Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

«Українська стратегія Гройсмана» обіцяє вінничанам «Вінницю 3.0»: 12 тисяч робочих місць, 50 кілометрів велодоріжок, вуличні світильники з світлодіодами, шість нових садочків та школу

«Українська стратегія Гройсмана» обіцяє вінничанам «Вінницю 3.0»: 12 тисяч робочих місць, 50 кілометрів велодоріжок, вуличні світильники з світлодіодами, шість нових садочків та школу

Що обіцяють вінничанам  у передвиборній  програмі  Вінницької обласної організації Політичної партії «Української стратегії Гройсмана»  для участі у виборах до Вінницької міської ради 25 жовтня 2020 року, проаналізували представники ЦГК «ДІЙ!-Вінниця».

Партія затвердила свою передвиборну програму у вересні 2020 року.  Вона доступна на сайті ЦВК.

Голова  Вінницької Обласної організації Політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» – Роман Андронійчук. Кандидат  на посаду міського голови – Сергій Моргунов.

 

Що обіцяє вінничанам «Українська стратегія Гройсмана»

Передвиборна програма розрахована на Вінницьку міську об’єднану територіальну громаду і містить багато конкретних обіцянок, проте механізм їхньої реалізації не прописано: «буде допрацьована та затверджена Стратегія розвитку Вінницької міської ОТГ до 2030 р. – «Вінниця 3.0», в рамках якої обіцяють створити понад 12 тис. нових робочих місць; створити більше 1250 додаткових місць у дитячих садках, провести реконструкцію з утепленням 17 дитячих садків та шкіл; оновити стадіони 5 шкіл та басейнів у 2 школах, закласти нову школу та відкрити 6 нових садочків; завершити будівництво регіонального кардіоцентру, нового корпусу лікарні швидкої медичної допомоги, зробити реконструкцію терапевтичного корпусу МКЛ №1 та міського пологового будинку №1; зробити  капітальний ремонт 230 прибудинкових територій; проведення модернізації всієї системи водопідготовки та очисних споруд і продовження комплексної очистки русла Південного Бугу в межах міста; оновити близько 50 км доріг. Вінничани також отримають ще 130 одиниць муніципального транспорту, в тому числі за рахунок власного виробництва тролейбусів, придбання нових автобусів й оновлення трамвайного парку, у місті з’явиться ще 50 км велодоріжок; 80% усіх вуличних світильників замінити на сучасні світлодіодні лампи; збудувати сучасний сміттєпереробний комплекс. Партія планує відкрити оновлений спорткомплекс з басейном по вул. Янгеля; осучаснити площу Європейську, Майдан Небесної Сотні, Центральний парк, сквер «Кумбари» та парк «Хімік»; розвиватимемо систему транспортного сполучення, а також мережу Прозорих офісів, підліткових клубів та культурних центрів.

За методологією, розробленою Мережею Центрів громадського контролю «Дій!», ми перевірили чи є в передвиборній  програмі партії пункти , які не є в повноваженнях депутата міської ради (відповідно до Законів України “Про статус депутатів місцевих рад” та “Про місцеве самоврядування в Україні”), чи немає  потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів, зробили загальний огляд пропозицій по різних  сферах: економіка, екологія, безпека, соціальна сфера, місцеве самоврядування, інфраструктура, культура, молодь і спорт.

Передвиборна програма «Української стратегії Гройсмана»  не містить  пунктів, які не є в повноваженнях депутатів місцевої  ради.

У програмі немає потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів.

Передвиборна програма розбита на одинадцять пунктів: «Нові робочі місця», «Сучасна економіка», «Наші діти», «Якісна медицина», «Мій двір», «Блакитна інфраструктура міста», «Сучасна інфраструктура і якісні послуги», «Дороги і транспорт», «Муніципальні інвестиції», «Велика Вінниця».

 

Місцеве самоврядування

У програмі прописано, про керування  принципами прозорості та нульової толерантності до корупції, громадської участі і сталості.

Здоров’я

У програмі пишуть, що міська система охорони здоров’я має бути готова до викликів, пов’язаних з епідеміями. «Ми завершимо будівництво регіонального кардіоцентру, нового корпусу лікарні швидкої медичної допомоги, зробимо реконструкцію терапевтичного корпусу МКЛ №1 та міського пологового будинку №1.»

Освіта

В програмі обіцяють що, буде створено більше 1250 додаткових місць у дитячих садках, проведено реконструкцію з утепленням 17 дитячих садків та шкіл; оновлено стадіони 5 шкіл та басейнів у 2 школах. Буде закладена нова школа та відкриті 6 нових садочків.

Соціальні послуги

У програмі обіцяють належний доступ до якісних послуг – для кожного мікрорайону і кожної приєднаної громади, а також розвиток  мережі  Прозорих офісів.

Екологія

У програмі обіцяють провести модернізацію всієї системи водопідготовки та очисних споруд і продовжити комплексну очистку русла Південного Бугу в межах міста. Також пишуть про побудову сучасного сміттєпереробного комплексу, який відповідатиме європейським екологічним стандартам.

Економіка

У програмі пишуть, що буде  створено понад 12 тисяч нових робочих місць, Вінниця розпочне впровадження нових підходів в економіці міста, базуючись на засадах зеленої економіки та високих технологіях, використовуючи аграрний потенціал Вінниччини. Також у програмі йдеться: «Великі інфраструктурні проекти, необхідні місту, це – сучасний аеропорт з реконструйованою злітною смугою та міст через залізничні колії, який з’єднає Замостя і Тяжилів»

Інфраструктура

У програмі обіцяють зробити капітальний ремонт 230 прибудинкових територій, розвивати систему транспортного сполучення: «У планах – оновити близько 50 км доріг. Вінничани також отримають ще 130 одиниць муніципального транспорту, в тому числі за рахунок власного виробництва тролейбусів, придбання нових автобусів й оновлення трамвайного парку. У місті з’явиться ще 50 км велодоріжок». Також у програмі обіцяють модернізувати системи теплозабезпечення, 80 відсотків усіх вуличних світильників замінити на сучасні світлодіодні лампи. У програмі обіцяють також осучаснити площу Європейську, Майдан Небесної Сотні, Центральний парк, сквер «Кумбари» та парк «Хімік».

Культура та спорт

У програмі обіцяють розвивати мережу культурних центрів, відкриття оновленого спорткомплексу з басейном по вул. Янгеля.

Робота з молоддю

У програмі обіцяють розвивати мережу підліткових клубів.

Щодо напрямку безпека у програмі інформації немає.

 

УСГ

 

Із програмою партії “Українська Стратегія Гройсмана” можна ознайомитися за посиланням.

Із офіційними програмами політичних сил, які балотуються на місцеві вибори 25 жовтня 2020 року можна ознайомитися на сайті ЦВК.

ЦГК «ДІЙ!-Вінниця» продовжує аналізувати програми політичних партій, які за  результатами опитування, проведеного  Соціологічною групою «Рейтинг»  протягом 1-13 вересня серед мешканців Вінниці, долають 4 відсотковий бар’єр  – «Українська стратегія», «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Партія Вінничан».

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds