Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

За розробку нового генплану, старий борг та міжнародний кредит голосували сьогодні Вінницькі депутати

За розробку нового генплану, старий борг та міжнародний кредит голосували сьогодні Вінницькі депутати

Сьогодні, у перший день листопада,  у залі засідань міської ради відбулась 45-та сесія Вінницької міської ради 7-го скликання. За годину 48 присутніх  депутатів розглянули 30 питань порядку денного та різне.

Одним з рішень, депутати затвердили передачу субвенції Агрономічному в розмірі 200 тисяч гривень. Кошти передбачені для будівництва системи відеоспостереження у місцях масового перебування громадян. В угоді вказано, що видатки мають бути здійснені до кінця 2019 року. Загальна вартість проекту складе трохи більше півмільйона гривень.

Ще одним питанням міська рада внесла зміни до бюджету Вінниці у 2019 році. У проекті рішення вказано, що загальний фонд бюджету Вінницької об’єднаної територіальної громади на 2019 рік зріс на 63 320 985 мільйонів гривень. Більша частина цих коштів, а це близько 56 з половиною мільйонів гривень, це податок та збір на доходи від фізичних осіб.

У змінах до розподілу видатків бюджету вказано, що зі спеціального фонду бюджету майже три з половиною мільйони міська рада виділила  на заходи до «Програми поліпшення техногенної та пожежної безпеки в населених пунктах..».

 

Борги, транспорт та енергетика

Майже 56 з половиною мільйонів гривень з загального та спеціального фондів бюджету отримав департамент енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради. З них передбачена фінансова підтримка комунальному підприємству Вінницької міськради «Вінницяміськтеплоенерго» у розмірі 27 мільйонів 330 тисяч гривень.  Окремо, міська рада знову поповнила статутний капітал цього підприємства на п’ять мільйонів гривень.

Згідно пошуково-аналітичної системи Youcontrol,  статутний капітал підприємства з початку цього року зріс на 53 мільйони, і становить 674 491 600 мільйонів гривень.  А в період з 2017 по 2019 рік міська рада внесла в статутний капітал підприємства близько 174 з половиною мільйонів гривень, з яких 150 мільйонів одним рішенням.

За інформацією офіційного порталу використання бюджетних коштів Є-ДАТА тільки у жовтні підприємство КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» отримало від департаменту енергетики, транспорту та зв’язку майже вісім з половиною мільйонів гривень двома транзакціями – п’ять мільйонів та майже три з  половиною мільйони гривень. Цільове призначення коштів – поповнення статутного капіталу «Вінницяміськтеплоенерго» згідно рiшення мiськради вiд 21.12.2018 № 1468, зi змiнами вiд 31.05.19 №1768

Директорка міського департаменту фінансів Наталя Луценко на початку жовтня у коментарі українському радіо Вінниця зазначала, що ці кошти, а це п’ять мільйонів, підуть на погашення боргу «Вінницяоблводоканалу»

– Кошти виділені, як поповнення статутного капіталу нашому КП «Вінницяміськтеплоенерго» для того, щоб підприємство змогло провести розрахунки по договору переуступку боргу з КП «Вінницяоблводоканал» для погашення заборгованості за електричну енергію. Це питання розглядалося кілька разів і на сьогодні ми його вирішили. Безумовно, це лише часткове погашення, але воно вирішить питання на певний період, – тоді коментувала директорка міського департаменту фінансів Наталя Луценко.

Сьогодні ж на сесії міський голова Сергій Моргунов сказав, що це питання актуальне для Вінниці:

– Ви знаєте, що на минулому тижні знову виникла конфліктна ситуація між «Вінницяоблводоканал» та монополістом «Вінницяобленерго» щодо можливості відключення Вінницяоблводоканалу від постачання електроенергії. Я втрутився на минулому тижні разом з головою ОДА, Владиславом Скальським, ми визначили, який зараз має бути алгоритм подальших дій в взаємовідносинах з «Вінницяобленерго». Саме у цьому рішенні передбачається спрямувати п’ять мільйонів 229 тисяч гривень на «Вінницяміськтеплоенерго» для того, щоб вони змогли розрахувались по зобов’язанням договору відступлення права вимоги  у різниці в тарифах. Це необхідно для того, щоб «Вінницяоблводоканал» направив відповідний ресурс і сплатив борги по електроенергії «Вінницяобленерго». – прокоментував Сергій Моргунов.

Також,  все тим же рішенням про зміни до бюджету,  депутати схвалили виділення шести мільйонів гривень фінансової підтримки «Вінницькій транспортній компанії» на покриття збитків комунального підприємства від надання послуг пасажирським автомобільним транспортом загального користування. Кошти планують виділити за рахунок перевиконання дохідної частини загального фонду бюджету. Ще 15 мільйонів гривень підуть на оплату фактично виконаних обсягів пасажироперевезень міським електричним транспортом.

Кредит, генплан та острів Кемпа

Перед початком засідання, до порядку денного міська рада включила ще три питання. Одне із них стосувалось укладення договору позики та отримання кредиту у майже п’ятнадцять мільйонів гривень від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Корпорація була створена в 1990 році п’ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Корпорація надає фінансову підтримку різним екологічно важливим проектам, головним чином, у країнах Центральної і Східної Європи.

До кінця 2019 року міська рада планує отримати чотири мільйони 446 тисяч гривень, у 2020 році – десять мільйонів 416 тисяч гривень. Ці кошти підуть на реалізацію проекту «Реконструкція системи зовнішнього освітлення міста Вінниця». Кредит передбачений на п’ять років, з відсотковою ставкою у три відсотка.

Депутатка Ганна Давиденко, перед голосуванням цього питання, запитала у доповідачки Наталі Луценко, чи може вона поінформувати громаду, скільки кредитів сьогодні покладено на плечі вінничан, з урахуванням цього кредиту?

Замість Наталі Луценко відповів міський голова. Він доручив за тиждень підготувати необхідну інформацію по цьому питанню.

Ще одне важливе питання в порядку денному – затвердження Програми розроблення містобудівної та іншої документації загальноміського перспективного значення на 2020 – 2022 роки. У програмі вказано, що вона розроблена з метою конкретизації завдань і пріорітетів «Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030». У заходах Програми серед іншого передбачено розробку археологічного атласу території міста, розробку детального плану острову “Кемпа” та водного простору,  та генерального плану розвитку міста Вінниці, розробку якого планують  у 2021 році. На створення нового генплану планується виділити близько семи мільйонів гривень.

Нагадаємо, діючий генеральний план міста Агенції надали на вимогу представника  Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини у 2016 році, який до цього ховали від громади за грифом «для службового користування».

В серпні 2017 року, у відповідь на публічне звернення від журналіста «Дій Вінниця» міська рада повідомила, що відтепер є можливість ознайомитись з генеральним планом міста Вінниці, з усіма умовними позначками на офіційному сайті міськради.

Діючий на сьогодні  генплан був затверджений рішенням сесії Вінницької міської ради  у 2007 році, у 2013 до нього внесли зміни. Ці зміни були пов’язані з запланованим розширенням меж Вінниці за рахунок навколишніх сіл.  Копія основного креслення Генерального плану Вінниці була у дуже низькій якості і роздивитеся деталі при збільшені не було можливості.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds