спеціальних служб, що займатимуться підтримуванням чистоти у місті та приміських населених пунктах Вінниці. На сьогодні більшість територій вільного користування (парки, вулиці, сквери) знаходяться у неналежному стані – відсутнє технічне устаткування для догляду за рослинністю, невелика кількість контейнерів для сортування відходів, відсутні відповідальні за чистотою паркових зон (П’ятничанський парк та Лісопарк, які потребують очищення). Офіційні утворення дадуть змогу вирішити цю проблему. Запропоновані об’єднання дадуть змогу: створити нові робочі місця, покращать екологію та зовнішній вигляд населеного пункту. Прошу долучитися до створення об’єднань громадян, які необхідні для налагодження контролю за дотриманням та виконанням громадянами обов’язків. Громадяни повинні усвідомлювати відповідальність за засмічування узбіч, вирубку рослинності та навіть байдужість до проблеми. Прошу прийняти до розгляду.

За петицію проголосували 25 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут .

 

4. Петиція від Кондратюк Романа Васильовича  5 грудня 2021 р.

“Встановлення світлофору на перехресті вул. Гонти і вул Батозька”

За петицію проголосувало 14 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут.

 

5. Петиція від Мовчан Олександра Олексійовича 4 грудня 2021р.

“Заборонити стягувати кошти (10 грн) за проїзд через Центральний автовокзал, демонтувати дріт-шлагбаум”

Заборонити працівникам центрального автовокзалу вимагати 10 грн за проїзд на їх територію. Демонтувати дріт (шлагбаум), який несе небезпеку для автомобілів. Працівники не можуть показати законність їх вимоги та не представляються. Автовокзал в приватній власності, але право проїзду має бути для усіх. Припинити незаконні дії власників та працівників автовокзалу, які суперечать нормам благоустрою міста та здоровому глузду.

За петицію проголосувало 73 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут.

 

6. Петиція від Бондурко Єлизавети Олександрівни 9 грудня 2021 р.

“Соціальні контейнери для збору одягу”

Наразі, існують серйозні проблеми з збором речей для людей без постійного місця проживання. Тим часом, люди викидають свої речі просто у сміттєві контейнери. Потрібно поставити по Вінниці щонайменше 6 соціальних контейнерів для збору речей. Це допоможе зекономити вартість вивозу сміття, оскільки частина одягу буде потрапляти в соціальні контейнери. А також допоможе покращити екологію, тому що речі будуть йти на вторинне використання. І найголовніше те, що люди без постійного місця проживання будуть менше хворіти та помирати через охолодження, а все тому що будуть забезпечені одягом та взуттям.

Петиція зібрала 70 із 350 необхідних голосів. Переглянути петицію можна тут.

 

7. Петиція від Мостович Станіслава Анатолійовича  8 грудня 2021р.

“Освітлення шосе Т0204”

Прошу зробити освітлення шосе Вінниці, а саме від Немирівської розв’язки (вулиця Черкаське шосе) до Тиврівського шосе (кільце на Луку). Тобто відрізок Т0204.

На сьогодні цей відрізок знаходиться в жахливому стані. Жодного освітлення!!!

В майбутньому має бути кільце навколо міста із ще одним мостом.

Тож прошу дозакінчити об’їзне шосе і зробити освітлення!!!

Дякую!

Петицію підтримали 25 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут.

 

8. Петиція від Бобровської Марії Олександрівни 7 грудня 2021р.

“Ремонт, осучаснення Вінницького РАЦСу”

На сьогоднішній день Вінницький РАЦС виглядає взагалі не привабливо для того, що жителі міста хотіли б стати чоловіком і дружиною саме в ньому.

Вигляд і ззовні, і з середини – дуже застарілий, сходи до РАЦСу не викликають довіри. Такий заклад має виглядати святково і сучасно.

Петицію підтримали 174 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут.

 

9. Петиція від Бондар Владислава В’ячеславовича 21 грудня 2021р.
“Створення пам’ятної дошки Петру Котляревському – засновнику Центрального парку у Вінниці”

Саме завдяки зусиллям дворянина Петра Котляревського, у Вінниці замість звичайного саду з’явився міський парк з Літнім театром. Ця людина заслуговує бути увіковічена і на її честь зробити, хоча б, пам’ятну дошку, щоб не витрачати багато бюджетних коштів.

Петицію підтримало 20 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут.

 

10. Петиція від Хлипавка Руслана Романовича 23 грудня 2021 р.
“Облаштування тротуару поряд з автостоянкою ринку “Урожай” по вулиці Родіона Скалецького”

Зараз на даній ділянці відсутній відокремлений тротуар, відсутня виділена лінії, яка б була безпечною для пішоходів. Через це люди змушені долати цю ділянку поміж припаркованими автомобілями, або вздовж проїжджої частини. Таких рух наражає на небезпеку пішоходів. Особливо не зручно для пересування з дитячими візками.

Карта місцевості: https://skr.sh/sBeFecGVyE9

Петицію підтримало 53 із 350 необхідних осіб. Переглянути петицію можна тут .

 

11. Петиція від Танасійчук Дарини Олегівни 27 грудня 2021 р.

“Допуск батьків на свята у школи та садочки”

Розглянути питання щодо повернення можливості батькам відвідувати дитячі свята у садочках та школах. Під час карантину заборонено відвідування дитячих садочків батькам, у той же час у нічних клубах постійно проводяться вечірки з великим скупченням людей на одиницю площі, проводиться масові передноворічні гуляння у парках та інших місцях, в громадських закладах. Дуже величезні черги у супермаркетах, магазинах та на ринках, скупчення людей у торгових центрах. Все вишеперелічене не заважає нікому, а от якщо батьки хочуть відвідати свято своєї дитини у садочку чи у школі це одразу викликає бурю незадоволення і чомусь створює шалену небезпеку. За час дії карантину більшість батьків бачили свята своїх дітей в кращому випадку на відео, у гіршому взагалі не бачили. Тому вважаю, що вже прийшов час розглянути питання щодо надання батькам, а точніше повернення батькам можливості відвідувати дитячі садки та школи.

Петицію підтримало 276 із 350 необхідних осіб. Підтримати петицію можна тут.
12. Петиція від Лук’янчук Олександри В’ячеславівни 26 грудня 2021 р.
Встановлення світлофору на перехресті біля школи №32

У зв’язку зі збільшенням потоку автомобілів, просимо встановити кнопковий світлофор біля школи №32, на перехресті вулиць Острозького і Некрасова, для безпечного переходу учнів через завантажене перехрестя.

Петицію підтримало 159 із 350 необхідних осіб. Підтримати петицію можна тут.

 

13. Петиція від Мостович Станіслава Анатолійовича 24 грудня 2021р.

“Побудувати новий стадіон Вінниці”

Місту потрібен новий сучасний великий стадіон, який зможе гідно приймати не тільки концертні програми відомих співаків, але й різні спортивні олімпіади та змагання з футболу!

Петицію підтримало 73 із 350 необхідних осіб. Підтримати петицію можна тут.

Переглядайте та підтримуйте петиції які вважаєте доречними для реалізації .

Хочеться додати лише одне, дуже приємно спостерігати за тим,  як жителі міста, не мовчать про проблеми, які бачать, а звертаються до влади. Цим самим громадяни допомагають  зрозуміти що потрібно зробити ,аби наше любе місто Вінниця  стало ще комфортнішим та кращим.

Головне фото: susidy.city

Автор: Юлія Юнова

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program». Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds