Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Автобуси у лізинг, продаж прибудинкової території, розробка генплану Стадниці, зміни до статутів – майже 90 питань для вінницьких депутатів

Автобуси у лізинг, продаж прибудинкової території, розробка генплану Стадниці, зміни до статутів – майже 90 питань для вінницьких депутатів

За розпорядженням міського голови шоста сесія вінницької міської ради 8 скликання відбудеться завтра, 26 лютого 2021 року, о 10.00 годині в залі засідань міської ради. На розгляд сесії виносяться 88 питань порядку денного та різне.

Серед них депутати мають затвердити Програму антикризової підтримки громади на 2021 рік, заслухати звіт начальника Вінницького районного управління поліції, прийняти рішення про розробку генерального плану та плану зонування с. Стадниці та внести зміни до статутів в частині поширення повноважень, прав та обов’язків на приєднані території. кількох комунальних підприємств та департаментів міської ради.

Першим питанням міські обранці мають затвердити Стратегію розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року – Стратегія 3.0.  Серед ключових стратегічних проектів у документі міська рада планує будівництво нового транспортного мосту через Південний Буг, реконструкцію Центрального парку та поєднання його з Європейською площею пішохідною вулицею Грушевського, облаштування парку Дружби народів та будівництво аквапарку біля нього, ревіліталізацію (оновлення, перетворення -ред.) території колишнього санаторію ім.Коцюбинського у громадський простір, реалізацію проекту «Вінницька миля» та інші.

Бюджет громадських ініціатив збільшиться

15 питанням депутати затверджуватимуть зміни до «Положення про бюджет громадських ініціатив». На початку лютого у ХАБі «Місто змістів» відбувся круглий стіл, де представники громадськості, виконавчих органів і старости трьох старостинських округів обговорювали зміни до положення про громадський бюджет. З 19 листопада до 31 грудня 2020 року був  оголошений збір пропозицій до умов конкурсу, за результатами якого надійшли дві пропозиції щодо внесення змін до правил конкурсу, одну з яких подав ЦГК «ДІЙ-Вінниця». Для того, щоб підвищити конкурентоспроможність приєднаних громад для участі у конкурсі ми пропонували встановити для них окрему квоту на проекти – два малих та два великих проекти на одну приєднану громаду.

Фото: Вінницька міська рада

У 2021 році Вінницька міська територіальна громада збільшилася та стала складатися з: Вінницької, Вінницько-Хутірської, Великокрушлинецької, Гавришівської, Деснянської, Малокрушлинецької, Писарівської (с. Писарівка та с. Щітки), Стадницької громад.

Під час заходу, учасники обговорили два ключових питання – обсяг виділених коштів на 2021 рік на реалізацію проектів та оновлену формулу, за якою розраховується рейтинг проектів.

У 2022 році на реалізацію проектів-переможців конкурсу 2021 року заплановано 10 млн грн. На проєкти, які реалізовуватимуться на територіях селища та сіл, приєднаних до міста, пропонується спрямувати видатки в обсязі 20 відсотків від затвердженого загального фонду конкурсу ( 2 млн грн).

Задля створення «рівних» умов участі в конкурсі приєднаних територій, які мають значну різницю у кількості населення, та визначення рейтингу проєктів-переможців  встановили коефіцієнти для кожного населеного пункту.

За результатами обговорення учасники підтримали запропоновані зміни, які врахували у проекті рішення, за яке голосуватимуть завтра.

 

Міські автобуси в лізинг

Серед рішень, міські обранці мають дозволити «Вінницькій транспортній компанії» придбати у лізинг десять міських автобусів турецької компанії Otokar, моделі Kent С CNG. Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. — дочірня компанія турецької фінансово-промислової групи Koç Holding, що спеціалізується на виробництві автобусів і військової техніки.

Фото: otokar.in.ua

Окрім цього, депутати мають дозволити комунальному підприємству укласти договір фінансового лізингу з публічним акціонерним товариством акціонерним банком «УКРГАЗБАНК» на 60 місяців (5 років). Вартість усіх автобусів не повинна перевищувати 2 650 000 євро.  У проекті рішення вказано, що авансовий платіж має бути не менше 50 відсотків від вартості автобусів, тобто орієнтовно 1,3 мільйона євро. Відсоткова ставка становитиме не більше – 9,7% річних у гривні. По закінченні строку лізингу департаменти комунального майна і енергетики, транспорту та зв’язку міської ради мають оформити право власності на автобуси та передати їх у господарське відання «Вінницькій транспортній компанії»

На сайті компанії вказано, що автобуси працюють на дизельному пальному, випускаються з двома або трьома дверцятами, різної довжини та різною конфігурацією сидінь. Салон може вмістити до 101 пасажира та має розміри 10,8 або12 метрів.

Фото: otokar.in.ua

Вінницька транспортна компанія буде закупляти автобуси відповідно реалізації проекту  «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Вінницької міської територіальної громади»

 

Землю в дворах багатоповерхівок на Пирогова продадуть

У першому  додатку земельного питання №74 депутати мають затвердити вартість земельної ділянки площею 0,0324 га (кадастровий номер 0510100000:02:080:0407), що розташована за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 85 – А, в розмірі 277 992 гривень. Вартість квадратного метру складе  858 гривень.  Призначення ділянки – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Цим же рішенням  земельну ділянку дозволяють продати ділянку  ТОВ «Пирогова 85А».

Це рішення цікаве тим, що земельна ділянка знаходиться у дворі  між будинками по вулиці Пирогова, 85 та 87. У минулому році мешканці цих будинків збирали підписи проти будівництва на цьому місці офісного центру, стверджуючи, що це їхня прибудинкова територія. Не зважаючи на це,  Вінницька міська рада ще у 2007 році віддала ділянку в оренду ТОВ “Пирогова 85А”,  власником якого був депутат Віктор Мацера. На ній знаходилась занедбана  будівля,  яка колись була  дитячою кімнатою, у якій за радянських часів збирались піонери .

У 2019 році підприємству  надали містобудівні умови на забудову на цій ділянці офісного приміщення. Після цього Віктор Мацера продав його підприємцю Олександру Ольштинському.

 

Адмінбудівлі з підземним ходом змінюють статус

86 питанням депутати мають внести зміни до рішення № 2282 від 22.05.2020 “Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації”.

В проекті рішення йдеться про зміну статусу “адміністративної будівлі з підвалом” по вулиці  Монастирська,1 на “нежитлові приміщення”. ЇЇ знову зможуть  виставити на аукціон уже з таким статусом.

Нагадаємо, що в долі  цієї будівлі «ДІЙ!-Вінниця» бере активну участь уже кілька років – ми робили журналістські розслідування, писали звернення до міської ради, заяви до поліції, створили петицію про створення у будинку музею «Підземна Вінниця». На жаль, попри велику кількість репостів та  постів на підтримку, вона не набрала необхідних 350 голосів за два тижні на свою підтримку. Центр отримав відповідь від міської ради як на звернення громадян – будівлю все рівно продадуть.

У 2019 році, у підвалі цієї будівлі знайшли 13-метровий підземний хід, який може бути частиною старовинних ходів, що ведуть від середньовічного комплексу єзуїтського монастиря, який нині займає Держархів Вінницької області, який є пам’яткою архітектури національного значення.  Будівля розташована напроти цього комплексу.

Адміністративну будівлю з підвалом по вулиці Монастирська,1,  у 2019 році намагались продати на аукціоні з стартовою ціною чотири мільйони гривень. Коли ціна впала до двох мільйонів, і про це почали писати місцеві ЗМІ, будівлю зняли з аукціону.

Журналісти знайшли документ, який вказував, що ця будівля була внесена до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини станом на 2007 рік. Як з’ясувалось, чиновники  не затвердили його належним чином, а тому об’єкт не отримав статус та охоронний номер. Це де-юре, але де-факто будівля через це не стала менш цінною для громади. А в переліку було 43 таких будівлі.

Журналісти  написали заяву до поліції по будівлі на Монастирській,1 з доказовою базою у вигляді матеріалів, які ми оприлюднювали протягом двох років. Ми вбачаємо у діях посадовців міської ради злочин, що має каратись за статтею 298 КК України, а саме умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження пам’яток- об’єктів культурної спадщини. Наші матеріали вказують на те, що будівлю навмисне роками доводили до руйнації, приховуючи наявність під нею підземних ходів.  

Отримали підтвердженнящо копії матеріалів, які вона надала у вигляді доказової бази того, що посадові особи Вінницької міської ради знищують культурну спадщину міста, долучили до існуючого кримінального провадження. Але по сьогоднішній день поліція нічого не повідомила про результати розслідування.

Головне фото: Анастасія Дем’янчук

 

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds