Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Ветеранські організації Вінниччини безоплатно надають психологічну і юридичну допомогу, реабілітацію, допомагають знайти роботу, перекваліфікуватись, організовують дозвілля

Ветеранські організації Вінниччини безоплатно надають психологічну і юридичну допомогу, реабілітацію, допомагають знайти роботу, перекваліфікуватись, організовують дозвілля

Матеріал про організації Вінницької області , що надають послуги ветеранам/кам, членам їх родин та членам родин загиблих захисників України написаний за підтримки ГО “Інститут масової інформації, що реалізує проєкт “Підтримка активних громадян під тиском в Україні” за фінансової підтримки Європейського Союзу”.  Інформація була зібрана з відповідей на запити щодо доступу до публічної інформації до Вінницької міської ради, Вінницької обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій області та особистих інтерв’ю.

Місто Вінниця

Втеран Хаб-консультації психолога, юриста, консультанта з пошуку роботи, групи підтримки

«VETERAN HUB» – це простір, де ветерани та ветеранки, захисники та захисниці, їх рідні та кохані можуть знайти для себе місце, яке можуть відчувати своїм. Тут можна отримати консультацію психолога, юриста, консультанта з пошуку роботи, взяти участь у групах підтримки, відвідати події, почитати книги, попрацювати або просто попити чаю зі смаколиками. Єдина лінія підтримки працює за номером 067-348-28-68,  на неї можна зателефонувати і залишити будь-який запит .   «VETERAN HUB» знаходиться за адресою м. Вінниця вул. Славетна 29 (8-го Березня). Працює з 11.00 до 21.00 у будні, з 12.00 до 18.00 у вихідні.  Консультанти працюють лише у будні з 11 до 19.

За словами керівниці вінницької філії  Анастасією Бунич, ідея була в тому, щоб створити простір, де зможуть ветерани, захисники, громадські організації, які надають послуги для ветеранів мати безпечний простір. Тобто це простір, що має бути комфортним, який ветерани та захисники відчувають своїм. Перелік послуг, що був вибраний згідно з аналізом потреб ветеранів після звільнення зі служби – це юридичне консультування, психологічна підтримка і консультації з пошуку роботи. Наразі функціонують простори у Вінниці та Києві. Також є Мобільні Офіси, які надають ті ж самі послуги у Київській, Вінницькій і Дніпропетровській областях. Це окремі команди, які мають свій автомобіль. У складі – юрист, психолог, консультант з пошуку роботи, водій і координатор.

На єдиний номер телефону Лінії підтримки можна зателефонувати і залишити будь-який запит, – каже Анастасія Бунич. – Якщо цей запит з Вінницької області, він автоматично передається на команду Мобільного Офісу. Консультант спілкується з клієнтом, домовляється про дату виїзду. Також  можливий формат роботи, коли проводиться “прийомний день” у ветеранській спілці, міській раді чи іншій організації, яка надає приміщення. Тоді є оголошення про те, коли точно команда Ветеран Хабу буде надавати консультування для ветеранів, захисників та їхніх родин, і люди можуть приходити в порядку живої черги.

При Ветеран Хабі функціонують групи підтримки – для дівчат, які чекають, для дружин, партнерок захисників і  для родин загиблих. Поряд з напрямком послуг простори діють як місце, куди можна прийти просто побути, попити кави, попрацювати, поспілкуватися зі своїми, з консультантами, почитати книжку, відвідати події.

Ветеранський простір Вінниці – Психологічна, юридична підтримка, фізична реабілітація

У Вінницькому аналітично-просвітницькому центрі «Ветеранський простір» надають консультації дитячого та дорослого психологів, консультації та супровід юристів послуги фізичної реабілітації, проводять групи підтримки, організовують творче дозвілля, надають гуманітарну допомогу. Простір знаходиться у Вінниці на вулиці Єрусалимка, 8. Телефон – 380679594065.  Працює простір з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00

За словами виконавчої директорки Марії Довжик Простір, націлений на підтримку ветеранів, членів їх родин та членів родин загиблих, померлих захисників України. Послуги надають також членам родин військовослужбовців, які стоять на захисті Батьківщини,  безпосередньо таким військовослужбовцям, в тому числі з числа поранених, які проходять лікування у Вінниці.

Якщо ми говоримо про послуги нашим відвідувачам, то це юридичні консультації різного характеру.  До прикладу, є правові консультації для військових безпосередньо ( стосуються безпосередньо  проходження служби, звільнення , довідки про обставини поранення та ін.) так і є правові консультації з цивільного чи майнового права. У нас ці послуги розділені, тобто працюють різні фахівці, – каже Марія Довжик.- Також надаються консультації психолога. У нас є дитячий психолог та три психолога, що працюють з дорослими. Окремо діють у нас групи підтримки для тих, хто чекає рідних з війни, групи підтримки для тих, хто втратив рідних. Це групи для дружин полеглих захисників, групи підтримки для батьків і матерів, наших загиблих героїв. Ми проводимо різні активності для діток наших учасників бойових дій. Іноді це настільні ігри чи екскурсійні виходи різні, будь що, що допомагає відволіктись від тривожного стану. На базі ветеранського простору працює кабінет фізичної реабілітації. Зокрема, можна прийти і отримати комплекс різних заходів фізичної реабілітації. Серед них є різні види лікувальних масажів, ЛФК, дихальні вправи. Все це як для поранених, так і для членів родин,  так і просто для військовослужбовців, які, наприклад, у відпустці. Окрім цього, на базі простору діє в представництво Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин . Родини безвісти зниклих можуть прийти і отримати тут консультацію. Ще ми проводимо інформаційні зустрічі просвітницького плану . На базі у нас діє  ветеранський клуб «Ветеранська справа».  Він для ветеранів-підприємців та тих, хто хоче стати підприємцем. В них є запит на певну інформацію, і ми організовуємо захід для них, запрошуємо експертів.

Марія каже, що у Ветеранський простір можна просто прийти попрацювати зі своїм ноутбуком, використати його як коворкінг, можна прийти  просто попити каву і побути серед своїх.

Центр ветеранського розвитку  – IT для ветеранів та підготовка  помічників

Центр ветеранського розвитку знаходиться на базі Вінницького національного технічного  університету Хмельницьке шосе, 95 (головний адмінкорпус). Телефон для довідок 0936165390.

Фото www.vin.gov.ua

За словами керівника Юрія Бурейнікова, центр забезпечує створення сприятливих умов для повернення ветеранів до цивільного життя. Тут приділяють увагу освіті та перекваліфікації тих, хто повернувся з фронту,  щоб в подальшому полегшити їх працевлаштування. На базі Центру також готують помічників ветеранів. Послуги доступні і для членів родин ветеранів.

У серпні Міністерство у справах ветеранів України спільно з ІТ-компанією EPAM Україна запуcтило освітні ініціативи для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин. Навчання відбувається у Центрах ветеранського розвитку.

Участь у навчальних програмах – безкоштовна та має на меті ознайомити українських ветеранів та членів їхніх сімей з кар’єрними можливостями в ІТ, а також допомгти опанувати одну із сучасних професій – в межах переходу від військової служби до цивільного життя.

Для новачків ІТ-експерти EPAM проведуть серію ознайомчих офлайн-зустрічей, які допоможуть відповісти на питання про те, які є професії та можливості для розвитку в ІТ, як влаштована галузь, з чого варто почати перехід тощо. Заходи відбудуться у Центрах ветеранського розвитку, а у вересні пройдуть в онлайн-форматі. Участь доступна для всіх бажаючих ветеранів та членів їхніх родин. Тривалість ознайомчої зустрічі – 1,5 години. Зареєструватися можна за посиланням. https://docs.google.com/forms/d/1Wl4NrdsRqkiOqZTZlic6S7Wp0EYJzI38IiFiY_90FNE/viewform?edit_requested=true

Центр ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання плану заходів на 2023—2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року.

Центральний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

У Центрі допомагають рідним та близьким оборонців України:

  • отримати інформацію щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні;
  • отримати консультації щодо державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон;
  • перевірити відомості про облік полоненого у базі даних Національного інформаційного бюро (НІБ);
  • отримати психологічну підтримку;

Приймальня Центрального регіонального центру:

0 800 200 606

Консультації по телефону – з 10:00 до 16:00
Запис на прийом – з 9:00 до 17:00

Адреса Центрального регіонального центру:

м. Вінниця, вул. Театральна, 15

Фото Суспільне

Обласна програма підтримки учасників бойових дій, членів ïx сімей, членів сімей загиблих ветеранів війни

У Вінницькій області діє Обласна цільова програма підтримки учасників бойових дій, членів ïx сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки(зі змінами), затверджена рішенням 15 cecii обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року № 298.

У рамках виконання заходів Програми передбачено:

  • надання матеріальної допомоги для здійснення почесного поховання загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;
  • надання щорічної матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет i територіальну цілісність України
  • здійснення компенсаційної виплати за навчання учасників бойових дій та ïx дітей;
  • надания щорічної одноразової матеріальної допомоги дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня святого Миколая;
  • здійснення соціальної адаптацїі учасників бойових дій, членів ïx сімей, та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

Відповідальним за реалізацію заходів Програми с управління у справах ветеранів війни Департаменту соціальної та молодіжної політики облвійськадміністраціі, контактний номер телефону (0432) 32-72-60.

Вінницький район

 

На території Вінницького району діють такі організації:

Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної військової адміністрації, керівник Куліда Жанна Олександрівна, 0987262248;

Вінницька районна організація ветеранів, керівник Петро Василинич, телефон 0675912225;

Тиврівська районна громадська організація «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», керівник Дрозд Микола Васильович, телефон 0673693338;

Громадська організація «Воїнів-учасників АТО», керівник Танц Дмитро Дмитрович, телефон 0674300504

Відокремлений підрозділ організації ветеранів України Погребищенської територіальної громади, керівник Сінкевич Надія Василівна, телефон 0964693910;

ГО Спілка учасників АТО та інших бойових дій Погребищенського району, керівники: Сердюк Павло Вадимович, Прокопець Дмитро Миколайович, телефони 0975987614, (04346)21768;

Громадська організація Погребищенська районна організація спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів), керівник Цегельнюк Олександр Гаврилович, телефон 0967696197;

Громадська організація «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій», керівник Стельмащук Микола Сергійович, телефон 0978378490;

Громадська організація «Спілка учасників АТО\ООС Липовецької та Турбівської громад Вінницького району, керівник Яремчук Юрій Миколайович, телефон 0979344591.

Громадська організація «Волонтерський рух Сутисок» (ГО “ВеРеС”), керівники: Блашкова Олена Миколаївна, Ніколюк Інна Миколаївна, телефон 0962227092;

Громадська організація «Покоління нескорених», керівник Боднюк Оксана Миколаївна, телефон 0965552646;

Громадська організація «Степанівські бджілки», керівник Гаврилюк Юлія Миколаївна, телефон 0985664668.

 

Гайсинський район

На території Гайсинського району діють такі організації:

Громадська організація Спілка учасників бойових лій АТО Гайсина та Гайсинського району , керівник Данилюк Микола Миколайович, телефон 0963950198

Неформальне об’єднання психологів «Взаємодія», Джулинська територіальна громада, керівник Корженівський Віктор Костянтинович, телефон 0680309844

Громадське формування з охорони громадського порядку «Народна самооборона на території Теплицької територіальної громади», керівник Соловей Світлана Василівна, телефон 0973252037

Громадська організація «Об’єднання ветеранів Краснопільської територіальної громади », керівник Кравчуа Сергій Михайлович, телефон 0936523655

Громадське формування з охорони громадського порядку «Народна самооборона на території Соболівської територіальної громади», керівник Соловей Світлана Іванівна, телефон 0973252037

Громадська організація «Патріот», Тростянецька територіальна громада,  керівник Щуренко Максим Миколайович, телефон 0969641484

Благодійний фонд «Тростянеччина», керівник Комар Тетяна Вікторівна, телефон 0966275728

Тульчинський район

Тульчинська районна військова адміністрація надала список Комунальних установ району, пояснивши, що ними проводиться координаційна робота по забезпеченню соціальної підтримки Захисників та Захисниць, ветеранів війни.  Проводяться зустрічі з родинами військовослужбовців для виявлення визначених потреб окремих людей та родин в цілому.

 Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Піщанської селищної ради, директор Плахотна Галина Олександрівна, телефон 0975043273

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» та проект «Соціальна підтримка ветеранів – потенціал розвитку Студенянської громади», директор Ірина Пазюк, телефон 06778373956

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Тульчинської міської ради, директор Рупіна Любов Семенівна, телефон 098 9090947

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Брацлавської селищної ради, директор Олійник Тетяна Григорівна, телефон 0987627903

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Томашпільської селищної ради, директор Поперечна Людмила Анатоліївна, телефон 0989502129

Координаційний центр підтримки цивільного населення та неформальне об’єднання психологів смт.Томашпіль, координатор Потуторовська Оксана Василівна, телефон 0969592204

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Шпиківської селищної ради, директор Кушнір Ірина Василівна, телефон 0971557365

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Городківської селищної ради, директор Каїта Тамара Сергіївна, телефон 0989592376

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Крижопольської селищної ради, директор Гончарук Людмила Володимирівна, телефон 0687599469

Комунальна установа «Центр надання Соціальних послуг» Вапнярської селищної ради, директор Куржос Світлана Григорівна, телефон 0985256100

 

Могилів-Подільський район

Найбільш повну інформацію надала Могилів-Подільська районна військова адміністрація. У переліку є первинні ветеранські організації маленьких сіл

 

з/п

Назва організації Адреса Контактний телефон Керівник
Могилів-Подільська міська ТГ
 1. Могилів-Подільська районна організація ветеранів України м. Могилів-Подільський ,

пл. Шевченка, 14/17

 

(04337)6-67-84

0672942250

Кубаль Петро Григорович

 

2 Озаринецька первинна ветеранська організація с. Озаринці 0965833100 Ткачук Тетяна Федорівна
3 Карпівська первинна ветеранська організація с. Карпівка 0680250509 Лещенко Петро Федорович
4 Бронницька первинна ветеранська організація с. Бронниця 0973519284 П’ясецька Галина Іванівна
5 Могилів-Подільська первинна ветеранська організація мікрорайону

Проспект Незалежності

м. Могилів-Подільський,

пр-т. Незалежності

0682017990 Дем’янюк Микола Феоктистович
6 Грушанська первинна ветеранська організація с. Грушка 0678725204 Ніколайчук Галина Микитівна
7 Немійська первинна ветеранська організація с. Немія 0677807503 Золотніцька Галина Дмитрівна
8

 

Сказинецька первинна ветеранська організація с. Сказинці 0969639357 Демідов Філімон Маркович
9 Ярузьська первинна ветеранська організація с. Яруга 0972899555 Білоусенко Євгенія Вікторівна
10 Пилипівська первинна ветеранська організація с. Пилипи 0966134981 Брик Тетяна Федотівна
11

 

Серебрійська первинна ветеранська організація с. Серебрія 0962437339 Боднар Петро Максимович
 

12

 

 

Могилів-Подільська первинна ветеранська організація мікрорайон Центральний

 

 

м. Могилів-Подільський

 

0978049719

 

Юхімчук Іван Петрович

13 Могилів-Подільська первинна ветеранська організація мікрорайон Кіровський м. Могилів-Подільський 0984323896 Яцентюк Віталіна Василівна
14 Могилів-Подільська первинна ветеранська організація мікрорайон Острівський м. Могилів-Подільський 0988543421 Власик Володимир Іванович
15

 

Могилів-Подільська районна спілка Ветеранів Афганістану (Воїнів- Інтернаціоналістів) с. Озаринці,

вул..Київська.3

0982147469 Мельничук Леонід Григорович

 

16 Громадська організація «Подільська регіональна організація учасників бойових дій, антитерористичних операцій «Захист» м. Могилів-Подільський,

вул..Київська, 43, кв.19

 

0971810054

 

Павлик Ігор Анатолійович
17 Громадська організація «Патріоти України» м. Могилів-Подільський, площа Шевченка, будинок 6/16

 

0977639066 Сарабун Олександр Вікторович
Вендичанська селищна ТГ
1 Вендичанська ветеранська організація Вендичанської селищної ради смт. Вендичани,

вул. Соборна,55

0966767078 Рафальська Людмила Павлівна
2 Лучинчиська первинна ветеранська організація с. Лучинчик 0674957723 Мар’янич Ніна Сергіївна
3 Слідянська первинна ветеранська організація с. Сліди 09756944196 Бойта Анатолій Миколайович
4 Кукавська первинна ветеранська організація с. Кукавка 0983866586 Кульчіківська Людмила Костянтинівна
5 Сугацька первинна ветеранська організація с. Сугаки 0966889328 Гайдайчук Людмила Миколаївна
6  Серебринецька первинна ветеранська організація с. Серебринець

вул.К.Маркса,4

0675907421 Мігальчинська Ніна Іванівна

 

7 Немерчанська первинна ветеранська організація с. Немерче 0982582150 Пліско Віктор Вільянович
8 Конівська первинна ветеранська організація с. Конева 0978759978 Бойко Меланія Петрівна
9 Тропівська первинна ветеранська організація с. Тропова 0680126485 Балан Марія Євгенівна
10 Лучинецька первинна ветеранська організація с. Лучинець 0508306131 Сторожук Ніна Володимирівна
11 Вендичанська ветеранська організація Афганців Вендичанської селищної ради смт. Вендичани 0978865965 Плетінко Сергій Олександрович
Яришівська сільська ТГ
1 Первинна ветеранська організація с. Яришів с. Яришів, вул. Головна, 19/1 0965056689 Гнатюк В’ячеслав Михайлович
2 Первинна ветеранська організація с. Хоньківці с. Хоньківці, вул. 1 Травня, 5 0680582676 Ткачук Ганна Петрівна
3 Первинна ветеранська організація с. Юрківці с. Юрківці, вул. Миру, 207 0964298618 Почтар Микола Олександрович
4 Первинна ветеранська організація с. Козлів с. Козлів, вул. Незалежності, 21 0967778067 Джур Тетяна Петрівна
5 Первинна ветеранська організація с. Жеребилівка с. Жеребилівка, вул. Центральна, 27 0687272414 Кирик Леоніда Болеславівна
6 Первинна ветеранська організація с. Слобода -Яришівська с. Сл.-Яришівська,

вул. М. Руденко, 137

0984890562 Шевчук Лідія Миколаївна
7 Первинна ветеранська організація с. Кремінне с. Кремінне,

вул. Овсяннікова, 8

0974844192 Заяць Олена Іванівна
Мурованокуриловецька селищна ТГ
1 Мурованокуриловецька районна організація ветеранів України смт Муровані Курилівці, вул. Соборна, 47 (04356) 2-15-70 Макітрук Віктор Семенович
2 Мурованокуриловецька районна організація Української спілки ветеранів війни Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) смт. Муровані Курилівці, вул. Сонячна, 15 Мельник Володимир Петрович
3 Мурованокуриловецька асоціація учасників бойових дій та ветеранів АТО с. Морозівка, вул. Центральна,  43 0688674195 Погрибенко Юрій Анатолійович
Бабчинецька  сільська ТГ
0
Чернівецька селищна ТГ
1 КУ «Центр надання соціальних послуг» Чернівецької селищної  ради смт. Чернівці,

вул. Святомиколаївська, 101

 

0989110258  

Гринько Тамара Степанівна

Ямпільська міська ТГ
1 Відділ соціального та медичного забезпечення Ямпільської міської ради м. Ямпіль, вул. Свободи,132 0673037246

 

Колюшко Геннадій Анатолійович

 

На момент публікації матеріалу інформація про ветеранські організації від Жмеринського та Хмільницького району від районних військових адміністрацій не надійшла. У разі її отримання, матеріал буде доповнено.

Матеріал написаний за підтримки ГОІнститут масової інформації, що реалізує проєкт “Підтримка активних громадян під тиском в Україніза фінансової підтримки Європейського Союзу

Поділитися:

Інга Фляжнікова

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds