Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Вінницька комунальна власність – плюс річкова пристань та парк, мінус – двоповерхова будівля у центрі.

Вінницька комунальна власність – плюс річкова пристань та парк, мінус – двоповерхова будівля у центрі.

65 питань розглянули міські обранці вчора, 27 червня, на черговій, 42-ій сесії Вінницької міської ради. Голосували за виділення коштів школі-гімназії №2 на утеплення та реставрацію фасаду, створення нового інклюзивного центру на Привокзальній, та нового відділу, який посилить контроль за паркуванням авто у невстановлених місцях.

А ще, своїм рішенням дали дозвіл на розробку проектної документації земельної ділянки для реконструкції парку «Хімік», поповнили статутний капітал «Вінницяміськтеплоенерго» на 40 мільйонів гривень та схвалили проект рішення про передачу з державної у комунальну власність річкової пристані у центрі Вінниці. І по традиції, депутати оголошували конфлікт інтересів на земельних питаннях.

 

Колишню будівлю ЖЕКу в центрі приватизують

Серед питань, які депутати затвердили, є рішення про внесення змін до переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації у 2019 році.

Нагадаємо, мова йде про закинуту комунальну будівлю колишнього ЖЕКу, по Монастирській,1 (колишня вулиця Володарського). Ця будівля стоїть закинутою з 2016 року, відтоді як перестав функціонувати ЖЕК-16, який в ній знаходився.

Наразі цю юридичну адресу за інформацією пошуково-аналітичної системи YouControl, має одна з управляючих компаній міста Вінниці ТОВ «ЖЕО-1». Керівник, засновник, бенефіціарний власник  цього підприємства Ірина Коваль також є бенефіціаром ТОВ «ЖЕО».

Ці два підприємства пов’язані між собою й іншими засновниками та беніфіціарами. Крім того, перша юридична адреса при реєстрації ТОВ «ЖЕО-1» була вулиця М.Оводова,1, як і в ТОВ «ЖЕО». Ще за цією ж адресою зареєстроване дочірнє підприємство “ЖЕО-Тепло” ТОВ “ЖЕО”, яке має тих самих зановників та бенефіціарів.

Нагадаємо, що саме ця будівля на Монастирській,1, була в минулому році об’єктом журналістських розслідувань та соціального експерименту, коли журналісти намагались отримати закинуту будівлю в оренду для розміщення редакції.

 

Парк «Хімік» – освітлення та земельний проект

Ще одним рішенням депутати надали міському комунальному підприємству «Вінницязеленбуд» дозвіл на розроблення проекту землеустрою земельної ділянки парку «Хімік», орієнтовною площею 2,5312 гектари.

– Знаєте цю ділянку, так? Це парк «Хімік», – звернувся до депутатів міський голова Сергій Моргунов. – Ми продовжуємо далі роботу з реконструкції парку. Провели громадські слухання, відводимо земельну ділянку, і далі уже будемо виготовляти проектно-кошторисну документацію, проводити відповідні заходи щодо реконструкції і капітального ремонту парку «Хімік».

Нагадаємо, 11 червня було проведено громадські слухання, на яких внесли зміни до детального плану парку «Хімік». Згідно положення “Концепції розвитку парку”, найближчим часом буде облаштованетимчасове освітлення території парку (по наявних опорах). А вже після передачі території парку на баланс утримувача, буде розроблено проект освітлення та інші розділи проектно-кошторисної документації, згідно з наявною Концепцією. Нею передбачено додаткові зелені насадження, освітлення, лави, смітники, вбиральню, покриття і бігові доріжки, спортивні тренажери, дитячий майданчик, відеонагляд, wi-fi, зону вигулу собак, велопарковки і відсутність забудови на території парку.

 

 

Комунальна річкова пристань –  спроба номер два

Історія з майном вінницької пристані продовжується. Депутати схвалили проект рішення про передачу з державної у комунальну власність нежитлових будівель по вул.Оводова,64 (колишня вулиця Козицького).  Тут розташовується річковий порт Вінниці, та плавзасоби. Йдеться про теплоходи «Микола Пирогов», «Ляля Ратушна», баржі і земснаряд. Будівлі та майно були у господарському віданні однієї з вінницьких філій ПАТ «Київський річковий порт».

Ще у квітні 2013 року Господарський суд Вінницької області визнав право власності за державою Україна в особі Міністерства інфраструктури України, на нежитлові об’єкти нерухомого майна, що знаходяться за адресою: м.Вінниця, вул. Козицького, 64 (нині Оводова).

А у жовтні 2018 року прес-служба прокуратури Вінницької області повідомила, що рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позов заступника прокурора Вінницької області.  В особі Міністерства інфраструктури України майно визнано державним та зареєстровано право власності на нежитлові об’єкти  Вінницької пристані, вартістю 8,7 млн гривень.

Суд погодився з доводами прокуратури, що державне майно передавалось акціонерному товариству лише в господарське відання, а не у власність, та про безпідставність реєстрації за товариством права приватної власності.

Розмови про те, що Вінниця хоче забрати теплоходи «Лялю Ратушну», «Пирогова» та будівлі біля річки Буг велись ще з минулого року. У червні 2018 року журналісти запитували в директора департаменту комунального майна Ігоря Шутака, навіщо місту приймати таке рішення.

– Це поки що наше бажання.  Нас, як міську раду, це турбує, адже річка Південний Буг є невід’ємною частиною Вінниці. Тим паче турбує й технічний стан теплоходів. У міській раді вже міркують як використати потенціал річки, — сказав Шутак. — На далеку перспективу — вантажні перевезення в межах міста. А в найближчому майбутньому — відновлення річкового трамвая, розробка нових маршрутів в межах міста. Ну це ж гарна ідея. Але для того, щоб це робити — місто має повноправно розпоряджатися плавзасобами та іншим майновим комплексом; бути господарем цього майнового комплексу.- тоді говорив Ігор Шутак.

За його словами, після затвердження рішення на сесії міськради, місто має звернутись до Кабміну, аби міністри погодили передачу майна в комунальну власність.

У березні 2019 року вінничанин Роман Куземський написав петицію до мерії з пропозицією створити річковий громадський транспорт. Чоловік пропонував збудувати додаткові причали на Південному Бугу, повернути маршрут в бік «Водоканалу». А також збудувати нові причали для катерів на П’ятничанах, Бригантині, Масиві, лікарні Ющенка.

Петиція набрала 225 голосів з 350 необхідних.

– Поки що в нас немає погодження Міністерства на передачу майна та навіть чіткого розуміння, яке саме майно є на балансі у держпідприємства та з чого воно складається. Тому без прийняття у комунальну власність ми не можемо розвивати річковий транспорт у Вінниці, — прокоментував ситуацію журналістам директор департаменту комунального майна Ігор Шутак.

Нагадаємо, в травні цього року міська рада оголосила про початок громадських обговорень містобудівної документації – Детального плану території, обмеженої вулицями Князів Коріатовичів, М. Оводова та річкою Південний Буг в м. Вінниця.

Згідно із детальним планом, що пропонується до обговорення, до 2030 року на зазначеній території мають звести нові бетонні берегоукріплення. Зовнішній вигляд узбережжя Південного Бугу дещо зміниться. Відповідно до містобудівної документації будуть переглянуті розміри прибережно-захисної смуги. Так, запроектована прибережно-захисна смуга дещо вужча за існуючу.

Поряд із Староміським мостом зведуть чотири чотириповерхівки. Відповідно до Детального плану тут розташується офісний комплекс. Поряд із автосалоном і автомийкою побудують готель, ресторан, а ближче до води — басейн. По сусідству із ним запроектовано невеличку рекреаційну зону.

Згідно із проектом, пристань “Вінниця”, спорткомплекс “Спартак”, а також ресторан “Колиба” також залишатимуться на своїх місцях. А поряд із пристанню мають розташувати розважальний комплекс із символічною назвою “Пристань”.

 

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds