Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

«Європейська Солідарність» обіцяє вінничанам «Вінницю 911», чисту воду, пляжі та спортивні майданчики на берегах Південного Бугу

«Європейська Солідарність» обіцяє вінничанам «Вінницю 911», чисту воду, пляжі та спортивні майданчики на берегах Південного Бугу

Що обіцяють вінничанам у передвиборній  програмі  Вінницької територіальної організації  Політичної партії «Європейська Солідарність» для участі у виборах до Вінницької міської ради області 25 жовтня 2020 року, проаналізували представники ЦГК «ДІЙ!-Вінниця». Партія затвердила свою передвиборчу програму у вересні 2020 року.  Вона доступна на сайті ЦВК.

Голова  Вінницької територіальної організації  Політичної партії «Європейська Солідарність» – Андрій Гижко. Кандидат на посаду міського голови – Сергій Кудлаєнко.

 

Що обіцяє вінничанам  «Європейська Солідарність»

Більшість партійних завдань у програмі описані декларативно: «має дати поштовх до справжнього самоврядування», «має стати передача влади на рівень громад», «творення самоврядних громад наблизить державне управління до європейських стандартів», «Вінниця має стати центром медичного здоров’я України», «чиста вода, якісне водопостачання повинні давно бути доступними», «необхідна комплексна міська програма, яка убезпечить вінничан від вірусу».  Але разом з тим програма містить і конкретні пропозиції: підвищення рівня технічної оснащеності закладів загальної середньої освіти згідно стандартів Концепції «Нова українська школа», сприяння становленню міських закладів профільної освіти, створення служби «Вінниця 911», продовження очистки річки Південний Буг та обслуговування усієї прибережної смуги, облаштування на березі місць дозвілля, пляжів, місць для занять спортом.

За методологією, розробленою Мережею Центрів громадського контролю «Дій!», ми перевірили чи є в передвиборній  програмі партії пункти , які не є в повноваженнях депутата міської ради (відповідно до Законів України “Про статус депутатів місцевих рад” та “Про місцеве самоврядування в Україні”), чи немає  потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів, зробили загальний огляд пропозицій по різних  сферах: економіка, екологія, безпека, соціальна сфера, місцеве самоврядування, інфраструктура, культура, молодь і спорт.

Передвиборна програма «Європейської Солідарності» адаптована під місцеві вибори, але містить інформацію  про продовження реформи децентралізації, адміністративно-територіальної реформи, які здійснюється на національному рівні та не є в повноваженнях депутатів місцевих рад.

У програмі немає потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів.

Програма включає 5 пріоритетних напрямки роботи, реалізацію яких обіцяють забезпечити представники команди «ЄС».

Пріоритети :

Місцеве самоврядування

У програмі  йдеться, що сильна самоврядна громада-основоположний елемент європейського громадянського суспільства: «Децентралізація та передача реальних важелів впливу на прийняття рішень місцевим громадам має дати поштовх до справжнього самоврядування. Результатом адміністративно-територіальної реформи має стати передача влади на рівень громад та реформування й оптимізація адміністративного поділу України. Творення самоврядних громад наблизить державне управління до європейських стандартів, гармонізує відносини між регіонами і центральною владою»

Здоров’я

У програмі йдеться, що цей напрямок роботи має забезпечити досягнення максимально можливого рівня здоров’я для всіх жителів громади незалежно від їх віку і соціального статусу: «Серед запропонованих рішень – вдосконалення первинної та вторинної медичної допомоги; надання високоспеціалізованих діагностичних та лікувальних медичних послуг з використанням високотехнологічного обладнання» Для боротьби з COVID-19 у програмі вказано на «необхідність комплексної міської програми, яка убезпечить вінничан від вірусу».

Освіта

У програмі зазначено, освічена вінницька громада  –  інвестиції в майбутнє. « Серед запропонованих рішень – підвищення рівня технічної оснащеності закладів загальної середньої освіти згідно стандартів Концепції «Нова українська школа», сприяння становленню міських закладів профільної освіти».

Безпека

Цей напрямок, як написано у програмі, має забезпечити кожного мешканця громади можливістю відчути себе господарем у місті через ефективність комунікацій та оновлення механізму роботи комунальної сфери міста, покращення якості надання послуг: «Це і створення служби «Вінниця 911», яка допоможе мешканцю громади звернутися саме туди, де його проблему буде вирішено швидко і якісно. Адже вона передбачатиме і контроль за виконанням роботи відповідними службами».

Екологія

У програмі обіцяють, що  робота у цьому напрямку буде здійснюватися комплексно і з максимальним врахуванням інтересів громади: «Чиста вода, якісне водопостачання повинні давно бути доступними кожному мешканцю громади. Продовження очистки річки Південний Буг та обслуговування усієї прибережної смуги.

Інфраструктура

У Програмі обіцяють облаштування на березі Південного Бугу головних місць дозвілля, пляжів, місць для занять спортом.

Щодо наступних напрямків таких як економіка, соціальна сфера, робота з молоддю, культура та спорт у програмі інформації немає.

ЄС

 

Із програмою партії “Європейська солідарність” можна ознайомитися за посиланням.

Із офіційними програмами політичних сил, які балотуються на місцеві вибори 25 жовтня 2020 року можна ознайомитися на сайті ЦВК.

ЦГК «ДІЙ!-Вінниця» продовжує аналізувати програми політичних партій, які за результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг»  протягом 1-13 вересня серед мешканців Вінниці, долають 4 відсотковий бар’єр  – «Українська стратегія», «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Партія Вінничан».

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds