Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Замість дружини очільника «Вінницяоблводоканалу», новим бенефіціаром «ЖЕО» стала «людина» Володимира Кістіона

Замість дружини очільника «Вінницяоблводоканалу», новим бенефіціаром «ЖЕО» стала «людина» Володимира Кістіона

5 березня 2020 року ТОВ «ЖЕО» було зареєстровано зміни засновників та бенефіціарних  власників. Замість дружини керівника «Вінницяоблводоканалу»  Валентини Чернятинської вигоду від цього підприємства тепер буде отримувати Валентина Ладанюк. Таким чином «ЖЕО» «віддалився» від керівництва водоканалу, але став ближчим до його екс-керівника – Володимира Кістіона.

 

 

 

Довірена особа бенефіціару «Мікс Лайт»

Журналістам вдалось знайти у відкритих джерелах, що  Валентина Анатоліївна Ладанюк родом з Ямполя, має частку і в ТОВ «ЖЕО 1» разом з іншими засновниками ТОВ «ЖЕО». Пані Валентина, за інформацією НАЗК у 2016 році працювала головним бухгалтером міського КП «ЖЕК№7». За інформацією поданою в декларації, вона має дві земельних ділянки, квартиру та житловий будинок у Ямполі, одну – у Ямпільському районі. Пані Ладанюк не задекларувала жодного родича.

Валентина Ладанюк є довіреною особою Валерія Чобану, це  видно з протоколу загальних зборів відомої фірми ТОВ «МІКС ЛАЙТ» про яку ми писали в липні 2019 року.

Тоді на офіційному сайті СБУ, було опубліковано новину про те, що співробітники СБУ виявили та задокументували механізм привласнення коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками  комунальних підприємств Вінницької області, організований одним із Віце-прем’єр-міністрів України.

На одній з  світлин з печатками, що під час обшуків вилучили правоохоронці,можна було розгледіти  код ЄДРПОУ одного з підприємств. Цей код належить  ДОЧІРНЬОМУ ПІДПРИЄМСТВУ  “МІКС ЛАЙТ-2” ТОВАРИСТВА ЗОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “МІКС ЛАЙТ”.

ТОВка була заснована  у листопаді 2016 році з статутним капіталом у тисячу гривень, а за 2017 рік уже виграла тендерів на майже на півтора мільйона гривень. У 2018 році – уже на понад п’ятдесят мільйонів 300 тисяч гривень.

У серпні 2018 року Дмитро Кістіон (син Володимира Кістіона) вийшов із засновників ТОВ “Мікс Лайт”, замість нього  засновником став Валерій Чобану.

А за два місяці до цього слідче управління ГУНП України у Вінницькій області розпочало  кримінальне провадження, фігурантами якого стали службові особи  ТОВ “Мікс Лайт”, МКУП «Міськсвітло» і  КП “Вінницяоблводоканал”.

Як видно із протоколу загальних зборів, Велерій Чобану став лише формальним засновником, від імені якого за довіреністю діяла Валентина Ладанюк.

 

Перемоги в тендерах попри кримінальні провадження

Відомо, Валентина Ладанюк також є засновницею та стовідсотковою бенефіціаркою підприємства ТОВ «Подільський будмонтаж».

Ця фірма з статутним капіталом в 10 тисяч гривень, заснована в березні 2019 року, за цей рік уже стала переможницею в державних закупів на суму майже два з половиною мільйони гривень. Замовник – Департамент житлового господарства Вінницької міської ради.

Дата контрактів останніх трьох лотів – 16 березня 2020 року.

Це відбувається не зважаючи на те, а це відомо з судового рішення від 15 січня 2020 року, що печатку та штамп цього підприємства також вилучили правоохоронці під час липневих обшуків у рамках кримінального провадження про привласнення коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками  комунальних підприємств Вінницької області.

За інформацією «Наші гроші», на початку липня 2019 Служба безпеки Україна провела обшуки на МКУП «Міськсвітло» та ТОВ «Мікс Лайт».

Тоді прес-служба повідомила, що правоохоронці задокументували розкрадання та привласнення коштів державного бюджету на Вінниччині місцевими посадовцями за сприяння одного з віце-прем’єрів. Пізніше прес-служба прибрала згадку про віце-прем’єр-міністра, а в ухвалах по кримінальному провадженні в грудні 2019 року йдеться вже про «невстановленого члена Кабінету Міністрів України».

За даними ЗМІ, мова йшла про Володимира Кістіона, заступника екс-голови уряду Володимира Гройсмана ще по роботі того мером Вінниці. Серед арештованого СБУ майна, окрім документів ТОВ «Подільський будмонтаж» Валентини Ладанюк, ТОВ “Мікс Лайт” (нині ТОВ “Спецстройбудмонтаж”) виявилися виявилися документи Дочірнього Підприємства «Мікс Лайт-2» ТОВ «Мікс лайт», які зберігалися у «материнської» фірми.

ДП очолює Вадим Бондар – син рідної сестри екс-віце-прем’єра – Валентини. Саме ця жінка – власниця квартири, яку задекларував син Володимира КістіонаДмитро.

Дмитро Кістіон займає посаду першого заступника керівника «Вінницяоблводоканал», яким в 2000-хх роках керував його батько. Кістіон-молодший був раніше співзасновником ТОВ «Мікс Лайт».

 

«Благодійниця» кандидата в нардепи Кістіона

Крім того Валентина Ладанюк була однією з благодійниць, які вносили добровільні внески від фізичних осіб до виборчого фонду кандидата в нардепи України  по 11 округу Володимира Кістіона.

Окрім неї добровільні внески робив і директор її підприємства «Подільський будмонтаж» Дмитро Бабенко та директор нинішнього ТОВ «Спецбудстроймонтаж» (колишня МІКС ЛАЙТ) Віталій Загіка, колишній радник екс-віце-прем’єра Кістіона, почесний громадянин Вінниці  Роман Аксельрод, беніфіціар та засновник ТОВ «ЖЕО» Василь Чернюк.

Як повідомляє Vlasno.info, другого березня цього року ТОВ “Мікс Лайт” змінила назву на ТОВ “Спецбудстроймонтаж”.

ТОВ “Спецбудстроймонтаж” виграв тендер на 30 мільйонів гривень на обслуговування світлофорів та освітлення доріг державного значення. За інформацією системи аналітики публічних закупівель ProZorro Clarity Project за час існування компанії ще під назвою ТОВ “Мікс Лайт”, вона стала переможцем у 69 закупівлях на суму майже 175 мільйонів гривень. Частіше за все перемагали в тендерах Департаменту міського господарства ВМР – майже 66 мільйонів гривень.

Читайте також :

За 2,4 мільйона гривень вінничани не отримають аудиторського висновку про фінансові порушення на підприємстві «Вінницяоблводоканал»

Віце-прем’єр Кістіон – політичне замовлення чи реальний кримінал?

«ЖЕО» виїхав з маєтку Кумбари, тепер пам’ятку архітектури планують віддати інвестору

Цей матеріал підготовлено у рамках проекту «ДІЙ!-Вінниця», що реалізується за фінансової підтримки  міжнародної Чеської неурядової організації People in Need та Міністерства закордонних справ Чеської Республіки 

 

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds