Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

«Батьківщина» обіцяє вінничанам слідкувати за тарифами на комунальні послуги, цільові програми для бізнесу та заборону гральних закладів

«Батьківщина» обіцяє вінничанам слідкувати за тарифами на комунальні послуги, цільові програми для бізнесу та заборону гральних закладів

Що обіцяють вінничанам  у передвиборній  програмі  Вінницької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» для участі у виборах до Вінницької міської ради 25 жовтня 2020 року, проаналізували представники ЦГК «ДІЙ!-Вінниця».

Партія затвердила свою передвиборну програму у вересні 2020 року.  Вона доступна на сайті ЦВК.

Голова  Вінницької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»  – Олег Мейдич.  Кандидат  на посаду міського голови – Наталія Солейко.

 

Що обіцяє вінничанам «Батьківщина»

Передвиборна програма розрахована на область, а не на місто. У програмі багато декларативних намірів та загальних фраз: забезпечення юридичного захисту законних інтересів громадян, гарантування соціального захисту, забезпечення повної безпеки та захищеності в усіх сферах; створення взаємоузгодженої системи реформування житлово-комунальної галузі  з впровадження енергозберігаючих технологій; виважена кадрова політика, яка базується на повній нетерпимості до корупції; новий та системний підхід з розвитку молодіжного руху, що здійснюється в законодавчій, виконавчій, судовій сферах; стимулювання як споживача так й надавача послуг до сприяння втілення енергозберігаючих технологій, переходу до управління будинками силами співвласників та викорінення будь-яких посередників з ланки надавач-отримувач послуги.

З конкретних обіцянок з програми вдалося виокремити, що у кожній місцевій раді  команда прискіпливо слідкуватиме за формуванням тарифів на комунальні послуги; розробка програм щодо інноваційного підходу розвитку та модернізації мережі закладів культури; впровадження цільових програм підтримки малого та середнього бізнесу;  проголошення території місцевих громад вільними від грального бізнесу шляхом заборон створення гральних закладів в них.

За методологією, розробленою Мережею Центрів громадського контролю «Дій!», ми перевірили чи є в передвиборній  програмі партії пункти , які не є в повноваженнях депутата міської ради (відповідно до Законів України “Про статус депутатів місцевих рад” та “Про місцеве самоврядування в Україні”), чи немає  потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів, зробили загальний огляд пропозицій по різних  сферах: економіка, екологія, безпека, соціальна сфера, місцеве самоврядування, інфраструктура, культура, молодь і спорт.

Передвиборна програма «Батьківщини» містить багато пунктів, які не є в повноваженнях депутатів місцевої ради: реформування всієї системи муніципального менеджменту, організація всеукраїнського референдуму; про заборону продажу сільськогосподарської землі; створення взаємоузгодженої системи реформування житлово-комунальної галузі; оптимізація структури органів державної влади і місцевого самоврядування; забезпечення нового та системного підходу з розвитку молодіжного руху, що здійснюється в законодавчій, виконавчій, судовій сферах; проголошення території місцевих громад вільними від грального бізнесу шляхом заборон створення гральних закладів в них

У програмі немає потенційного посягання на права людини чи інших  дискримінаційних пунктів.

У програмі зроблено акцент, що партія «Батьківщина» вже 20 років працює для України та її громадян.

Місцеве самоврядування

У програмі прописано  встановлення об’єктивних цін на комунальні послуги, реформування всієї системи муніципального менеджменту з урахування особливостей проблематики та специфіки територіальних громад області. У програмі йдеться: «Створення взаємоузгодженої системи реформування житлово-комунальної галузі з урахуванням вимог часу в частині впровадження енергозберігаючих технологій; стимулювання як споживача так й надавача послуг до сприяння втілення енергозберігаючих технологій за рахунок різноманітних джерел, в частині переходу до управління будинками силами співвласників та викорінення будь-яких посередників з ланки надавач-отримувач послуги». Також у програмі пишуть про оптимізацію структури органів державної влади і місцевого самоврядування та виважену кадрову політику, яка базується на повній нетерпимості до корупції та має діяти на засадах відкритості, гласності, професіоналізму, науковості, колегіальності та незалежності у прийнятті рішень.

Освіта

У програмі прописано: «В умовах ощадливого використання бюджетних коштів – недопущення скорочення закладів освіти»

Безпека

У програмі є пункт про забезпечення повної безпеки та захищеності в усіх сферах, які гарантовані за Конституцією та законодавством України, але не реалізовані.

Економіка

В програмі обіцяють «впровадити цільові програми підтримки малого та середнього бізнесу, для створення єдиних умов ведення підприємницької діяльності, задля підтримки підприємництва та з метою подолання безробіття через сприяння новітніх підходів, направлених на стимулювання самозайнятості населення». У програмі обіцяють проголосити території місцевих громад вільними від грального бізнесу шляхом заборон створення гральних закладів в них.

Культура та спорт

У програмі прописано збереження мережі закладів культури, розробка програм щодо інноваційного підходу їх розвитку та модернізації.

Робота з молоддю

У програмі пишуть про «новий та системний підхід з розвитку молодіжного руху, що здійснюється в законодавчій, виконавчій, судовій сферах і ставить за мету створення соціально-економічних, політичних, організаційних, правових умов та гарантій для життєвого самовизначення, інтелектуального, морального, фізичного розвитку молоді, реалізації її творчого потенціалу як в інтересах України, так і в інтересах регіону».

Щодо наступних напрямків таких як медицина, соціальні послуги, екологія, інфраструктура у програмі інформації немає.

батьківщина

 

Із програмою партії “Батьківщина” можна ознайомитися за посиланням.

Із офіційними програмами політичних сил, які балотуються на місцеві вибори 25 жовтня 2020 року можна ознайомитися на сайті ЦВК.

ЦГК «ДІЙ!-Вінниця» продовжує аналізувати програми політичних партій, які за результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг»  протягом 1-13 вересня серед мешканців Вінниці, долають 4 відсотковий бар’єр  – «Українська стратегія», «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Партія Вінничан».

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Інга Фляжнікова

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds