Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Вінницькі депутати дозволять продати нові приміщення комунальної власності, дадуть дозвіл на забудову на березі Південного Бугу та «підготують» земельну ділянку з підземеллями для передачі у приватні руки

Вінницькі депутати дозволять продати нові приміщення комунальної власності, дадуть дозвіл на забудову на березі Південного Бугу та «підготують» земельну ділянку з підземеллями для передачі у приватні руки

За розпорядженням міського голови восьма сесія вінницької міської ради 8 скликання відбудеться завтра, 30 квітня 2021 року, о 10.00 годині в залі засідань міської ради. На розгляд сесії виносяться 56 питань порядку денного та різне.

Серед них депутати мають затвердити створення нового комунального підприємства та статут нового дитячого садочку, прийняти інтеркультурну стратегію, поповнити статутний капітал «Вінницяміськтеплоенерго» на 46 мільйонів та затвердити стратегії партнерства між вінницькою міською радою та  громадськими організаціями.

Першим питанням депутати внесуть зміни та доповнення до Програми соціально-економічного розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік. Серед іншого, зміни стосуватимуться  «Програми капітального будівництва на 2021 рік». У ній з бюджету розвитку міста передбачені майже півтора мільйони гривень на реконструкцію адмінбудівлі по вул. Соборна,36 (колишня будівля Ощадбанку), 821 тисяча гривень на реконструкцію будівлі аеровокзалу КП “Аеропорт Вінниця”. У програмі вказано, що місто ймовірно не отримає майже вісім з половиною мільйонів гривень з державного бюджету на продовження будівництва Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології по вул. Хмельницьке шосе.

 

Нові об’єкти для приватизації

З 43 по 47 питання порядку денного депутати ухвалюватимуть зміни та доповнення до рішення Вінницької міської ради від 22.05.2020 р. №2282 «Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності, що  підлягають приватизації».

Як вказано в 43 проекті рішення, «розглянувши пропозиції Аукціонної комісії з продажу об’єктів комунальної власності Вінницької міської територіальної громади (протокол від 06.04.2021 р.), міська рада вирішила додати у  «Перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації способом аукціону (група А)» нежитлове приміщення, площею 90,9 квадратних метра за адресою вул. Соборна, 25. У цьому будинку на першому поверсі знаходиться магазин «Варшава».

Джерело: google.com

Наступним, аналогічним рішенням у перелік об’єктів додають нежитлове приміщення за адресою Гоголя, 21, площею 75,3 квадратних метра. У цьому будинку, за інформацією Google, знаходиться офіс компанії інтернет-провайдера «Вінфаст» та молодіжна організація «Пласт».

Джерело: google.com

45 та 46 питаннями в цей перелік внесуть нежитлові приміщення першого та другого поверху будівлі площею 25,6 та 61.4 квадратні метри відповідно. Сама ж будівля знаходиться в історичному ареалі міста за адресою Театральна, 47. Приватизація відбудеться способом аукціону (Група А). У цей самий перелік додають це один об’єкт – нежитлову будівлю площею 65,1 кв.м. за адресою Киїівська,52.

Джерело: google.com

Будівлю на продаж, землю в постійне користування

У 34 питанні порядку денного в одному з додатків міська рада планує передати комунальному підприємству «Агенція муніципальної  нерухомості» Вінницької міської ради в постійне користування земельну ділянку  площею 0,0323 га, кадастровий номер 0510100000:02:062:0026, на якій  знаходяться об’єкти нерухомого майна, що були передані на баланс заявнику, за  адресою: м. Вінниця, вул. Монастирська, 1. Ділянку передадуть з цільовим призначенням – для будівництва та обслуговування  об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування, за  рахунок земель комунальної власності.

Нагадаємо, двоповерхову будівлю з підземними ходами, яка знаходиться на цій земельній ділянці, вчергове виставили на продаж. Проведення аукціону з умовами призначений на 7 травня. Стартова ціна – 3 802 150 гривень.

В умовах продажу будинку прописано, що у дворічний строк з моменту реєстрації покупцем права власності на об’єкт приватизації новий власник має “провести (замовити) археологічне дослідження підземних приміщень об’єкта та ділянки культурного шару, результатом якого має бути висновок спеціалізованої організації відносно результатів вивчення з відповідними рекомендаціями (або охорона, консервація та музеєфікація виявлених і залишених на місці фрагментів стародавніх будівель і споруд, або за рішенням державних органів культурної спадщини виключення зі складу зон охорони археологічного культурного шару”.

Нагадаємо, що влітку 2019 року  у цій будівлі , яка знаходиться  у комунальній власності, дослідники  спільноти «Тіні. Вінниця» виявили  майже 13-метровий підземний хід. Він має два розгалуження – одне з них веде у бік проїжджої частини вулиці Монастирської і будівлі ліцею, інше – у протилежний – до вулиці Князів Коріатовичів і Південного Бугу.

Тоді будівля також була  виставлена на продаж, але без жодних умов, інформацію про підземні ходи під нею не розголошували. Її намагались продати за  4 мільйони гривень, потім ціна впала до двох мільйонів, але торги відмінили.

 

У центрі міста з’явиться нова «Гостевія»?

52 питанням порядку денного депутати мають затвердити договір про забудову території за адресою Князів Коріатовичів 5 та 7 (колишня Свердлова). Мова йде ймовірно про довгобуд  в історичному ареалі міста на березі Південного Бугу.

Як вказано в проекті рішення, «в рамках реалізації Проекту забудови підлягає земельна ділянка  (кадастровий номер: 0510136600:02:061:0006; площа: 0,129 га), розташована за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 7а в м. Вінниці і належна Стороні-2 на праві приватної власності. Стороною 2 у договорі є товариство з обмеженою відповідальністю «Солодкий світ ЛТД» в особі директора Гладько Вікторії Олегівни.  

Стосовно самої забудови – на цій ділянці планується будівництво чотирьох поверхового готельно-ресторанного комплексу з мансардою. Площа забудови становитиме 970 квадратних метрів, загальна ж площа комплексу становитиме чотири тисячі квадратних метрів. У договорі вказано, що забудовник має облаштувати паркувальну-зону орієнтовною кількістю у 40 машиномісць та виконати роботи по берегоукріпленню (з влаштуванням пірсу) в зоні, суміжній з територією майбутнього комплексу.

Фото: deputaty.in.ua

Саме ж будівництво планується в рамках нового містобудівного детального плану, який затвердили у жовтні 2020 року. Нагадаємо, 12 жовтня відбулись громадські слухання, на яких затвердили два детальні плани території: набережну від Центрального  до Староміського мосту та набережну від Староміського мосту до пляжу «Спартак».

За інформацією аналітичної системи YouControl ТОВ «Солодкий світ ЛТД» було засноване у травні 2017 року. Статутний капітал підприємства становить п’ять мільйонів гривень. Директор фірми – Гладько Вікторія Олегівна. Засновником та беніфіціарним власником підприємства є Гладько Надія Вікторівна, ймовірно мати Вікторії.

Надія Вікторівна також є власницею фірм НТП ТОВ-ФІРМА”ММ Хайтек”ЛТД, ТОВ «Голуба Світс», ТОВ «Будівельна компанія «Експерт», а також разом зі своїм чоловіком Олегом Гладьком є власниками відпочинкового комплексу «Гостевія» що за містом.

 

Головне фото: Анастасія Демянчук

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds