Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

Вінницькі депутати мають затвердити нову програму фінансування «кишенькових армій», віддати автівки техліцею ГОшці, дозволити аеропорту діяльність у сфері охорони здоров’я

Вінницькі депутати мають затвердити нову програму фінансування «кишенькових армій», віддати автівки техліцею ГОшці, дозволити аеропорту діяльність у сфері охорони здоров’я

Друга сесія Вінницької  міської ради 8-го скликання за розпорядженням міського голови відбудеться в п’ятницю, 4-го грудня, о 10.00 годині у залі засідань міської ради.

На розгляд сесії виносяться 32 проекти рішень, у пункті 33 зазначено – Різне.

Бюджетні питання

Першим питанням депутати розглянуть звіт щодо виконання бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців. У проекті рішення йдеться про те, що за цей час  доходи бюджету склали майже 3,040  млрд грн., видатки – майже 2, 945 млрд грн. Нагадаємо, що загальний бюджет Вінниці на 2020 рік був затверджений за доходами в обсязі 4,371 млрд грн. А загальний обсяг видатків бюджету було  визначено в сумі 4,462 млрд грн. Другим питанням депутати мають внести зміни до рішення міської ради «Про бюджет Вінницької міської обєднаної територіальної громади на 2020 рік» та збільшити доходи загального фонду бюджету більше як на 11, 096 млрд грн. за рахунок трансферів з обласного бюджету. В основному ця сума складається з трансферів з бюджету Держави.

Також депутати мають проголосувати за надання дозволу розміщувати тимчасово вільні кошти бюджету на депозитних рахунках в банках та покладання повноважень місцевих фінансових органів територіальних громад сіл, що приєднались до Вінницької ОТГ – Малі Крушлинці, Великі Крушлинці, Вінницькі Хутори, Гавришівка, Стадниця до завершення бюджетного року 2020 на департамент фінансів Вінницької міської ради, а функції головного розпорядника коштів по видаткам надати Вінницькому міському голові Сергію Моргунову.

Наразі триває попередня реєстрація  жителів Вінницької міської територіальної громади на участь у громадських слуханнях з обговорення проектів Бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік та Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік . Слухання  відбудуться 08.12.2020р. о 15-00 год. за адресою: вул. Соборна, 59

 

Охорона громадського порядку та суди

Депутати мають заслухати хід виконання «Комплексної програми заходів із забезпечення діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку у населених пунктах, що входять до Вінницької міської територіальної громади 2014-2019 роки» у 2020 році та затвердити нову програму на 2021-2023 роки. На  фінансування програми передбачено витратити 6,6 млн. грн. З бюджету буде надаватись фінансування на такі громадські формування: «Захисник Вінниці», Спеціалізований загін сприяння міліції «Гепард-Антикримінал», «Вінницька варта», «Меч», Спеціалізований загін сприяння поліції «Безпека Вінниці».

Нагадаємо, що у 2018 році ми проводили розслідування про діяльність та фінансування цих громадських формувань «Більше двох мільйонів гривень з бюджету міста витратять на «кишенькові армії» вінницького муніципалітету».

Тоді близько десяти мільйонів гривень з бюджету міста було заплановано виділити місцевим громадським організаціям. Лише 800 тисяч з них були розподілені за конкурсом проектів, участь у якому могли взяти усі бажаючі. А  майже дев’ять мільйонів гривень  були поділені без жодного відома та участі громади.  Витрати «заховали» за міськими цільовими програмами. «Комплексна програма заходів із забезпечення діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку у населених пунктах, що входять до Вінницької міської територіальної громади 2014-2019 роки» одна з них. Громадські формування, що фінансувалися за нею були обрані непрозоро без жодного конкурсу.

Для того, щоб забезпечити рішення суду про стягнення коштів з бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади депутати мають прийняти спеціальну Програму на 2021-2025 роки. Загальний обсяг фінансування у паспорті програми не зазначено, але у самій програмі прописано, що сума заборгованості, що підлягає безспірному списанню, судові збори, штрафи та ін. за цей час складе близько 9 млн.грн.

 

Соціалка та «Аеропорт Вінниця»

Депутати мають затвердити зміни до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м.Вінниці 2015-2020 роки» та розширити надання муніципальної пільги на послуги зв’язку окремим категоріям громадян та проголосувати за те, щоб у «Міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк» з’явилась штатна посада логопеда на пів ставки, затвердити загальну чисельність виконавчих органів міської ради та апарату міської ради та її виконкому, яка утримується за рахунок бюджету, в кількості 835 осіб, внести зміни до Статуту КП «Аеропорт Вінниця». Зокрема в частині розширення предмету діяльності підприємства. Серед логічної для аеропорту діяльності, наприклад, надання послуг зі зберігання та складування усіх видів багажу, додаються й такі як інша діяльність у сфері охорони здоров’я, посередництво у розміщенні реклами, відчудження майна на підставі рішення Вінницької міської ради.

Голосуватимуть депутати і за надання дотацій з бюджету теплопостачальним підприємствам, і за продовження на 2021 рік програми по працевлаштуванню АТОвців.

 

ГОшці віддадуть автівки технічного ліцею

Особливої уваги заслуговує 15 питання, що буде розглядатись депутатами. Своїм рішенням вони мають передати безоплатно з балансу комунального закладу «Вінницький технічний ліцей» у постійне користування громадській організації «Вінницька міська організація товариства сприяння обороні України». Підставою такої передачі зазначено звернення громадської організації. Тобто, не було прозорого конкурсу на користування цими автомобілями чи оголошення про те, що їх збираються безоплатно передати усім бажаючим.

 

Межі прибережної захисної смуги

Не менш цікаве 16 питання порядку денного сесії – «Про затвердження технічної документації по виносу меж прибережної захисної смуги обслуговування в районі вул. Хуторянська, 16 м.Вінниці.» У проекті йдеться про те, що документацію розробило ТОВ «Водопроект» у 2019 році, і що один примірник техдокументації має бути переданий до архіву департаменту архітектури та містобудування. Але самої документації чи хоча б витягів із графічним зображенням того, куди депутати затверджують виніс меж прибережної захисної смуги обслуговування в районі вул. Хуторянська, 16 у матеріалах сесії немає.

 

Земельні питання

Починаючи з 21 першого питання до 30, депутати розглядатимуть земельні питання – будуть затверджувати документацію з землеустрою, надавати дозволи на розробку документації, голосувати за передавачу земельних ділянок у власність та оренду, розірвання договорів оренди, надавати дозволи для проведення експертно-грошової оцінки для подальшого продажу земельних ділянок, укладання та розірвання договорів земельного сервітуту, змінювати цільове призначення земельних ділянок.

У кожному з цих питань дуже багато підпунктів тому, навіть при великому бажанні, депутатам не вистачило б часу, щоб розібратись за що вони голосують. Наприклад, у 22 питані відмовлено у надані дозволу на розроблення проекту землеустрою  щодо відведення земельної ділянки у власність більш ніж 90 мешканців Вінниці. Більшість хотіли скористатись свої правом отримати безоплатно за рахунок земель комунальної власності ділянку для будівництва індивідуальних гаражів.

Основною причиною відмов вказують не відповідність намірів містобудівні документації. Наприклад ділянка знаходиться у промисловій зоні чи зоні  багатоквартирної забудови. Але мешканці не можуть про це дізнатися з оприлюдненого плану зонування, оскільки він є неактуальним.

Нагадаємо, ми писали, що «На геопорталі Вінниці оприлюднено неактуальний План зонування».

Регламент

Передостаннім 31 питанням депутати голосуватимуть за «Регламент».

Новий регламент передбачає, що в умовах запровадження надзвичайної ситуації або надзвичайного стану спричинених спалахами епідемій та пандемій, що загрожують життю і здоров’ю значних верств населення, пленарні засідання сесії можуть відбуватись в режимі відеоконференції (дистанційні засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.

 

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

 

 

 

 

 

Поділитися:

Інга Фляжнікова

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds