Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Затверджена стратегія міста, «земельні» конфлікти трьох депутатів та зміни в громадський бюджет – остання сесія Вінницької міськради

Затверджена стратегія міста, «земельні» конфлікти трьох депутатів та зміни в громадський бюджет – остання сесія Вінницької міськради

Більше 90 питань розглянули депутати у п’ятницю, 26 лютого під час чергового засідання сесії вінницької міської ради. Міські обранці затвердили Стратегію розвитку міста 2030, дозволили транспортній компанії придбати у лізинг десять автобусів, знову затверджували «пакетом» зміни до статутів департаментів та комунальних підприємств та голосували за традиційні «земельні» питання. Не обійшлось без депутатських конфліктів інтересів.

Першим питанням міський голова Сергій Моргунов представив Стратегію розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року – Стратегія 3.0.  Серед ключових стратегічних проектів у документі міська рада планує будівництво нового транспортного мосту через Південний Буг, реконструкцію Центрального парку та поєднання його з Європейською площею пішохідною вулицею Грушевського, облаштування парку Дружби народів та будівництво аквапарку біля нього, ревіліталізацію (оновлення, перетворення -ред.) території колишнього санаторію ім.Коцюбинського у громадський простір, реалізацію проекту «Вінницька миля» та інші

Також депутати проголосували за зміни до Положення про Бюджет громадських ініціатив. Тепер проекти  переможців будуть визначати за новою формулою, а для створення «рівних» умов участі в конкурсі приєднаних територій, які мають значну різницю у кількості населення, та визначення рейтингу проєктів-переможців у Положенні встановили коефіцієнти для кожного населеного пункту. Нагадаємо, У 2021 році Вінницька міська територіальна громада збільшилася та стала складатися з: Вінницької, Вінницько-Хутірської, Великокрушлинецької, Гавришівської, Деснянської, Малокрушлинецької, Писарівської (с. Писарівка та с. Щітки), Стадницької громад.

 

Конфлікти депутатів «від Стратегів» Науменка та Бабія

У 72 земельному питанні депутати проголосували одразу за затвердження документації із землеустрою, передачу в постійне користування, припинення постійного користування, поновлення, припинення та відмову  в поновленні договорів оренди земельних ділянок та надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

У цьому питанні конфлікт інтересів заявляли одразу два депутати. Депутат Вінницької міської ради Дмитро Науменко від «Української стратегії Гройсмана», який у листопаді був призначений виконуючим обов’язки начальника КП «Комбінат комунальних підприємств»  мав конфлікт інтересів у питанні про передачу цьому підприємству  36,4731га, кадастровий номер 0510100000:02:109:0002 за адресою: м. Вінниця, вул. Бесарабське шосе, 2, для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування, за рахунок земель комунальної власності.

«Комбінат комунальних підприємств»  займається організацією поховання та ритуальним обслуговуванням населення, благоустроєм кладовищ та меморіалів, транспортуванням  померлих з місця подій до судово-медичного моргу… Раніше згадана земельна ділянка, на якій знаходиться Сабарівське кладовище, була у постійному користуванні Департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради.

Нагадаємо, Науменко Дмитро Олександрович був сільським головою Писарівки, яка увійшла до Вінницької ОТГ. На виборах в жовтні обраний депутатом Вінницької міської ради

 

Депутат Петро Бабій від «Української стратегії Гройсмана», який був також депутатом попереднього скликання, заявив конфлікт інтересів у пункті  про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що перебуває у користуванні Товариства з обмеженою відповідальністю «Магістраль-2002»  площею 0,1051 га, кадастровий номер 0510100000:03:004:0074, що розташована за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна, 3-И, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, на якій розташовані об’єкти нерухомого майна належні підприємству.

Петро Бабій є одним із засновників  ТОВ  «Магістраль-2002».  Підприємство збирається викупити земельну ділянку з комунальної власності.

Журналісти знайшли у відкритому доступі ухвалу Вінницького апеляційного суду від 20 лютого 2020 року, у якій йде мова про те, що ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області надано дозвіл на проведення обшуку нежитлової будівлі з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна, 17А, яка належить на праві приватної власності ТОВ “Магістраль-2002 у рамках  кримінального провадження №32019020000000094 від 27.12.2019 . В ухвалі йдеться, що саме там знаходиться нелегальна АЗС, яка здійснює реалізацію незаконно виготовленого дизельного палива .

 

Конфлікт інтересів депутата Педорченка

У 74 земельному питанні «Про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення та продовження терміну укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки» одразу в двох додатках свої земельні питання вирішував новообраний депутат Олександр Педорченко, який заявив конфлікт інтересів. Депутати проголосували за продаж йому земельної ділянки  площею 0,0608 га (кадастровий номер 0510100000:01:012:0214), за 482 247 гривень для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Ділянка розташована по вулиці В’ячеслава Чорновола (біля будинку №27).

У проекті рішення вказано, що на цій ділянці розташовані належні заявнику об’єкти нерухомого майна. У листопаді 2020 року він уклав договір оренди на ділянку, що перебувала у комунальній власності. Таким чином отримав право на її викуп без аукціону.

Мова йде про майбутній торгово-побутовий комплекс «City Center» із закритим паркінгом, який будується біля «Набережного кварталу».

У лютому 2017 року виконком вінницької міськради погодив Олександру Педорченку містобудівні умови та обмеження на проектування багатоповерхового торгово-побутового комплексу з приміщеннями  громадського призначення та паркінга закритого типу по вул. Громова\В.Чорновола, 2\27 в м.Вінниці.

Уже в листопаді того 2017 року департамент архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради надав дозвіл про початок будівельних робіт 11-поверхового комплексу площею в п’ятнадцять з половиною тисяч квадратних метрів.

У цьому ж питанні депутати погодили продаж Олександру Педорченку ще однієї ділянки на неконкурентних засадах. Вона розташована поруч з попередньою, розрахована на будівництво та обслуговування будівель торгівлі, має площу  0,0163 га (кадастровий номер 0510100000:01:012:0238). Цю ділянку депутату продають за 129 287 гривень.

У 2015 році Олександр Педорченко балотувався до вінницької міської ради від радикальної партії Олега Ляшка. Згодом, у 2018 робив внески до виборчого фонду партії «Батьківщина».

Скріншот з інформаційно-аналітичної системи «YouControl»

 

У 2020 році Педорченко став депутатом Вінницької міськради від «Опозиційної платформи – За життя».

Фото: “20 хвилин”

 

 

 

 

У поданій 2 грудня 2020 року декларації про доходи Олександр Педорченко вказав що має корпоративні права (50% від загального капіталу) у ТОВ «Приват Безпека». Основний вид діяльності цієї компанії – діяльність приватних охоронних служб.

 

74 питанням депутати також затвердили продаж за 277 992 гривень земельної ділянки площею 0,0324 га (кадастровий номер 0510100000:02:080:0407), що розташована за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 85 – А ТОВ «Пирогова 85А». Вартість квадратного метру склала  858 гривень.

Призначення ділянки – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Це рішення цікаве тим, що земельна ділянка знаходиться у дворі  між будинками по вулиці Пирогова, 85 та 87.

У минулому році мешканці цих будинків збирали підписи проти будівництва на цьому місці офісного центру, стверджуючи, що це їхня прибудинкова територія. Не зважаючи на це,  Вінницька міська рада ще у 2007 році віддала ділянку в оренду ТОВ “Пирогова 85А”,  власником якого був депутат Віктор Мацера.

На ній знаходилась занедбана  будівля,  яка колись була  дитячою кімнатою, у якій за радянських часів збирались піонери . У 2019 році підприємству  надали містобудівні умови на забудову на цій ділянці офісного приміщення. Після цього Віктор Мацера продав його підприємцю Олександру Ольштинському

 

Головне фото: Анастасія Дем’янчук

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds