Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

«Опозиційна платформа – За життя» обіцяє вінничанам публічні обговорення рішень, облік цільового використання землі, місцеві субсидії на комуналку та зниження податкових ставок

«Опозиційна платформа – За життя» обіцяє вінничанам публічні обговорення рішень, облік цільового використання землі, місцеві субсидії на комуналку та зниження податкових ставок

Що обіцяють вінничанам  у передвиборній  програмі  Вінницької регіональної організації Політичної партії «Опозиційна  платформа – За життя» для участі у виборах до Вінницької міської ради 25 жовтня 2020 року, проаналізували представники ЦГК «ДІЙ!-Вінниця».

Партія затвердила свою передвиборну програму у вересні 2020 року.  Вона доступна на сайті ЦВК.

Голова Вінницької регіональної організації Політичної партії «Опозиційна  платформа – За життя» Ігор Кісільов.

Кандидат на посаду міського голови – В’ячеслав Узєлков

 

Що обіцяє вінничанам «Опозиційна  платформа – За життя»

Передвиборну програму називають «чесним суспільним договором між партією і українським народом». У передвиборній програмі партії  значна частина приділена описанню проблем українців та критиці влади на національному рівні.

Більшість обіцянок прописано декларативно без конкретних механізмів їх втілення: “наведемо порядок у місцевих бюджетах, покладемо край корупції і крадіжкам, захистимо культурні права та історичну пам’ять, захистимо землю та власність громад, подбаємо про безпеку людей, відремонтуємо дороги і мости, збудуємо доступне житло, захистимо медиків від медичної «реформи», забезпечимо реальне надання невідкладної медичної допомоги”. Партія планує відновити мир, відродити економіку, захистити людей та забезпечити соціальну справедливість.

Серед конкретних обіцянок –  “запровадимо публічні обговорення та місцеві опитування з важливих питань: думка людей визначатиме кожне рішення; проведемо повний облік землі та її цільового використання; вдосконалимо схеми транспортних маршрутів з урахуванням потреб наших земляків, впорядкуємо та облаштуємо стоянки для приватного і громадського транспорту; підтримаємо місцевих підприємців; забезпечимо гідні доплати медикам, вчителям та вихователям дитячих садів; надамо бюджетну допомогу багатодітним сім’ям, пенсіонерам, ветеранам, чорнобильцям та людям з особливими потребами; встановимо місцеві субсидії на комунальні послуги.”

За методологією, розробленою Мережею Центрів громадського контролю «Дій!», ми перевірили чи є в передвиборній  програмі партії пункти , які не є в повноваженнях депутата міської ради (відповідно до Законів України “Про статус депутатів місцевих рад” та “Про місцеве самоврядування в Україні”), чи немає  потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів, зробили загальний огляд пропозицій по різних  сферах: економіка, екологія, безпека, соціальна сфера, місцеве самоврядування, інфраструктура, культура, молодь і спорт.

Передвиборна програма  Політичної партії «Опозиційна  платформа – За життя»  містить  багато пунктів, які не є в повноваженнях депутатів місцевої  ради,  а саме: захистити інтереси громад на рівні країни, знизити тарифи, зупинити продаж землі, відновити економіку, повернути мир в Україну, відродження України як сучасної, індустріальної держави з високим рівнем науково-технологічного розвитку, конкурентною промисловістю, високими соціальними стандартами й рівнем життя громадян; передати податки від місцевих підприємств в місцевий бюджет; скасувати податок на прибуток;  забезпечення населення газом українського видобутку; захист медиків від медичної реформи; запровадження податкових канікул для малого і середнього бізнесу.

У програмі немає потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів.

У програмі зроблено акцент, що Політична партія «Опозиційна  платформа – За життя» йде на місцеві вибори,  щоб захистити інтереси мешканців Вінниччини, об’єднавши команду партійців на національному та місцевому рівнях.

 

Місцеве самоврядування

У передвиборній програмі обіцяють «навести порядок у місцевих бюджетах, покласти край корупції і крадіжкам», запровадити публічні обговорення та місцеві опитування з важливих питань, щоб думка людей визначала  кожне рішення. Також у програмі пишуть: «Захистимо землю та власність громад. Зупинимо махінації з реєстрами землі та нерухомості. Проведемо повний облік землі та її цільового використання»

Здоров’я

У програмі пишуть: «Не допустимо закриття лікарень, скорочення медичних працівників», «збережемо і розширимо мережу поліклінік та амбулаторій. Захистимо медиків від медичної «реформи», забезпечимо реальне надання невідкладної медичної допомоги». Також у програмі є пункт про забезпечення доплат медикам.

Освіта

У програмі обіцяють відремонтувати школи та забезпечити  їх сучасним обладнанням. Також у програмі є пункт про забезпечення доплат  вчителям та вихователям дитячих садів.

Безпека

У програмі пишуть: «Подбаємо про безпеку людей»

Соціальні послуги

У програмі обіцяють зниження тарифів за рахунок забезпечення населення газом українського видобутку, забезпечити  якісні послуги обслуговуючих компаній. Також у програмі прописано: «Надамо бюджетну допомогу багатодітним сім’ям, пенсіонерам, ветеранам, чорнобильцям та людям з особливими потребами.  Встановимо місцеві субсидії на комунальні послуги»

Економіка

У програмі обіцяють підтримати місцевих підприємців. відновити економіку та створити робочі місця, реалізувати ефективну програму економічного розвитку області, громад та районів: «Податки від підприємств, розташованих на нашій території — в місцевий бюджет. Ми стоїмо на вимогах скасування податку на прибуток, зниженні податкових ставок, запровадженні податкових канікул для малого і середнього бізнесу»

Інфраструктура

У програмі обіцяють відремонтувати дороги і мости та збудувати доступне житло. «Вдосконалимо схеми транспортних маршрутів з урахуванням потреб наших земляків, впорядкуємо та облаштуємо стоянки для приватного і громадського транспорту.»

Культура

У програмі пишуть: «Захистимо культурні права та історичну пам’ять. Люди самі вирішуватимуть, як називати вулиці, які ставити пам’ятники, якою мовою розмовляти і вчити дітей»

Щодо наступних напрямків таких як  робота з молоддю та спорт  у програмі інформації немає.

опзж

 

Із програмою партії «Опозиційна  платформа – За життя»  можна ознайомитися за посиланням.

Із офіційними програмами політичних сил, які балотуються на місцеві вибори 25 жовтня 2020 року можна ознайомитися на сайті ЦВК.

ЦГК «ДІЙ!-Вінниця» продовжує аналізувати програми політичних партій, які за   результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг»  протягом 1-13 вересня серед мешканців Вінниці, долають 4 відсотковий бар’єр  – «Українська стратегія», «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Партія Вінничан».

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds