Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

В елітних маєтках під виглядом недобудов живуть в Царському селі вінницькі судді та ректорат

В елітних маєтках під виглядом недобудов живуть в Царському селі вінницькі судді та ректорат

Після розслідування “Будинки Прем’єр-міністра України «обсіли» професори, судді та «Одарочка»”, журналісти вирішили  дослідите все «Царське село», що знаходиться на південній околиці Вінниці. Та дізнатися хто ще, окрім родини Володимира Гройсмана, проживає тут з держслужбовців та публічних осіб.

 

Провулок 3-й Гніванського шосе

На цьому провулку живе голова Вінницького окружного адміністративного суду Олександр Вільчинський.  Будинок оформлений на його родичку Ліну Вільчинську. У декларації судді цей будинок вказаний як об’єкт незавершеного будівництва. За  Держреєстром речових прав на нерухоме майно Ліна Вільчинська має земельну ділянку площею 1,58 гектар. Знаходиться ділянка у Муровано-Куриловецькому районі на березі Дністровського водосховища біля Новодністровської  ГЕС.

Також на неї зареєстрований комплекс придорожнього обслуговування (схоже на  СТО) у селищі Літин на міжнародній трасі Е50.

У  Держреєстрі речових прав на нерухоме майно зазначено, що Ліна Вільчинська брала іпотеки під заставу нежитлових приміщень у Вінниці по вулиці Короленко та у місті Немирів.

З рухомого майна у суддівській родині є Toyota Highlander 2014 року випуску, який був придбаний у той же рік за 560 000 гривень. Належить авто дружині судді Наталії Вільчинській. Суддя зареєстрував на себе мотоцикл Suzuki Intruder 400 за 33 990 гривень. Олександр Вільчинський 10 липня 2017 року задекларував  придбання автівки Toyota RAV4 2011 року випуску.  В декларації вказано, що це авто у судді з’явилося 21 січня 2017 року. Але реєстр МВС говорить, що ця автівка зареєстрована на Олександра Вільчинського 7 листопада 2017 року. Продавець цього авто був іноземець.

У декларації судді вказано, що його дружина від зайняття підприємницькою діяльністю заробила за 2016 рік 843 122 гривні, але яка саме підприємницьку дільність веде  дружина, суддя не вказав. За декларацію Наталія  Вільчинська не володіє  жодним підприємством. Готівкою дружина судді задекларувала 523 000 гривень.

Здовж Гніванського шосе земельна ділянка площею 25 соток належить приватному підприємству «Бріоні».

За інформацією аналітичної системи YouControl, підприємство перебуває у стадії припинення. Кінцевий бенефіціарний власник підприємства Галина Деревянко. На неї зареєстровано авто Porsche  Cayenne 2008 року випуску. На цьому авто їздить Алла Дерев’янко, яка працює у ГУ ДФС у Вінницькій області на посаді головного державного ревізора інспектора відділу перевірок платників основних галузей економіки та перевірок інших галузей економіки управління аудиту.

 

Провулок 4-й Гніванського шосе

Крайня земельна ділянка біля лісопосадки належить Наталії Слепченко.

Людина з  таким призвіщем та ініціалами є доцентом  на кафедрі пропедевтики внутрішніх хвороб Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова.

 

Провулок 5-й Гніванського шосе

На цьому провулку має свою земельну ділянку  прокурор  Сергій Швець. Він займає посаду прокурора відділу приймання, опрацювання та аналізу оперативної інформації прокуратури Вінницької області. Його дружина, Анна Швець – прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вінницької області.

На цій ділянці розміром 11,5 соток поки що нічого не будується. Належить земля родичці прокурора Світлані Швець. Прокурор у своїй декларації  вказав, що їй також належить 1/3 частка квартири площею 104 квадратних метри, де Сергій Швець також має також 1/3 частину власності. Світлана Швець володіє житловим будинком площею 240 квадратних метрів, в якому проживає родина прокурорів.

З рухомого майна прокурор Сергій Швець має Volkswagen Golf 1990 року випуску, який належить третій особі Оксані Шимко. Дружина прокурора, Анна Швець, має Daihatsu Charade 2006 року випуску.

 

По цій же стороні знаходиться житловий будинок Галини Янчук – проректорки  з науково-педагогічної і фінансово-економічної роботи Вінницького національного аграрного університету.

У декларації  цей будинок зазначений, як об’єкт незавершеного будівництва, як і у голови Вінницького окружного адміністративного суду. Житловий будинок площею 336,1 квадратних метри Галина Янчук задекларувала як такий, що не прийнятий в експлуатацію. Син проректорки, Олександр Янчук, працює начальником відділу з надання кредитів у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.

Сусідній будинок від маєтку Галини Янчук розташований на земельній ділянці, який зареєстрований на Юлію Березюк.  Людина з таким ім’ям та прізвищем працює асистентом на кафедрі організації агробізнесу та готельно-ресторанної справи Вінницького національного аграрного університету.

Наступні дві сусідні ділянки загальною площею 19 соток зареєстровані на Ларису Михальчишину.  Її  ініціали співпадають з  доцентом  кафедри аудиту та державного контролю Вінницького національного аграрного університету. Земельні ділянки не забудовані.

Взагалі, Провулок 5-й Гніванського шосе можна перейменувати на «провулок Аграрного університету», тому що окрім працівників, тут мешкає і ректор аграрного університету Віктор Мазур. Площа його будинку 162,64 квадратних метри. Він задекларований також як недобудований, хоча, як і у вищезгаданих випадках, це не відповідає дійсності. Про Віктора Мазура ми вже писали  в розслідуванні «Елітні автівки та гектари землі попри скромні доходи – у деклараціях Вінницького ректорату»

Поруч з ректором проживає у будинку площею 318,1 квадратних метрів його перший проректор Олександр Яремчук.  Про нього також йшлось в розслідуванні «Елітні автівки та гектари землі попри скромні доходи – у деклараціях Вінницького ректорату»

У сусідньому будинку мешкає Володимир Барецький  – начальник територіального управління Рахункової палати по Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Житловий будинок, який він задекларував має площу 375,9 квадратних метрів. Поруч з цим маєтком на Гніванському шосе знаходиться нежитлова будівля площею 1217,40 квадратних метрів, де розташувалось кафе, СТО та автомийка. Це власність дружини начальника Рахункової палати Ольги Барецької

Їй ще належить магазин будівельних матеріалів, який розташувався у будівлі площею 401 квадратних метрів. З рухомого майна Володимир Барецький має Subaru Outback 2012 року випуску. На Ольгу Барецьку зареєстрований УАЗ 3151 «Бобік» 1989 року.  Пані Ольга очолює підприємство ТОВ «За майбутнє Шаргородщини». Основний вид діяльності компанії: будівництво житлових та нежитлових будівель. Статутний капітал підприємства 51 500 гривень. Володимир Барецький за 2016 рік отримав 225 178 гривень заробітної плати. Його дружина від підприємницької діяльності за минулій рік задекларувала дохід 999 700 гривень.

Поділитися:

Влад Боднар

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds