Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Латифундист року, або Хто з керівників держслужб на Вінниччині задекларував найбільше землі

Латифундист року, або Хто з керівників держслужб на Вінниччині задекларував найбільше землі

Не депутатами та громадськими активістами єдиними сайт Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) повниться. Є на ньому і місце для декларації керівників державних служб. А в тих деклараціях, зробила припущення Агенція журналістських розслідувань, може бути дещо цікаве

Тож вирішила дослідити, що саме задекларували посадовці, які очолюють десять державних служб у Вінницькій області: аудиторську, фіскальну, казначейську, міграційну, лікарських засобів та контролю за наркотиками, з питань праці, надзвичайних ситуацій, а також Держгеокадастр, Держпродспоживслужби та обласне управління статистики.

За результатами досліджень було складено п`ять ТОП-5: власники найбільшої житлової площі, найбільшої площі земельної, найбільшої кількості транспортних засобів, найбільшої суми грошових заощаджень та – отримувачі найбільших сум доходів, окрім зарплат та пенсій.

Оскільки робота над розслідуванням почалася, коли більшість посадовців ще не заповнили декларації за 2017 рік, за основу були взяті декларації за 2016.

Втім, на рейтинги задекларованого цей факт майже не вплинув. Більш того – у більшості ТОП-5 фігурують практично ті ж самі особи, а дехто навіть потрапив до усіх топових п`ятірок. І цей факт наводить на думки про особливу прибутковість обійманих ними посад.

Кому ж найбільше пощастило із землею?

№1 у цьому рейтингу належить начальнику Управління Державної служби з питань праці у Вінницькій області Володимиру Маруньку. За 2017 рік він задекларував майже чотири гектари землі.

З них ділянка площею 900 кв.м. у с. Агрономічному Вінницького району перебуває у власності самого пана Марунька і була придбана у 2008 році.

Ще дві ділянки у с. Гуменному Вінницького району мають площі 18967 та 18976 кв.м. та були придбані відповідно 30.01.2014 та 01.02.2014. Перша належить Марунько Ользі Григорівні, з якою Володимир Марунько спільно проживає, але не перебуває у шлюбі, друга – Слободяник Ганні Михайлівні, зв`язок із якою позначено як «інший».

А ось ділянка площею 18967 кв.м. у тому ж с. Гуменному, яку пан Марунько вніс як свою власність до декларації за 2016 рік, у декларації-2017 вже відсутня. Натомість там зазначен отриманий ним дохід від відчуження нерухомого майна у сумі 45000 гривень.

Друге місце рейтингу – у Григорія Сидорука, який очолює Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. У його декларації за 2016 та 2017 роки внесені чотири земельні ділянки загальною площею 28221 кв.м.

Найбільша, 23946 кв.м. у с. Яланець Томашпільського району, належить самому Григорію Сидоруку і була придбана ним у жовтні 2014 року за 53 995 гривень. У тому ж Яланці знаходиться друга за розміром ділянка площею 2500 кв.м., яку пан Сидорук придбав у 2015 році.

Задекларовані земельні володіння дружини чиновника, Наталії Кузьмівни Сидорук, набагато скоромніші. Це ділянки площею 875 кв.м. у с Заозерному Вінницького району та 313 кв.м. у Вінниці. Останню було придбано за 461 200 гривень у 2010 році.

У середині ТОП-п`ятірки опинився Юрій Козак, начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області. Сукупна площа задекларованих ним земельних володінь значно відстає від тих, що внесені у декларації володарів «золота» та «срібла» – усього лише 4 629 кв.м.

Складають цю площу три земельні ділянки. Дві, у с. Нестерварка Тульчинського району, у 2500 та 1151 кв.м. пан Козак придбав в один день – 12.10.2015. Ще одна, у Якушинцях Вінницького району, площею 978 кв.м., належить його дружині, Олені Никифорівні Козак, та була придбана у 2016 році.

Четверту сходинку рейтингу, як і рейтингу власників найбільшої житлової площі, посідає начальник Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області Олена Василівна Вахновська. У її декларації за 2017, як і за 2016 роки – три земельні ділянки загальною площею 2100 кв.м, які належать Анатолію Ковалевському, з яким пані Вахновська сумісно проживає, але не перебуває у шлюбі. Одна з ділянок, площею 1000 кв.м., знаходиться у с. Великий Митник Хмільницького району. Решта дві – 1000 і 100 кв.м. – у Вінниці.

І замикає ТОП-5 Сергій Новомирович Ігнатов, начальник Головного управління статистики у Вінницькій області, який задекларував 1957 кв.м. землі. А саме: дві ділянки в с. Агрономічному Вінницького району. Перша, площею 1200, право власності на яку було набуте у 2007 році, належить самому пану Ігнатову. Друга, у 757 кв.м. – його дружині Ігнатовій Світлані Анатоліївні, яка отримала цю землю у власність у 2002 році.

У той же час у Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (ЄДР) містяться відомості про земельну ділянку площею 3.2322 га, яка знаходиться на території Савчинської сільської ради Крижопільського району. Ця ділянка належить Ігнатовій Світлані Анатоліївні та перебуває в оренді у приватного акціонерного товариства «Продовольча компанія «Поділля». Ця ж компанія, кінцевим бенефіціаром якої є Порошенко Петро Олексійович, орендує землю у колишнього головного лікаря Вінницької міської клінічної лікарні №2, а нині головного лікаря МКЛ №3 Наталії Шуткевич.

Отже, із «чудовою п`ятіркою» ми визначилися і переходимо до другої частини рейтингу.

Під №6 у ньому – начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Вінницькій області Сергій Віталійович Бакута. Він задекларував 1 416 кв.м. землі, яка належить його дружині, Бакуті Ірині Віталіївні. Це дві ділянки, площею 703 та 713 кв.м. у Вінниці, право власності на які пані Бакута набула у 2005 році.

№7 – Руслан Шевчук, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області. Під цим же номером він фігурує і в рейтингу площі задекларованого житла. За 2016 та 2017 роки пан Шевчук задекларував єдину земельну ділянку, власницею якої є його дружина, Шевчук Наталія Олегівна. Знаходиться ця земля у Ватутіному Нововодолазького району Харківської області, а право власності на неї було набуте у 2007 році.

№8 – Борис Наливайко, начальник Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області. У його декларації за 2016 та 2017 роки внесено три земельні ділянки у ВІнниці: дві по 100 кв.м. і одна – 486. Самому пану Наливайку належить одна, у 100 кв.м., право власності на яку було набуте у 2011 році. Дві інших із вересня 2010 року знаходяться у власності його дружини, Наливайко Ольги Борисівни.

№9 – начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Вінницькій області Ігор Котлінський, який посів п`яте місце у ТОП-5 декларантів житла. За 2016 та 2017 роки він задекларував земельну ділянку у Стрижавці площею 400 кв.м., яка належить його дружині, Котлінській Тетяні Вікторівні. Право власності на неї було набуте у 2013 році.

А ось керівник Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслан Осмоловський до цього рейтингу не увійшов: у його деклараціях за 2016 та 2017 роки жодної земельної ділянки не зазначено.

Поділитися:

Катерина Баркалова

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds