Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

«Богун-Сіті» у розстрочку, умови оренди для музею Науки та чергові баталії по «ВінницяФармація» – якою буде чергова сесія Вінницької міськради

«Богун-Сіті» у розстрочку, умови оренди для музею Науки та чергові баталії по «ВінницяФармація» – якою буде чергова сесія Вінницької міськради

За розпорядженням міського голови десята сесія вінницької міської ради 8 скликання відбудеться завтра, 25 червня 2021 року, о 10.00 годині в залі засідань міської ради. На розгляд сесії виносяться  59 питань порядку денного та різне.

Серед них депутати мають затвердити проект рішення про зміни та доповнення до Програми економічного і соціального розвитку, заслухати хід виконання Програми підвищення ефективності роботи комунальних підприємств, внести зміни до Положення про Департамент у справах засобів масової інформації та зав’язків з громадськістю, затвердити проект рішення про створення комунального закладу «Вінницько-Хутірська дитяча школа мистецтв» та затвердити умови оренди  колишнього ресторану «Імперіал», що у Центральному парку.

 

Зарплатня працівникам колишнього санаторію

Восьмим питанням порядку денного депутати внесуть зміни до рішення, яким у 2019 році визнали суспільну цінність санаторію Коцюбинського.

Проектом рішення передбачено, міська рада бере на себе гарантії задоволення вимог кредиторів в частині погашення заборгованості із виплати заробітної плати та сплати єдиного соціального внеску (в тому числі штрафні санкції та пеню) працівникам ДП «Дитячий санаторій ім. М. М. Коцюбинського» закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця». Також міська рада має надати пропозиції виконавчому комітету  щодо включення до бюджету міста на 2021 рік видатків погашення заборгованості з виплати заробітної плати колишніх працівників санаторію.

Нагадаємо, дитячий санаторій знаходиться в стані банкрутства через борг перед податковою службою, а це близько двох мільйонів гривень. Усе нерухоме майно підприємства влітку 2017 року перейшло у комунальну власність міста.

Нагадаємо, що  ще в 2018 році ЦГК «Дій-Вінниця» надіслав запит до вінницької міськради, де просив вказати, яка сума коштів надійшла до міського бюджету від дитячого санаторію за оренду землі за договорами оренди земельних ділянок від 04.08.2010 на підставі рішення міської ради від 24.06.2010 № 2877 за період з 01.01.2010 по 01.06.2018.

У журналістів виникла гіпотеза, що саме рішення про оренду землі стало фатальним для санаторію, який зараз знаходиться у стадії банкрутства.

Раніше санаторій користувався землею за Держактом на постійне користування.

В серпні 2010 року муніципалітет на підставі рішення міськради від 24 червня 2010 № 2877 передав в оренду ДП «Дитячому санаторію ім.Коцюбинського» земельну ділянку загальною площею 4,6016 га на 25 років. Ділянку розбили на 5 зон, яким згодом були присвоєні окремі кадастрові номери.

Санаторій мав сплачувати орендну плату у розмірі трьох відсотків від грошової оцінки землі, а це сукупно становило майже 151 з половиною тисяч гривень в рік. І це не враховуючи пені, у розмірі 0,3 відсотка несплаченої суми за кожен день прострочення. Хоча санаторій працював лише у літній сезон. Договір був підписаний між тодішнім секретарем міськради Сергієм Моргуновим та директором санаторію Миколою Бойчуком.

У відповіді, яку на вимогу суду нам надала фіскальна служба, вказано, що до бюджету м. Вінниці з 2010 року за договорами  оренди всього надійшло 339 824 гривень.

За 2010 рік – 39 542,04 грн

за 2011 рік -138 817,81 грн

за 2012 рік -135 778,2 грн

за 2016 рік -25 685,95 грн

З 2013 по 2015 роки, а також 2017-2018 роки, дитячий санаторій не сплачував оренду, що ймовірно призвело до банкрутства підприємства.

 

Третя спроба для землі під «Вінницяфармацією»

40 питанням депутати мають надати дозвіл на проведення експертно-грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що перебуває у користування ТОВ “Компанія “Бізнесторгінвест”. Спір за цю ділянку триває з  2018 року. Мова йде про земельну ділянку за адресою Соборна 9, що знаходиться під закинутою будівлею «Вінницяфармації».

Це питання уже втретє виноситься на розгляд депутатів на виконання рішень судів. Попередніх два рази депутати їх проігнорували та не прийняли відповідне рішення.

 

Цього разу до рішень судів додалися три вимоги державних виконавців Управління забезпечення примусового виконання рішень датовані лютим, квітнем та травнем цього року.

Нагадаємо, що окружний адміністративний суд міста Києва від 26 червня 2020 року  у справі №640/5877/19 своїм рішенням зобов’язав Вінницьку міську раду прийняти рішення щодо надання дозволу  ТОВ “Компанія “Бізнесторгінвест” на купівлю земельної ділянки, яка розташована на вулиці Соборній, 9,  де знаходиться нерухомість цього підприємства. Але міськрада не виконала це рішення суду.

Тому Окружний адміністративний суд міста Києва 24 лютого 2021 року прийняв чергове рішення. Цим рішенням визнано протиправною бездіяльність Вінницької міської ради, що полягає у не прийнятті рішення по суті заяви (клопотання) Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Бізнесторгінвест»  від 14.11.2018 року б/н «Про передачу у власність шляхом викупу земельної ділянки за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, б. 9». Зобов`язано Вінницьку міську раду прийняти рішення по суті заяви  у строки, встановлені законом.

Нагадаємо, що про цю будівлю на Соборній 9, та «туалетну» схему за якою збирались віддати під нею землю площею 0,0819 га ми писали у розслідувані «Чергова земельна схема у Вінниці: «таблеточки», готель та бізнес-леді». У ньому йдеться про те, що майже двадцять соток землі у центрі Вінниці міська влада збиралась віддати під готель за вдосконаленою «туалетною схемою» двом підприємицям, які володіли лише трьома двохсотими від загальної площі будівлі. Це 231,6 метрів квадратних недобудованих майстерень. Ця ж будівля була об’єктом антикорупційної екскурсії, яку ми проводили в кінці жовтня 2019 року.

 

Замість «Південного Бугу» «Богун-Сіті» з землею у розстрочку

43 питанням депутати розглянуть проект рішення «Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення та надання розстрочення платежу за придбання земельних ділянок».  Депутати мають дозволити  придбати у розстрочку земельну ділянку під колишнім готелем «Південний Буг» за адресою площа Героїв Чорнобиля,1 (кадастровий номер 0510100000:03:007:0409) Ділянку площею майже у 90 соток  продають ТОВ  «Агро Дельта Плюс» з розстрочення платежу на два роки за 8 508 200 гривень.

У проекті  йдеться, що рішення є підставою для здійснення державної реєстрації речових прав на земельну ділянку та отримання Витягу з державного реєстру прав на нерухоме майно про право власності на землю відповідно до діючого законодавства. Ця ділянка перебуває в історичному ареалі.

в 2019-му цей готель був виставлений на аукціон і «Південний Буг» отримав нового власника. Торги за об’єкт тоді відбулися 28 січня,  виграло зареєстроване у Хмельницькому ТОВ «АГРО ДЕЛЬТА ПЛЮС». За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 34 130 245 гривен. На той момент за даними YouControl, розмір статутного капіталу ТОВ “Агро Дельта Плюс” становив 10 мільйонів гривень, 50% з яких належало Богдану Августиновичу Грушецькому. Ця ж особа є директором вінницького підприємства ТОВ “Бригантина ТМ”. ТОВ “Бригантина ТМ” є одним з двох засновників ТОВ “Бригантина В”. Це підприємство мало забудувати півострів “Бригантина” біля Київського мосту.

За даними системи Оpendatabot, та Youcontrol у травні 2021 року у підприємства змінились керівники та власники. Тепер засновниками компанії є приватне підприємство “Готель Богун”, Бабенко Сергій Миколаєвич, Прісєвко Анастасія Володимирівна, та ТОВ “Приват Центр Інвест”.  Директором ТОВ “Агро Дельта Плюс” став Бабенко Сергій Миколайович.

 

Сергій Бабенко є власником кількох інших вінницьких підприємств, зокрема є директором ТОВ “Фірма-Акцент”. 

ТОВ “Фірма — Акцент”, орендувала приміщення готелю “Південний Буг” впродовж 25 років,  Декілька років тому колишній вінницький депутат та підприємець Олександр Дан, який разом із Вірою Дан були кінцевими бенефіціарними власниками цієї фірми, в інтерв’ю для видання Vlasno.info зазначав, що “планує взяти готель не просто в оренду, а приватизувати його, оскільки на це він також має першочергове право.”

Втім, 25 травня 2018 року ТОВ “Фірма-Акцент” змінила кінцевих бенефіціарних власників. Нині ним є Бубело Ігор Вікторович

За умовами договору купівлі-продажу  готель мали реконструювати та зберегти існуючі робочі місця та готельні номери.

 

Кілька місяців тому новий власник розпочав реконструкцію з демонтажу частини «Південного Бугу», у якій розташовувався ресторан. Роботи почали навіть без паспорту об’єкту.  Як стало відомо з рекламних вивісок, що з’явилися по місту, тут розпочалася побудова нового житлового комплексу «Богун-Сіті», який матиме 24 поверхи.

 

Фото: Вінниця.Інфо

Проект новобудови. Джерело: Вінниця.Інфо

«Дій!-Вінниця» надіслав запит, у якому ми запитували про те, чому замість реконструкції готелю будують житловий комплекс та попросили містобудівні умови та обмеження. У відповідь ми отримали інформацію, що це так відбувається реконструкція готелю «Південний Буг» під багатофункціональний центр висотою до 85 метрів.

Демонтаж відбувається на підставі повідомлення до Аріхтектурно-будівельної інспекції про початок підготовчих робіт.

З містобудівних умов та обмежень стало відомо, що земельна ділянка знаходиться в Замостянському історичному ареалі, а тому землевпорядна документація підлягає погодженню з органом охорони культурної спадщини.

Щодо збереження робочих місць надійшла інша відповідь, у якій представники ТОВ «АГРО ДЕЛЬТА ПЛЮС» обіцяють після завершення реконструкції буде створено не менше 75 робочих місць, а працівники, що перебували у відносинах зі старим користувачем об’єкт матимуть переваги у працевлаштуванні.

 

Орендна плата за «Музей науки» – близько 25 тисяч гривень

55 питанням порядку денного депутати мають затвердити  умови  оренди об’єкта комунальної власності за адресою Хлібна, 1. Передача будівлі в оренду  відбувається  без проведення аукціону, строк оренди – 2 роки 11 місяців За приміщення загальною площею 849 квадратних метри  орендна плата складе  24703,80 гривень щомісячно. Цільове призначення: розміщення державної організації, яка фінансується за рахунок коштів державного бюджету – підрозділів Національного центру «Мала академія наук України», а саме Музею науки Малої академії наук України.

Нагадаємо, що на засіданні сесії , що відбулась 30 травня, депутати депутати внесли комунальну будівлю за адресою: Хлібна,1 (літ. Е) до Переліку нерухомого майна, щодо якого прийнято рішення про передачу в оренду без проведення аукціону за заявами потенційних орендарів. Мова йде про відомий колись ресторан «Імперіал», що знаходиться у Центральному парку міста. Колишній ресторан межує з «луна-парковою» ділянкою та майбутнім будівництвом багатофункціонального комплексу по Магістрацькій.

– Це дуже важливе питання. Пам’ятаєте взимку припинив роботу «Музей науки», який був в «Скайпарку»? До мене звернулась Гриневич Лілія Михайлівна, колишній міністр освіти. Я дякую їй за цю ініціативу. – прокоментував рішення міський голова Сергій Моргунов.- Вона сконтактувала нас з Малою академією наук, і ми домовились, що даємо їм приміщення. І ми знайшли таке приміщення. Якщо пам’ятаєте колись в парку був такий ресторан «Імперіал». Ми там розмістимо Малу академію наук, саме музей науки. Це природньо, там поряд є планетарій. Можна буде зробити комплекс Музей науки, планетарій та в теплий період року додати якісь локації для навчання наших дітей і на вулиці. Мала академія наук виділяє ресурс на ремонт безпосередньо цього приміщення. Ми також будемо приймати дольову участь в цьому. Я маю надію, що на наступний рік ми відкриємо новий Музей науки на базі цього приміщення в місті Вінниці.

 

Головне фото: Анастасія Демянчук

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

 

 

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds