Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Автомийку в зеленій зоні у Вінниці будує фірма, пов’язана з людьми прем’єр-міністра Володимира Гройсмана

Автомийку в зеленій зоні у Вінниці будує фірма, пов’язана з людьми прем’єр-міністра Володимира Гройсмана

 

Мешканці декількох багатоповерхівок мікрорайону Вишенька готують судовий позов до вінницької міської ради. Люди вимагають скасувати рішення міськради, яке дозволило будувати авто мийку під їхніми вікнами в зеленій зоні по вулиці Келецькій.  

Вінничани неодноразово писали звернення до міського голови з проханням допомогти та розібратись у ситуації.  А 16 жовтня вийшли на вулицю з протестами.  Їх цікавило, чому Вінницька міська рада дозволила будувати технічний об’єкт в зеленій зоні спального району?

На сайті електронних петицій міста вже зареєстровано два звернення з проханням заборонити будівництво автомийки. Перше було зареєстроване 16 жовтня Аліною Горбачук і на даний час зібрало вже 359 голосів з 350 потрібних. Інше зареєструвала учора вінничанка Юлія Мельник. Наразі петицію підписали 125 людей.

Земля, на якій планують побудувати автомийку – є зеленою зоною перед протестанською церквою «Духовний центр Адвентистів сьомого дня» в мікрорайоні Вишенька. Тут стоїть аварійна дитяча площадка. Люди розповідають, що писали запити до міської ради, щоб її відремонтувати та провести благоустрій території. Кажуть, що їм відмовляли посилаючись на те,  що земля належить церковній громаді.

Мешканці розповідають, що  дізнались про те, що тут буде автомийка  випадково – побачили, як ріжуть на цій ділянці сухі дерева. Паспорту об’єкту тоді ще не було. Коли ж почали вирізати зелені  здорові дерева, люди занепокоїлись та почали розпитувати  у робітників про те, що тут планується. Їм відповіли – автомийка.

 – Біля нашого будинку – це єдина зелена зона. Зараз вона практично знищена. Колись тут хотіли будувати заправку, але ми не дали, – розповідає мешканка будинку по Келецькій, 52, Наталя Бруй.

Виявилось, у 2011 році тут планували збудувати автосалон з послугами автосервісу. Проте, міська рада рішенням від 4 серпня 2011 року відмовила в затвердженні проекту землеустрою щодо відведення та передачі земельної ділянки оренду, бо Держкомзем у Вінницькій області не погодив даний проект. Тоді, міська рада віднесла цю ділянку до території земель зелених насаджень (розташування газонів та зелені насадження).

Підприємство, яке планує побудувати автомийку – ТОВ «Сам-Сервіс». Це компанія, яка розвиває мережу автомийок самообслуговування  «Чисте місто» у Вінниці. Одна з них знаходиться біля ТЦ «МЕТРО», а інша розташована на Старому місті за юридичною адресою підприємства – Якова Шепеля 1-Г.

https://www.youtube.com/watch?v=WsOnB_4X7L8

За інформацією системи YouControl, ТОВ «Сам-Сервіс» заснований у 2013 зі статутним капіталом у три мільйони гривень. Директор фірми – вінничанин Сергій Миколайович Владика.  Засновниками підприємства є дві фірми – ТОВ «ІВМ-Інвест» та ТОВ «Інтертрейд».  Засновниками першої фірми є Сергій Владика та компанія, яка займається нерухомістю ТОВ «121 Ріел Естейт». Засновницею та беніфіціаром цієї фірми є Ірина Василівна Мартинюк, дружина колишнього керівника департамента архітектури та містобудування вінницької міськради та голови ДАБІ (державна архітектурно-будівельна інспекція) України, а нині першого заступника міністра аграрної політики України Максима Мартинюка. Він з команди прем’єр-міністра Володимира Гройсмана

.

Інша фірма-засновник «Сам-Сервісу» – ТОВ «Інтертрейд». Його засновник – Юрій Петрович Гижко, бізнес-партнер Володимира Гройсмана та ймовірний брат Андрія Гижка, заступника голови Вінницької ОДА.  Журналісти писали, що до 2007 року Володимир Борисович був співзасновником цієї компанії. А з 2008 року тут почав працювати теперішній секретар міської ради Павло Яблонський, про що вказано в його біографії на офіційному сайті міськради. Юрій Гижко також є беніфіціаром сільськогосподарського товариства «Поділля», компанії «Ковінько-Ковбаси» та славнозвісної фірми «Юність».

На паспорті об’єкту вказано, що замовником будівництва виступає компанія ТОВ «Сам-Сервіс», проектувальником ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг», а генпідрядником ТОВ «Експертний центр ВТБ».

Остання фірма вже почала виконувати роботу – їй департамент міського господарства видав ордер на видалення дерев.

Фото: Vlasno.Info

Агенція раніше писала що ці підприємства, які мають одних власників, за півтора роки отримали 26 тендерних замовлення від департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради. В тому числі, ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг» виграв тендер будівництво комплексу по знешкодженню побутових відходів на території Людавської сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

До речі, у деклараціях свого чоловіка за 2015, та 2016 рік, Ірина Мартинюк вказувала, що отримала дохід від цих двох фірм, як заробітню плату від основного місця роботи.

Нещодавно в районі, де будується авто мийка, збудували елітне житло. Люди скаржаться, що заплатили за квартири від 40 до 60 тисяч доларів.  Очікували за ці кошти мати відповідні комфортні умови проживання.

 – Деякі з нас заробляли все життя на нові квартири. Спеціально шукали і гарний вид, і транспортну розв’язку. А що ми маємо? Не має нормального проїзду. Дуже вузька дорога тут, і так кожен день приїжджають фури із “Сільпо”, а що буде коли автомийку побудують? В цьому місці люди відпочивали, гуляли з дітьми. Тут поряд є річка, яка впадає до Південного Бугу. А потім ми говоримо про забруднення води. Люди будуть дихати хімією, газами, воском. Влітку вікно не можна буде відкрити. Вони не порадились з мешканцями будинків, не провели громадські слухання, в цьому і проблема, – розповідав журналістам info мешканець новобудови Келецька, 52Б Ярослав Гасич. 

За планом, автомийка буде знаходитись в 46 метрах від території навколишніх будинків, там буде постійний пасажиропотік. Директор “Сам-сервісу” Сергія Владика наголошує, що автомийка має статус малої архітектурної форми. За словами мешканців будинків, сам процес будівництва не відповідає даному статусу.

 – Ми живемо в правовій країні, тому плануємо звертатись до суду. Хочемо довести своїм дітям, що ми живемо в європейському місті, де мер та міськрада дослухаються до своїх виборців, – говорить мешканка будинку Келецька, 52, Наталя Бруй.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds