Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Вінницькі депутати дозволили віддати «Імперіал» під Малу академію для «Музею науки»

Вінницькі депутати дозволили віддати «Імперіал» під Малу академію для «Музею науки»

На засіданні сесії, що відбулась у п’ятницю, 30 травня, депутати затвердили рішення про ліквідацію комунального підприємства «Добродій», а також рішеннями зменшили статутний капітал КП «Вінницька міська аптека», затвердили новий порядок використання коштів за оплату фактично виконаних обсягів пасажироперевезень, дали дозвіл нна продовження будівництва кладовища у Сабарові та заслухали виконання міського бюджету за І квартал 2021 року.

Також на засіданні сесії прозвучало декілька конфліктів інтересів від депутатів.

 

Конфлікт інтересів Ярової

У першому питані з додатковими змінами «Про внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік, затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2020 № 51» конфлікт інтересів заявила депутатка від «Української стратегії Гройсмана» Світлана Ярова. Також вона є  директоркою КП «Вінницький муніципальний центр інновацій». І на неї як на голову постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку покладено контроль за виконанням цього рішення. Що саме викликало конфлікт інтересів депутатки журналістам знайти не вдалось.

Світлана Ярова також заявляла конфлікт інтересів у шостому питанні, яким депутати вносили зміни до Бюджету на 2021 рік.

 

Продовження будівництва кладовища в Сабарові

У 26 питання конфлікт інтересів заявив депутат, Дмитро Науменко. Дмитро – колишній голова Писарівської сільської ради, яка ввійшла до складу Вінницької міської територіальної громади, нині директор комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств». Вінницька міська рада укладе договір суперфіцію з департаментом комунального господарства на земельну ділянку площею 36,4731 га, яка перебуває в постійному користуванні КП «Комбінат комунальних підприємств».

Мова йде про земельну ділянку в Сабарові, яка відведена для будівництва кладовища. Договір суперфіцію планують заключити терміном на 10 років.

Згідно з відомостей публічної кадастрової карти, земельна ділянка була зареєстрована в жовтні 2016 року, право на постійне користування земельною ділянкою комунальне підприємство у квітні 2021 року.

 

Бабій чи Ткачук?

У 27 питанні міський голова Сергій Моргунов повідомив про конфлікт інтересів депутата Петра Бабія. Питання стосувалось продажу земельної ділянки площею 0,0109 га. за майже 100 тисяч гривень. За висновком експертної оцінки землі, яка була проведена 7 травня, вартість одного квадратного метра становить 883 гривні 24 копійки.

У проекті рішення вказано, що на земельній ділянці розташовані об’єкти майна, які належать покупцеві ділянки – ТОВ «АЙ.ДЖ.ТІ. ЕНД ДІ. КОМП’ЮТЕРС». Згідно кадастрової карти, цю ділянку підприємство орендує з вересня 2020 року, при чому орган, який здійснив державну реєстрацію права (в державному реєстрі прав) – Якушинецька сільська рада Вінницького району. Хоча сама ділянка, як і юридична адреса підприємства знаходяться у Вінниці.

За інформацією аналітичної системи Youcontrol, компанія ТОВ «АЙ.ДЖ.ТІ. ЕНД ДІ. КОМП’ЮТЕРС» була заснована у серпні 2005 року Євгеном Дьомкіним та відомими у Вінниці бізнесменами та депутатами – братами Ткачуками – Ігорем та Геннадієм. З 2016 року засновниками та беніфіціарами підприємства значаться Ткачук Віталій Ігоровичсин чинного депутата Вінницької міськради Ігора Ткачука та Ткачук Ігор Геннадійович, син Геннадія Ткачука.

Зв’язку між підприємством та депутатом Петром Бабієм журналісти не знайшли. На засіданні не прозвучала заява про конфлікт інтересів Ігоря Ткачука. Обидва депутата були відсутні на сесії.

 

Музей науки

Одним з останніх питань, депутати внесли комунальну будівлю за адресою: Хлібна,1 (літ. Е) до Переліку нерухомого майна, щодо якого прийнято рішення про передачу в оренду без проведення аукціону за заявами потенційних орендарів. Мова йде про відомий колись ресторан «Імперіал», що знаходиться у Центральному парку міста. Колишній ресторан межує з «луна-парковою» ділянкою та майбутнім будівництвом багатофункціонального комплексу по Магістрацькій.

– Це дуже важливе питання. Пам’ятаєте взимку припинив роботу «Музей науки», який був в «Скайпарку»? До мене звернулась Гриневич Лілія Михайлівна, колишній міністр освіти. Я дякую їй за цю ініціативу. – прокоментував рішення міський голова Сергій Моргунов.- Вона сконтактувала нас з Малою академією наук, і ми домовились, що даємо їм приміщення. І ми знайшли таке приміщення. Якщо пам’ятаєте колись в парку був такий ресторан «Імперіал». Ми там розмістимо Малу академію наук, саме музей науки. Це природньо, там поряд є планетарій. Можна буде зробити комплекс Музей науки, планетарій та в теплий період року додати якісь локації для навчання наших дітей і на вулиці. Мала академія наук виділяє ресурс на ремонт безпосередньо цього приміщення. Ми також будемо приймати дольову участь в цьому. Я маю надію, що на наступний рік ми відкриємо новий Музей науки на базі цього приміщення в місті Вінниці.

Нагадаємо, у січні 2020 року міські депутати прийняли рішення, яким внесли зміни до «Переліку об’єктів інвестування, по яких інвестор визначається шляхом проведення конкурсу».

До переліку додали  нежитлову будівлю (літ. Е) за адресою Хлібна,1  та нежитлові будівлі комплексу літ. Б,В,Г,Д та огорожу за адресою Оводова,1 (Маєток Кумбари).

Оскільки за адресою парку Хлібна,1 у переліку об’єктів комунальної власності перебуває близько десяти будівель, журналісти отримали на запит усі технічні паспорти на них.

Лише таким чином вдалось дізнатись, яку саме будівлю під літерою Е внесли у перелік об’єктів інвестування. Виявилося, що інвестору планують віддати будівлю танцювальної зали Центрального парку. Вінничани знають її як ресторан «Імперіал» та кафе «Пікова дама». 

Ця будівля була побудована у 1952 році для потреб сільськогосподарських виставок та виставок народного образотворчого мистецтва. В 90-ті роки тут з’явилось кафе “Пікова дама” та ресторан “Імперіал”. 

Фото: Facebook – Alexandr Loginov

Зараз будівля знаходиться в занедбаному стані, ресторан та кафе вже давно не функціонують.

 

Головне фото: Анастасія Демянчук

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds