Звіти
Про нас
Контакти
Запропонувати новину

На березневій сесії вінницькі депутати не підтримали лише один проект, проігнорувавши рішення суду

На березневій сесії вінницькі депутати не підтримали лише один проект, проігнорувавши рішення суду

На черговій сесії вінницької міської ради 8 скликання що відбулася в п’ятницю, 26 березня, депутати майже одностайно проголосували за 78 питань порядку денного.  Залишилось не прийнятим лише одне рішення, яке мали прийняти на виконання рішення окружного адміністративного суду міста Києва  про продаж землі під «Вінницяфармацією».

Крім того, депутати дозволили внести зміни до Положень, Програм, Статутів у зв’язку зі зміною назви вінницької громади, та віддати в заставу банку міські трамваї «Вінвей».  

А ще, забрати землю під маєтком «Кумбарі» у Департаменту охорони здоров’я, «роздати» комунальну землю громадянам та підприємцям, затвердити звіти щодо виконання сільських бюджетів приєднаних населених пунктів, та надати дозвіл на отримання кредиту «Вінницькій транспортній компанії». На засіданні сесії був заявлений лише один конфлікт інтересів в «земельному питанні».

Подробиці можна прочитати в аналізі проекті рішень, які «Дій!-Вінниця» робив раніше.

 

Землю «Вінницяфармації» не віддали

 59 рішенням депутати мали надати дозвіл на проведення експертно-грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що перебуває у користування ТОВ «Компанія «Бізнесторгінвест». Мова йде про земельну ділянку за адресою Соборна 9, що знаходиться під закинутою будівлею «Вінницяфармації». Але лише 14 депутатів проголосували «за», четверо «проти»,  інші або «не голосували», або «утримались».

Зазвичай така тактика у Вінницькій міськраді використовується, коли потрібно заблокувати прийняття якогось рішення. Так, до прикладу, було з проектами рішень, що були подані у порядку місцевої ініціативи громадськими організаціями – зміни до «Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Вінницькій міській раді» та  «Про створення історико-туристичного комплексу-парку “Замкова гора”.

Таким чином вінницькі депутати вкотре проігнорували рішення суду та продемонстрували, що у Вінниці рішення органів місцевого самоврядування можуть прийматись у супереч рішенням суду та Законам України.

Спір за цю ділянку триває з 2018 року. Окружний адміністративний суд міста Києва від 26 червня 2020 року у справі №640/5877/19 своїм рішенням зобов’язав Вінницьку міську раду прийняти рішення щодо надання дозволу ТОВ «Компанія «Бізнесторгінвест»  на купівлю земельної ділянки, яка розташована на вулиці Соборній, 9,  де знаходиться нерухомість цього підприємства.

Але міськрада не виконала це рішення суду. Тому Окружний адміністративний суд міста Києва 24 лютого 2021 року прийняв чергове рішення. Цим рішенням визнано протиправною бездіяльність Вінницької міської ради, що полягає у не прийнятті рішення по суті заяви (клопотання) Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Бізнесторгінвест»  від 14.11.2018 року б/н «Про передачу у власність шляхом викупу земельної ділянки за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, б. 9». Зобов`язано Вінницьку міську раду прийняти рішення по суті заяви  у строки, встановлені законом.

Нагадаємо, що про цю будівлю на Соборній 9, та «туалетну» схему за якою віддали земельну ділянку за тією ж адресою під забудову  готелю ми писали у розслідувані «Чергова земельна схема у Вінниці: «таблеточки», готель та бізнес-леді».  Ця ж будівля була об’єктом антикорупційної екскурсії, яку ми проводили в кінці жовтня 2019 року.


Джерело: Вінниця.Інфо

 

Конфлікт інтересів по земельним ділянкам

Конфлікт інтересів на березневій сесії заявила депутатка Алла Власюк від «Української стратегії Гройсмана». Вона є фінансовою директоркою промислової групи «ViOil», до складу якої входить ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат».

Джерело: vinnitsa.info

Депутати проголосували за поновлення договорів оренди двох земельних ділянок від 15 лютого 2011 року. Обидва договори поновили строком на 10 років. Перша ділянка, площею майже дві сотки знаходиться за адресою вул.Гладкова 19-А.

На цій ділянці знаходиться технічна споруда, а сама земля розташована не на території підприємства, а в зоні відпочинку на березі озера, де робили благоустрій за кошти «Бюджету громадських ініціатив».

Джерело: gromada.vmr.gov.ua

Ще одна ділянка, на яку поновили договір оренди ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат», знаходиться за адресою Кармелюка 10-А (набережна фонтану «Рошен»). За інформацією з кадастрової карти, вінницька міська рада зареєструвала право власності на цю ділянку 17 березня 2021 року.

Цільове призначення обох земельних ділянок – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».

 

Нуль гривень до цільового фонду охорони культурної спадщини

Депутати затвердили звіт «Звіт про надходження та використання коштів цільового фонду містобудівного розвитку та охорони культурної спадщини за 2020 рік», який був представлений департаментом архітектури та містобудування.

За інформацією, що міститься в звіті, вже другий рік поспіль до фонду не надійшло жодної гривні.

Нагадаємо, рік тому, при затвердженні звіту за 2019 рік міський голова Сергій Моргунов запитав представника департаменту, про те, чому так сталось. Він відповів, що фонд наповнювався коштами від незаконного будівництва, але комісії, яка раніше стягувала за це штрафи вже нема.

Положення  про цільовий фонд містобудівного розвитку та охорони культурної спадщини міські депутати затвердили своїм рішенням у червні 2016 року.

Основною метою цільового фонду містобудівного розвитку та охорони культурної спадщини (далі Фонд) є акумулювання відповідних надходжень та їх використання в інтересах сталого розвитку міста, регулювання забудови, ефективного землекористування, залучення інвестицій, підвищення естетичних якостей міського середовища, охорони пам’яток культурної спадщини, збереження історичного середовища міста.

Фонд відповідно до Положення формувався з коштів, які надходять з таких джерел : – сплата внесків за пропозицією комісії зі спорів в сфері містобудування у розмірі до 10 відсотків від загальної вартості будівельних робіт юридичними та фізичними особами, що самочинно розпочали/здійснили будівельні роботи в обсягах нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту, технічного переоснащення виробничих та інших будівель; – добровільні, благодійні внески підприємств, установ, організацій, громадян, суб’єктів підприємницької діяльності; – інші джерела згідно з чинним законодавством.

Ще одним рішенням на цій сесії депутати внесли зміни у саме Положення про цільовий фонд, в зв’язку з приєднанням громад до Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

Кошти на боротьбу з ковідом

Одним з важливих рішень, яке затвердили депутати стосувалось збільшення фінансування сфери охорони здоров’я для боротьби з коронавірусом. Загалом додаткові видатки на охорону здоров’я склали майже 15 млн грн.

Серед них виділення 1,6 млн грн на реконструкцію системи киснезабезпечення колишньої Центральної районної лікарні, яка нині перейшла в комунальну власність Вінницької міської територіальної громади. Це лікарня – одна з тих, де надають допомогу пацієнтам з ковідом.

– Ми виділяємо відповідний ресурс, щоб забезпечити киснем пацієнтів. Ці роботи розпочались, коли заклад ще був на балансі Вінницького району. Зараз ця лікарня вже є комунальною власністю міста Вінниці. Ми повинні довести до логічного завершення будівництво кисневої мережі, і у нас буде забезпечено по всій лікарні 220 кисневих точок», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Також, виділено майже 12,2 мільйонів гривень для виплат у квітні муніципальних надбавок медикам, які працюють з хворими на ковід. Ще 1 млн грн субвенції – на забезпечення централізованої подачі кисню для обласного клінічного госпіталю ветеранів війни.

 

Головне фото: Анастасія Демянчук

Публікація створена у рамках проекту центрів громадського контролю «Дій!» – проект, який реалізовується у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) за фінансової підтримки чеської організації People in Need, Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program» та Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Зміст цієї статті є авторським та не обов’язково збігається з позицією донорських організацій.

Поділитися:

Анастасія Демянчук

Writer & Blogger

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)

Lillian Morgan

Endeavor bachelor but add eat pleasure doubtful sociable. Age forming covered you entered the examine. Blessing scarcely confined her contempt wondered shy.

Ми в Instagram

Погода
Edit Template

Останні новини

  • All Post
  • Інтерв'ю
  • Аналітика
  • Анонси
  • Без рубрики
  • Журналістам
  • Журналістські розслідування
  • Звіти
  • Корупція в історії
  • Новини
  • Новини партнерів
  • Проекти
  • Регіональні
  • Сприяння підзвітності та прозорості в центральній Україні
  • Суспільство
  • Центр громадського контролю ДІЙ! (м. Вінниця)
© 2024 Вінницька агенція журналістських розслідувань. Всі права захищено.

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds

Відскануйте qr-код

або перейдіть за посиланням

https://www.privat24.ua/rd/send_qr/liqpay_static_qr/qr_1af699b97eed41db9701ae006df34f46

This will close in 0 seconds